IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Miksi mies pettää?Perjantai 18.09.2009 20:10

Miksi huippugolfaaja Tiger Woods koki tarvetta pettää upeaa mallivaimoaan? Mitä petturi sivusuhteelta hakee?

- Harvalla joukolla miehiä on addiktio pettämiseen suhteen tilasta riippumatta, kertoo petetyille selviämisoppaan kirjoittanut Don-David Lusterman Yhdysvaltojen Cosmopolitan-lehdelle.

- Suurin osa miehistä pettää kuitenkin siksi, että jotain puuttuu - oli sitten kyse seksistä, huomiosta tai jopa jännityksestä.

Tyytymättömyys on yleensä saanut kasvaa jo jonkin aikaa ennen kuin pettäminen tapahtuu.

- Monesti mies pettää, koska seksielämä ei tyydytä, Lusterman sanoo suoraan.

Jos pettäminen pelottaa, mieti, oletteko molemmat tyytyväisiä. Kyteekö kenties jotain pinnan alla? Muistatko huomioida kumppaniasi tarpeeksi ja kuunnella hänen tarpeitaan? Pettämisen syyt on selvitettävä, jos petoksesta mielii päästä yli pariskuntana.

Miksi mies pettää tyrmäävän seksikästä naista?

Tiger Woodsille ei riittänyt oma, upea vaimo ja entinen malli Elin Nordegren. Miksi mies pettää, vaikka oma vaimo on niin kuuma pakkaus, että koko naapuruston miehet kadehtivat kanssaveljen onnea?

- Monet tekijät ajavat jotkut miehet pettämään, vaikka he olisivat naimisissa kuinka kauniiden naisten kanssa tahansa, Lusterman toteaa.

Pettämisalttiuteen voi vaikuttaa esimerkiksi miehen ammatti ja sen aiheuttama egon kohoaminen. Arvostetuissa valta-asemissa olevat miehet, kuten julkkikset, huippu-urheilijat, poliitikot ja bisnesmiehet tuntevat usein "tavallisempia" miehiä helpommin tietynlaista ylemmyyttä.

Nämä miehet ovat saavuttaneet tietyn statuksen, joka vetää puoleensa vieraita naisia, joille riittää lyhytkestoinen hupi hotellihuoneessa. Lisäksi näissä ammateissa ollaan jatkuvasti tien päällä kaukana puolisosta, jolloin pettäminen on helpompaa.

- Näillä miehillä saattaa olla kotona odottamassa ihana puoliso, mutta tilanne ja saavutettu rooli tekee pettämisestä helpompaa.

Mutta myös niin sanotut tavalliset miehet pettävät. Monesti pettäjän taustalta löytyy perhekulttuuri, jossa isä petti, valaisee ihmissuhdekirjailija, tohtori Debbie Magids.

- Krooninen pettäminen juontaa juurensa tunne-elämän tyhjyyteen, joka saattaa johtaa siihen, että ihminen haluaa tuntea jatkuvasti olevansa haluttu, kirjailija selittää ja kertoo, että moni pettäjä on kokenut lapsena jääneensä vaille huomiota.

Kun näkyvää syytä ei ole

Pienelle osalle miehistä pettäminen on mielen ongelma. Esimerkiksi seksiaddiktit tai narsistisesta oireyhtymästä kärsivät ihmiset haluavat niin palavasti kokea jatkuvaa huumaa, että heillä voi olla useita rinnakkaissuhteita, he voivat vierailla prostituoitujen luona tai vain kuluttaa suuriä määriä pornoa, vaikka olisivat päällisin puolin tyydyttävässä suhteessa.

- Ironista kyllä, monet näistä miehistä ovat onnellisissa parisuhteissa ja tuntevat pettämisestään syyllisyyttä, mutta eivät pysty lopettamaan, Lusterman toteaa.

Kannattaa muistaa, että vaikka mies - tai nainen - sopisi johonkin näistä kategorioista, ei hän välttämättä petä tai tule pettämään.

- On tärkeää kiinnittää huomiota varoitusmerkkeihin, mutta se, pettääkö kumppani vai ei, riippuu eniten hänen rehellisyydestään ja lojaalisuudestaan suhdetta ja kumppaniaan kohtaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.