IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Miksi miehet nukahtavat seksin jälkeen?Keskiviikko 11.02.2009 10:18

Syyt siihen, miksi miehet usein nukahtavat naisia nopeammin seksin jälkeen, liittyvät hormoneihin.

Rakastelun jälkeinen raukeus voi nukuttaa sekä miehiä että naisia, mutta miehet väsyvät seksin jälkeen nopeammin kuin naiset.

- Miehen kehossa tapahtuu muutoksia laukeamisen jälkeen. Orgasmi aiheuttaa prolaktiiniin vapautumista miehen kehossa lisäten väsymystä, seksiterapeutti ja lääkäri David McKenzie kertoo MSN Health & Fitness -sivustolla.

Mahdolliset fyysiset ponnistelut seksin aikana ja kliimaksi kuluttavat lihasten glykogeeniä, joka johtaa väsymykseen. Miehillä on yleensä enemmän lihasmassaa kuin naisilla ja ovat siksi lemmiskelyn jälkeen uneliaampia.

Miesten halukkuus voi vaihdella voimakkaasti

Naiset eivät ole ainoita, joihin hormonaaliset muutokset vaikuttavat kuukausittain. Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että miesten testosteronitasot voivat vaihdella rajusti kuukauden sisällä ja vaikuttaa sitä kautta myös mielialaan, energiatasoon, seksuaaliseen halukkuuteen sekä parrankasvuun. Tutkimusta johtaneen Marcus Lauxin mukaan testosteronitasojen ollessa korkeimmillaan miehet ovat virkeämpiä ja aktiivisempia kuin kierron ollessa matalimmalla tasolla. Tällöin miehet saattavat tuntea apaattisuutta ja alakuloa.

Laux uskaltaa jopa väittää, että testosteronitasojen ollessa matalimmillaan miehillä voi olla taipumusta suurennella vähäpätöisiä ongelmia suuremmaksi kuin todellisuudessa olisi tarpeelista.

- Jos miehet seuraavat omaa henkilökohtaista kiertoaan seuraamalla mielialojaan, energiatasoaan ja seksuaalista innokkuuttaan, he voivat paremmin ennustaa muutoksia, Laux sanoo.

Seksihalujen vähenemistä ei tulisi vähätellä.

- Jos miehen seksihalut katoavat, on se hälyttävä merkki siitä ettei kaikki ole kunnossa. Miehen haluttomuus on kuitenkin asia, josta ei haluta puhua avoimesti, Laux painottaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.