IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Näyttele pääroolia sängyssäKeskiviikko 06.01.2010 18:50

Älä jää statistin rooliin, vaan tee tietoisia päätöksiä ja seksuaalielämäsi antaa sinulle enemmän.

Liian usein esimerkiksi odotetaan, että kumppani ymmärtäisi sanomatta asioita. Oma saamattomuus harmittaa siinä vaiheessa, kun tajutaan, että seksistä ja seksuaalisuudesta olisi voinut saada enemmän irti jo aikoja sitten.

- Seksuaalisuus mietityttää, koska se on niin herkkä, intiimi ja arvolatautunut sekä tabuilla kuorrutettu asia, johon kaiken lisäksi vielä liittyy luuloja ja stereotypioita, sanoo erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Maaret Kallio.

Ihmisiä mietityttävät usein esimerkiksi omat mieltymykset ja luulot. Seksuaaliseen suuntautumiseen liittyviä kysymyksiä pohditaan usein.

Myös oman halun osoittaminen saattaa arveluttaa naisia; miehet puolestaan voivat arkailla oman herkkyytensä näyttämistä. Omista seksimieltymyksistä vaietaan usein. Esimerkiksi omaa kumppania miellyttääkseen saattaa tehdä tiettyjä asioita vastentahtoisesti jopa vuosikausien ajan.

Virheitä ei voi välttää

- Hyvinvoiva seksuaalisuus ja seksielämä eivät ole onnenkantamoisia, vaan tulosta tietoisista valinnoista ja päätöksistä, kertoo seksuaaliterapeutti.

Jokainen tekee välillä päätöksiä teoista, jotka osoittautuvat vääriksi valinnoiksi. Tekemisistään oppii, sillä katumus on hyvä opettaja. Sitä paitsi "vääristä" valinnoistakin voi seurata hyvää, jopa elämän parhaita asioita.

Ei kuitenkaan pidä ryhtyä päättömyyksiin tai vastuuttomuuksiin tehdäkseen tai saadakseen kokemuksia. Toinen ääripää, täydellinen elämä, on yhtä mahdotonta.

- Täydellistä elämää ei voi yrittää elää. Sellaista elämää ei ole. Jää elämättä, jos yrittää elää täydellisesti. Täydellisesti elävä kulkee oman elämänsä rinnalla, eikä elä sitä. Täydellisyyden tavoittelu ja jatku kontrolli vievät maun elämästä; etenkin seksuaalisuudesta ja seksielämästä, toteaa Maaret Kallio.

Kerro tarpeistasi ja haluistasi

Olennaista ei ole se päätyykö tekemään vai jättämään tekemisen väliin. Tärkeintä on tehdä päätös tietoisesti ja vastuullisesti sekä itsensä mukaan, eikä toista tai toisia miellyttääkseen.

Seksuaaliterapeutti kannustaa puhumaan seksiin liittyvistä haluista, tarpeista ja mieltymyksistä oman kumppanin kanssa, vaikka posket aluksi punottaisivat.

- Kun puhumisessa pääsee alkuun, se alkaa nopeasti sujua helpommin. Moni päätyy alkuvaikeuksien jälkeen harmittelemaan sitä, ettei ole saanut sanotuksi tai pyydetyksi aiemmin. Liian usein odotetaan, että kumppani tajuaisi sanomatta. Katumiset iskevät varsinkin siinä vaiheessa, kun tajutaan, että seksistä ja seksuaalisuudesta olisi voinut saada enemmän irti jo aikoja sitten.

Näin seksi antaa enemmän

Sekä tekeminen että tekemättä jättäminen ovat valintoja. Ole tietoinen siitä, mitä päätät tai miten valitset. Oli päätös sitten oikea tai väärä, olet tehnyt sen tietoisesti ja valinta on sinun. Vastuu on sinulla, kun et ole aalloilla lainehtiva lastu.

Kun näyttelee elämässään pääroolia myös seksuaalisuus ja seksi antavat enemmän. Usein se on niinkin yksinkertaista kuin tuumasta toimeen ryhtymistä ja suunsa avaamista. Ei kannata odottaa, että toinen ymmärtää sanomatta. Eikä aina ei tarvitse puhua, voi myös näyttää tai ohjata kumppanin kättä.

- Seksiä ja seksuaalisuutta ei saa ottaa liian vakavasti. Se on luovaa ja kokeilevaa leikkiä. Säilytä avoin ja uskaltava uteliaisuus, niin myös kipinä säilyy, neuvoo seksuaaliterapeutti Maaret Kallio.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.