IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Rakastelua ensimmäinenkin kertaMaanantai 22.10.2007 18:47

Eka kerta on aina uusi, ihmeellinen ja jännittävä tilanne. Suurin osa ihmisistä muistaa ensimmäisen seksikertansa. Useimmille se on mukava muisto, vaikka koko touhu olisi mennytkin ihan pieleen. Ikävänä kokemuksena se jää mieleen silloin, jos on joutunut esimerkiksi painostetuksi yhdyntään. Suomessa suojaikäraja on 16 vuotta seksin osalta. Suurimmalla osalla nuorista ensimmäiset kerrat ajoittuvat 16 ja 18 ikävuosien välille. Osalla yhdyntöjä on paljon aikaisemminkin ja osalla ne tulevat ajankohtaisiksi vasta aikuisiällä. Ensimmäinen yhdyntä koetaan yleisimmin vakituiseksi koetussa seurustelusuhteessa. Pojilla ensimmäinen yhdyntä koetaan yhden illan tuttavuuksissa useammin kuin tytöillä.

Jokaisessa rakkaussuhteessa eka kerta on aina eka kerta. Ensimmäinen rakastelukokemus saattaa olla aivan eri asia kuin ensimmäinen yhdyntä. Hyväilyt voivat johtaa kiihottumiseen ja jopa laukeamiseen ilman yhdyntää ja sitäkin kutsutaan rakasteluksi. Tilanne voi olla myös sellainen, jossa ei ole aikomustakaan kokea yhdyntää tai sitten ensimmäinen yhdyntä sisältyy ensimmäiseen rakasteluun.


Parhaimmillaan ensimmäistä yhdyntää on suunniteltu ja molemmat ovat valmistautuneet rakasteluun, ehkäisy on hoidettu. Käytännössä tämä yhteinen, kihelmöivä kokemus tapahtuu useimmiten kuitenkin sattumalta ja ennalta suunnittelematta.

Ensimmäiseen yhdyntään liittyy pelkoja sekä tytöllä että pojalla. Kaikki asiat, joita ei ole ennen kokenut, pelottavat yleensä aina, ainakin vähän. Kun sukupuolitaudin ja suunnittelemattoman raskauden pelko on poistettu ehkäisyvälineillä, muiden pelkojen hoito liittyy juuri tähän rakkaussuhteeseen, jossa ensimmäinen yhdyntä koetaan. Yleensä tytöt pelkäävät, että yhdyntä sattuu ja toisaalta he pelkäävät, että penis ei mahdukaan sisään heidän emättimeensä. Pojat pelkäävät, että erektio loppuu ennen kuin yhdyntä on suoritettu oikein tai että siemensyöksy tulee liian nopeasti. Molemmille liittyy pelko ”oikein suoritetusta toimituksesta”. Toisaalta halutaan tuottaa mielihyvää ja seksuaalista nautintoa toisilleen, mutta se on vaikeaa, kun molemmat pelkäävät, että itse ei osaakaan tehdä oikein ja "niin kuin kuuluu" tehdä. Nämä pelot ovat luonnollisia ja siksi seurustelevan parin keskinäisen suhteen turvallisuus on tärkeintä ennen ensimmäistä yhdyntää.

Suhteen pitäisi olla niin turvallinen, että kaikki epäonnistuminen on sallittua. Toisaalta luottamuksen pitäisi olla niin suurta, että kumpi tahansa uskaltaa perääntyä missä rakastelun vaiheessa tahansa eikä kumppani painosta eikä loukkaannu. Jos yhdyntä tekee kipeää, sitä ei kannata jatkaa. Kannattaa selvittää, mistä kipu johtuu, etsiä apua ja opastusta kivun ennalta ehkäisyyn, hyväillä toinen toistaan muilla tavoin ja yrittää joskus toiste uudelleen. Ei ole maailmanloppu, jos penis ei suostu seisomaan. Erektiota voi yrittää uudelleen saavuttaa myöhempänä ajankohtana. Jännittäminen on todennäköisin syy erektiovaikeuteen. Seurustelua siis kannattaa jatkaa entiseen malliin ja tutustua lisää kumppaniin, kyllä se jännitys kaikkoaa ja sitten penis taas seisoo. Kun suhde on turvallinen, molemminpuolinen luottamus toimii ja parhaimmillaan kumppanukset pystyvät keskustelemaan keskenään peloista ja epäonnistumisista, tällöin suhteella on paras perusta onnistuneelle seksille. Seksi on oikeasti tuhat muuta temppua kuin se tunnetuin seksitemppu, jossa penis liikkuu edestakaisin emättimessä.

Esileikki on tärkeä vaihe rakastelua. Esileikin kautta kumppanukset aloittavat yhteiseen seksuaalisen nautinnon jakamisen. Kahden ihmisen välisessä rakastelussa esileikki yleensä valmistaa ruumista yhdyntään. Esileikin tarkoituksena on toimia kiihottimena ja lisätä halua yhdyntään. Rakastelun tärkein motto on: sukupuolielimenä iho on suurin ja aivot ovat tärkein. Koko ruumiin hyväilyn avulla luodaan molemmille kokemus, että koskettaminen on hyvää ja nautinnollista. Ruumiiden kautta keskustellaan, flirttaillaan, kiusoitellaan, hellitellään ja houkutellaan yhä täydellisempään nautintoon. Näin opitaan toinen toiseltaan, mikä tuntuu hyvältä ja missä kumppanusten erogeeniset alueet sijaitsevat. Ruumiiden hyväily, suudelmat ja koskettaminen voivat kestää tuntikausia ennen kuin kumppanukset ovat valmiina liittymään yhteen yhdynnänkin kautta.

