IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Avioliitto tekee miehistä mukavampiaMaanantai 07.12.2009 02:50

Naimisiinmeno vähentää antisosiaalista käytöstä miehillä, todetaan yhdysvaltalaistutkimuksessa.

Psykologit Michiganin yliopistossa havaitsivat tutkimuksessaan, että naimisissa olevat miehet ovat vähemmän antisosiaalisia kuin poikamiehet. Antisosiaalisena käytöksenä pidettiin esimerkiksi rikollisuutta, aggressiivista käytöstä ja juopottelua.

Voidaan kuitenkin kysyä, onko pikemminkin niin, että mukavat miehet päätyvät muita todennäköisemmin naimisiin ja että parempi tulos johtuu siitä?

Tätä selvitettiin kaksostutkimuksella. Kaksitoista vuotta kestäneen tutkimuksen perusteella avioliitolla havaittiin vaikutusta käytökseen. Kun toinen kaksosista meni naimisiin, hänen antisosiaalinen käytöksensä väheni merkittävästi. Sinkkuna pysytellyt kaksonen puolestaan jatkoi samaan tapaan kuin ennenkin.

- Avioituneet miehet eivät alun alkaenkaan ole kovin epäsosiaalisia. Kun he menevät naimisiin, epäsosiaaliset piirteet vähenevät entisestään, toteaa professori S. Alexandra Burke The Journal Archives of General Psychiatry -lehdessä.

Tutkimuksen alkaessa miehet olivat 17-vuotiaita ja sen päättyessä 29-vuotiaita. Miehistä 60 prosenttia oli siihen mennessä avioitunut.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.