IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Jos kävely on sinulle parhaalta tuntuva liikuntalaji, 100 askelta minuutissa takaa tehokkaan tahdin treenille, kertoo tuore tutkimus.

Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Liikuntaa suositellaan kaikille, eikä sen aloittaminen ole koskaan liian myöhäistä. Tuoreen tutkimuksen mukaan kävelyä harrastaville aikuisille liikuntasuoritus on tarpeeksi tehokasta, jos saavuttaa vähintään sadan askeleen vauhdin minuutissa.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan liikunnan terveydellisistä hyödyistä saa enemmän, jos ohjeen mukaista tehokasta liikuntaa harrastaa vähintään puoli tuntia viidesti viikossa. Tutkijat painottavat, että liikunnan voi aloittaa jakamalla tehokävelyn 10 minuutin jaksoihin päivän aikana ja nostaa vähitellen treeniä niin, että saavuttaa puolen tunnin aikana vähintään 3000 askellusta.

Tutkimuksessa analysoitiin 97 terveen miehen ja naisen liikunnan tehoa. Testiryhmän keski-ikä oli 32 vuotta. Miehet saavuttivat tehokkaan sykkeen 92-102 askeleen vauhdilla, naisille tehokas tahti oli keskimäärin 91-115 askellusta minuutissa.

- Tutkimustulosten mukaan keskimäärin 100 askelta minuutissa on riittävä suoritus kunnon ylläpitämiseksi kohtuullisesti liikuntaa harrastaville, tutkija Simon J. Marshall kertoi Reutersille.

Askelmittari kävelylenkillä takaa suorituksen onnistuneen seurannan.

Aiemmin tässä kuussa julkaistussa amerikkalaistutkimuksessa merkittävään painonpudotuksen edellytyksenä on 250 minuuttia liikuntaa viikossa, eli viidesti viikossa noin 50 minuuttia päivittäin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.