Sukupuolielinten alueella esileikki tuo miehelle erektion, eli penis jäykistyy ja mies saa varmuuden, halun ja kyvyn sisään viemiseen, sen avulla mies siis pystyy työntämään jäykistyneen peniksen naisen emättimeen. Naiselle esileikin tehtävä on myös lisätä kykyä ja halua yhdyntään. Sukupuolielinten alueella emättimen seinämistä erittyy esileikin aikana kirkasta liukasta eritettä, joka toimii liukasteena yhdynnässä. Tämä synnyttää silkkisen tunteen, kun penis liukuu emättimeen.

Esileikin aikana pitää naisen lantiopohjan lihaksisto saada niin rentoutuneeksi, että lihaksisto emättimen ympärillä on vastaanottavainen, kun penis viedään emättimeen sisään. Erityisen hyvin lihaksisto rentoutuu, jos nainen kokee orgasmin ennen kuin penis työntyy emättimeen sisään. Toki nainen voi hyvin nauttia rakastelusta kokematta yhtään fyysistä orgasmia. Suurin osa naisista haluaa kokea sekä tunneorgasmin eli yhteenliittymisen kokemuksen rakastettunsa kanssa, että fyysisen orgasmin, eli nautinnon aallot lantiossaan ja siitä seuraavan mielihyvän kokemuksen. Fyysinen orgasmi tuntuu lantiopohjan rytmisenä supisteluna muutaman sekunnin ajan, tunneorgasmi puolestaan ei näy, se on tunnekokemus. Jos tyttö sanoo, että hän on tyydytetty, ei ole tarpeen puoliväkisin yrittää tuottaa hänellekin fyysistä orgasmia. Ihmisen tarve saada fyysisiä orgasmeja on hyvin yksilöllinen.

Usean naisen seksuaalisesti herkin alue eli klitoriksen pää, sijaitsee emättimen ulkopuolella. Monille naisille riittää klitoriksen hyväily käsin, suulla tai muulla tavoin tuottamaan jopa orgasmin, mutta ilman orgasmiakin lantiopohjan lihaksisto rentoutuu, kun naisella on turvallinen, kiihottunut olo ja hän todella haluaa yhtyä kumppaninsa kanssa. Monet naiset sanovat kokevansa helpoimmin orgasmin ennen tai jälkeen yhdynnän. Yhdynnän aikana ei välttämättä koeta orgasmia ollenkaan, sillä emätin on suhteellisen tunnoton elin. Erot ovat yksilöllisiä ja toiset sanovat tarvitsevansa ehdottomasti orgasmiinsa nimenomaan kokemuksen yhdynnästä ja toiset taas eivät.

Heteroseksuaalisessa yhdynnässä miehen jäykistynyt penis viedään naisen liukkaaseen emättimeen. Tärkeää on muistaa, että jos peniksen sisään vieminen tekee kipeää toiselle, niin kannattaa lopettaa, sillä yhdenkään yhdynnän ei pitäisi tehdä kipeää. Liukasteiden käyttö, esileikin jatkaminen tai lantiopohjan lihaksiston tietoinen rentouttaminen voivat auttaa. Kun penis on sisällä emättimessä, molemmat voivat liikutella itseään hyvältä tuntuvalla tavalla. Rakastelun liike muodostuu yhteiseksi ja sopiva yhteinen rytmi löytyy opettelemalla yhdessä. Yhdyntä onnistuu eri asennoissa, yhdessä kokeilemalla ja harjoittelemalla jokainen pari löytää itselleen sopivimmat asennot. Rakastelun aikana voi halutessaan vaihtaa asentoa, mutta ei ole itsetarkoitus harrastaa joka kerta monipuolista akrobatiaa, kuten pornossa näytetään.

Yleensä rakastelun kestoa on vaikea mitata. Rakastelu alkaa esileikin alkamisesta ja kestää jälkihyväilyjen loppumiseen, mikä voi vaihdella muutamasta kymmenestä minuutista tuntikausiin. Keskimääräinen yhdyntä kestää kolme minuuttia ja nuoruudessa kolmekin minuuttia saattaa olla pitkä aika, sillä monilla nuorilla miehillä siemensyöksy tulee nopeasti ja silloin yhdynnän kesto saattaa olla alle minuutin. Erityisesti, jos yhdyntä kestää alle minuutin, kannattaa keskittyä esileikkiin ja nautinnon jakamiseen ennen ja jälkeen yhdyntähetken. Jotkut miehet kykenevät useaan yhdyntään yhden rakastelun aikana, toiset taas eivät pysty ensimmäisen siemensyöksyn jälkeen pitkään aikaan saamaan uutta erektiota. Erot ovat varsin yksilöllisiä eivätkä yleensä vaikuta rakastelun laatuun, sillä rakastelussa kokonaisvaltainen nautinto on tärkeämpää kuin siemensyöksyjen tai yhdyntöjen kesto tai määrä.

Rakastelu ei lopu siemensyöksyyn. Yhdynnän jälkeen jaettu hyvänolon tunne, läheisyys ja hellittelysanat lisäävät voimakkaasti yhteenkuuluvuuden ihanaa tunnetta, lujittaen siten parisuhdettakin. Monet haluavat olla aivan lähekkäin, silittää ja suukotella kumppaniaan hellästi ja nauttia olostaan yhdessä. Useat ihmiset kertovat rakastelun parhaat hetket olevan yhdynnän jälkeiset kokemukset, kun molemmat ovat tyydytettyjä ja uupuneita, mutta vielä jaksaa aistia yhteisen rakkauden tunteen. Yhteinen pesulla käynti tai nukahtaminen toistensa syliin rakastelun jälkeen voi kruunata kokemuksen.



Lähde:

Cacciatore, Raisa ja Korteniemi-Poikelainen, Erja. Väestöliitto: Nuorten Avoimet Ovet

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.