IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Parisuhteen kestävyys ei ole niinkään kiinni uskontokunnan tai koulutustason eroista vaan voi kariutua esimerkiksi tupakointitapojen vuoksi.

Australialaistutkijat seurasivat yli kahtatuhatta pariskuntaa seitsemän vuoden ajan selvittääkseen seikkoja, jotka vaikuttivat pitkäkestoisen suhteen pysymiseen. Koulutustaustalla tai uskonnollisella suuntauksella ei havaittu olevan vaikutusta rakkauden kestävyyteen, mutta raha, ikä ja tupakointitavat nousivat merkittävimmiksi osatekijöiksi riskiin erota kumppanista.

Jos etsii pitkäaikaista onnea, kannattaa valita kumppani, jonka suhde nikotiinituotteisiin on samankaltainen kuin itsellä. Suhteissa, joissa toinen poltti ja toinen oli savuton, eroamisen riski oli 75 prosenttia suurempi kuin niillä pariskunnilla, joista kumpikaan ei tupakoinut.

Tutkijat havaitsivat raha-asioiden vaikuttavan myös onneen rakkaudessa. Pienituloisten pariskuntien suhteet kariutuivat useammin kuin keski- ja hyvätuloisilla.

Iällä oli merkitystä

Tutkimuksen valossa nuorten miesten ei kannata vielä etsiä elämänkumppaniaan. Suhteet, jotka olivat alkaneet miehen ollessa yli 25-vuotiaita olivat kestävämpää laatua kuin sitä nuoremmalla iällä aloitetut.

Jos mies oli naista vuoden nuorempi tai noin kolme vuotta vanhempi, suhde oli kestävämpi, kuin jos mies oli enemmän kuin yhdeksän vuotta vanhempi. Parisuhteet, joissa mies oli naista yli kaksi vuotta nuorempi, olivat suuremmassa riskissä ajautua eroon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.