IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Ei orgasmia yhdynnässäKeskiviikko 04.01.2006 00:23

Tutkimustulokset naisen orgasmin saamisesta yhdynnässä ilman muunlaista kiihottamista vaihtelevat suuresti, eli 15-50 prosenttia naisista saa orgasmin yhdynnässä ilman muuta fyysistä ärsykettä. Orgasmin saamiseen vaikuttaa suuresti naisen oma aktiivisuus, esimerkiksi lantionpohjan lihasten kunto ja niiden käyttö sekä lantion liikuttaminen. Myös henkisimmillä tekijöillä on todella suuri merkitys: pystyykö nainen tuntemaan miellyttäviä tuntemuksia vartalossaan, miten ja millaisia mielikuvia hän luo, onko hänellä estoja seksuaalisuuden tai oman ruumiinsa suhteen sekä millaisia seksuaalisia kokemuksia hänellä on.

Kiihotus- ja yhdyntätekniikoilla on myös iso osuus. Samoin kuin sillä, miten nainen on tottunut saamaan orgasmin. Toiset saavat sen klitorista hankaamalla, ja tämä ei yhdynnässä useinkaan toteudu ilman muunlaista ärsykettä. Toiset naiset saavat orgasmin emättimen syvistä osista, ja tämä puolestaan onnistuu yhdynnässä helpommin. Osa naisista kokee orgasmin muunlaisella paineen kerääntymisellä paisuvaiskudoksiin ja paineen purkamisella painamalla tai puristelemalla sukupuolielinten alueelta.

Kumppanin kanssa kannattaa jutella, miten hän tyydyttää itsensä, koska se antaa viitteitä myös siihen, millaista yhdyntätekniikkaa on hyvä käyttää.

Sitten tulee muistaa, että rakastelussa on kaksi osapuolta, ja miehen tehtävänä ei ole taata naiselle orgasmi yhdynnässä tai muuten. On aika peräänkuuluttaa naisen omaakin vastuuta. Mutta, kun rakastelussa on mukana rakkautta ja toisesta välittämistä, syntyy helpommin halu tuottaa myös toiselle mielihyvää. Tämä pätee molempiin suuntiin, ja keinot voivat olla monenlaiset.

Näkemys seksistä on kovin yhdyntäkeskeinen, muu toiminta on vähempiarvoista eikä se miellytä. Jos taas henkilö on laajakatseisempi, niin kaikki keinot mielihyvän antamiseen, saamiseen ja jakamiseen ovat tasavertaisia. Monet miehet kyllä kokevat itsensä jotenkin vajaiksi, jolleivät "pysty" antamaan naiselle orgasmia yhdynnässä. Miesten onkin syytä luopua jo suorituspaineista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.