IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Omalle spermalle voi olla allerginenSunnuntai 20.12.2009 02:43

Orgasmi saattaa tuoda kylkiäisenä allergisen reaktion. Nainen voi olla allerginen miehensä spermalle, mutta mies voi saada allergisia oireita myös omasta spermastaan.

Miehen siemenneste voi aiheuttaa allergisia reaktioita naiselle. Allergia on harvinainen, mutta sen olemassaolosta on tiedetty jo ainakin 50-luvulta lähtien. Allergiaoireet ehkäisee tällaisissa tapauksissa yleensä kondomi. Tällöin raskauden aikaansaamiseksi saatetaan tarvita keinohedelmöityshoitoja, jolloin nainen hedelmöitetään siittiövalmisteella, josta on poistettu allergiaa aiheuttavat ainesosat.

Tuore tutkimus osoittaa, että myös miehet voivat olla allergisia omalle spermalleen. POIS-oireyhtymästä (post orgasmic illness syndrome) kärsivät miehet saavat omasta spermastaan allergiaoireita.

Flunssan kaltaisia oireita

Oireet voivat olla flunssan kaltaista nenän vuotamista, heikkoutta ja silmien kirvelyä, jopa lämpö voi nousta. Oireet voivat kestää jopa useita päiviä ja alkavat tyypillisesti varsin pian laukeamisen jälkeen.

Hollantilaistutkimus julkaistiin tuoreessa Sexual Medicine -tiedejulkaisussa.

POIS-oireyhtymää on tutkittu Utrechtin yliopistossa Hollannissa. Tutkimuksiin on osallistunut muutamia kymmeniä POIS-oireyhtymästä kärsivää miestä. Miehille tehtiin ihotesti heidän omalla laimennetulla spermallaan. Heistä 88 prosenttia sai pistoksesta allergisen reaktion.

Siedätyshoito auttoi

Utrechtin yliopiston professori Marcel Waldinger kokeili muutamalle miehille myös siedätyshoitoa. Oireet vähenivät siedätyshoidolla.

Waldinger pitää tärkeänä tietoisuuden lisäämistä sperma-allergiasta. Monen seksuaalielämä voi kärsiä tästä harvinaisesta allergiasta, koska sitä ei osata tunnistaa.

Persianlahden sodan jälkeen Yhdysvalloissa selviteltiin polttavan siemennesteen syndroomaa. Sotilaiden keskuudessa raportoitiin varsin yleisesti tästä oireyhtymästä. Sotilaat kuvailivat ejakulaation jälkeen kärsivänsä ohimenevästä kirvelystä virtsaputkessa ja virtsaelimissä. Ilmiön epäiltiin liittyneen mahdollisiin sodassa käytettyihin kemikaaleihin ja säteilyongelmiin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.