IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Hyvä seksi on luovaa leikkiäMaanantai 21.12.2009 03:43

Miksi seksi on tärkeää? Onko sillä merkitystä parisuhteen kannalta? Voiko huono seksi asua hyvässä liitossa?

Washingtonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan tyytyväisistä pareista vain 15-20 prosenttia katsoi tyytyväisyytensä liittyvän seksuaalielämäänsä. Onnettomilla pareilla suhdeluku oli varsin toisin. Onnettomista pareista 50-70 prosenttia koki ahdistuksensa johtuvan seksuaalielämän ongelmista.

Onnelliset parit näkivät seksin yhtenä onnensa tekijänä, kun onnettomat parit rankkasivat sen suuremmin onnettomuutensa aiheuttajaksi. Seksi on siis pieni juttu hyvin toimiessaan, mutta toimimattomana se saattaa saada koko suhteen raiteiltaan.

Toisaalta: Hyvin toimivassa suhteessa toimii myös seksi. Heikosti toimivassa puolestaan seksikin tökkii.

Tärkeä onnellisuuden mittari

Parin seksuaalielämä on tärkeä myös yleisen hyvinvoinnin ja onnellisuuden mittarina. Seksuaalielämän saralla värähtää nopeasti, kun suhde tai sen osapuolet voivat huonosti. Onnettomissa parisuhteissa seksielämä alkaa tehdä usein ensimmäisenä kuolemaa.

Seksiongelmat harvemmin kuitenkin ovat pelkkiä seksiongelmia. Seksuaalielämä - herkkänä ja haavoittuvana parisuhteen osa-alueena - vain ilmoittaa koneiston hyytymisestä ensimmäisin merkkivaloin. Juuri siitä syystä seksuaalielämän haasteisiin ei tulekaan suhtautua vain seksinä - seksi kun kertoo parisuhteesta varsin paljon.

Tyydytystä antava seksuaalielämä kulkee käsi kädessä turvallisuuden kanssa. Mitä turvallisemmaksi suhde koetaan, sitä helpompi siinä on myös ylläpitää seksuaalista virettä. Syvä ja monenkirjavia tunteita sisältävä sekä ilmaiseva suhde lisää seksuaalista tyytyväisyyttä - sekä toisinpäin.

Seksuaalielämä haastaa jokaisen

Jokaisessa pitkässä parisuhteessa tullaan vaiheisiin, joissa seksuaalielämä haastaa. Seksuaalielämän hyvinvointi aaltoilee siinä missä mikä tahansa muukin terveyden ja hyvinvoinnin alue.

Seksuaalielämän haasteiden kohdatessa kannattaa havahtua hereille, eikä uupua uneen tai tyytymättömyyteen. Mistä ongelmat kertovat? Mitä ne meistä kertovat? Olemmeko menettäneet kontaktin toisiimme? Olemmeko liian kaukana toisistamme vai tukehduttavan lähellä?

Seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia lähestymällä voimme lähestyä paljon suurempia ja syvempiä asioita, joita seksuaalielämän karikot vain peilaavat. Ja juuri tässä kohdin on mahdollista kasvaa ja löytää tyydyttävämpi parisuhde sekä henkisesti että seksuaalisesti.

Hyvä seksi on yhteistä leikkiä

Usein haemme nautintoja itsemme ulkopuolelta, vaikka oma mielemme ja kehomme osaavat tarjota meille lukuisia nautinnon mahdollisuuksia. Juuri seksuaalisuus antaa voimia ja iloa arkeen, omasta kehosta ja sen aistillisuudesta nauttimista. Omasta kehosta on lupa etsiä mielihyvää ja nautintoa yksin ja yhdessä.

Hyvä seksi on leikkisää ja vapaata. Se antaa aikuisille mahdollisuuden heittäytyä leikillisiksi ja luoviksi. Kun suhteessa koetaan aitoa turvallisuutta, siinä uskalletaan heittäytyä myös seksuaaliseen leikkiin, luovuuteen ja mokaamiseen.

Turvalliseksi koetussa suhteessa voi heittäytyä rakkaansa käsiin ilman etukäteiskäsikirjoitusta ja tiukkaa kontrollia. Siinä voi näyttää haavoittuvuutensa, mutta myös leikillisyytensä, himonsa ja halunsa. Siinä uskaltaa etsiä ja löytää, mokata ja perääntyä, jolloin seksiin ei tulla valmiiksi harjoiteltuna, vaan avoimin sydämin yhdessä leikkimään. Hyvä seksi on yhteistä leikkiä, eikä masturbointia vieri vierekkäin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.