IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

IhminenKeskiviikko 22.03.2006 17:46


Ihmisen ruumis on täydellisempi kauneuden puolesta kuin eläinten, paitsi hirven ja paratiisilinnun. Ihmisen ruumis oli ennen voimakkaampi, kun se osasi kiivetä puissa ja tappaa eläimiä käsillään. Nyt on päinvastoin, sillä ihminen heikkenee, kun sitä tarkastaa.

Ihmisen ruumis on jakautunut moneen osaan, joista toiset ovat tarpeellisia. Rungosta lähtee ulkonevia osia, joita ovat nenä, poskiluut, leuka ja muutamia raajoja. Selkäranka antaa tukea ruumiille niin, että ne jotka tahtovat, voivat istua selkä suorassa.

Ruuansulatuselimet alkavat suusta ja kulkevat ruokatorvea pitkin vatsaan. Siellä ne sulavat ja alkavat työntyä suolia pitkin pois, paitsi umpisuolta. Iho peittää ruumista melkein joka paikasta. Sen tarkoituksena on, ettei veri pääse vuotamaan maahan.

Päässä on tärkeimmät asiat, jonka tähden päätä ei voi ilman suurta haittaa leikata pois, niin kuin raajoja. Varsinkin kun isot ja pienet aivot sijaitsevat päässä. Kukaan ei voi elää ilman aivoja paitsi hullut.

Elin on se ruumiin osa, jolla on tehtävä erikseen, eikä niin kuin raajat. Verenkiertoelimet ovat suonet ja sydän. Veri kiertää ympäri juostessaan laskimoiden kautta ulos. Silloin se on muuttunut kuonaksi. Keuhkot ovat pussissa, jotta ne eivät hajaantuisi. Ihminen hengittää tullakseen terveeksi. Ilmastakin voi kuolla, ellei hengitä.

Naisen ruumis on tavallisesti erilainen kuin miesten. He elävät kauemmin ja heikommin. Ihmisen luut ovat sen puolesta hyvät, että ne eivät liho, vaikka söisi ihan liian paljon. Muuta ei ihmisestä voi sanoa. Ja vaikka ruumis olisikin huono, se kestää ihmisen eliniän, paitsi spitaalisilla.

Terveytensä puolesta eläimet ovat ihmisiä etevämpiä. Niillä on paremmat hampaat eikä niillä ole tuhkarokkoa tai hinkuyskää, vaan kuolevat päinvastoin onnettomuuden kautta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.