IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Kosketa halu takaisinTorstai 24.12.2009 14:31

Monen parisuhteessa kosketus on kadottanut tuntevuutensa ja syvyytensä.

Milloin viimeksi olet silittänyt toisen ihoa niin, että olet voinut aistia hänen hengityksensä ihosi kautta? Milloin viimeksi koskettaminen on todella koskettanut sinua?

Milloin viimeksi sait nauttia kosketuksesta, joka ei vaatinut sinulta mitään? Josta pystyit herkuttelemaan hetki kerrallaan ilman pelkoa sen etenemisestä johonkin epätoivottuun? Milloin viimeksi tankkasit läheisyyttä, jotta jaksoit pusertaa arjen kiireissä?

Aikuisen kosketusmaailma voi kaventua pikaiseksi hyvänyön suukoksi tai jäykäksi halaukseksi kuin sukulaisten kesken. Seksi voi olla ainoa tapa koskettaa tai saada läheisyyttä. Kun ihonkaipuu on suuri, ei seksikään enää maistu. Se tuntuu liian intiimiltä tavalta olla lähellä, kun ikävä on suurempi iholla ja sydämellä.

Tunne kosketus

Muistatko vielä, kuinka tapailun tai suhteen alkuvaiheessa tunsit jokaisen rakkaasi kosketuksen? Tunsit säkenöivänä pienenkin ohimenevän hipaisun, joka kipusi pitkin kehoasi kihelmöiden. Miten suudelma tuntui kuumalta ja miten erotit hänen hengityksensä niskassasi.

Monen parisuhteessa kosketus on kadottanut tuntevuutensa ja syvyytensä. Usein kumppanit tuntevat toistensa ihon, mutteivät itse kumppaniaan. Mieli saattaa askarrella muualla, kun käsi lipuu toisen iholla.

Tunteva koskettaminen on haastavampaa. Siinä päästämme lävitse kokonaisen itsemme, olemisemme, toiveemme ja tarpeemme. Avaudumme enemmän, jolloin olemme myös herkemmin haavoitettavissa. Tunteva koskettaminen on pysähtymistä, läsnäoloa ja läheisyyttä.

Koskettamisella luodaan erotiikkaa

Varaa aikaa kumppanisi tuntevaan koskettamiseen. Katso häntä silmiin ja anna kätesi lipua pitkin hänen paljasta ylävartaloaan. Keskity tuntemaan kosketus ja hänet kosketuksesi kautta. Anna kätesi kuljeskella kumppanisi käsivartta pitkin ja keskity tuntemaan kosketus kädessäsi, kämmenesi kaarilla ja sormiesi päissä. Tunne ihon lämpö sulkien silmäsi tai katso häntä silmiin. Ole tässä hänelle juuri nyt, tuntien.

Onnellisissa parisuhteissa kumppanit koskettavat toisiaan enemmän ja pitävät yhteistä sidettä yllä pienin kosketusrituaalein. Suukottamalla toista tavatessa, halatessa lähtiessä ja hipaisemalla vieraiden läsnä ollessa vahvistaa parisuhteen ainutlaatuista sidettä toinen toistaan kohtaan. Koskettamalla osoitamme olevamme toisillemme jotain erityistä, ainutlaatuista ja muista ihmisistä erottuvaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.