IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Arvioitaessa mikä seksivälineistä on se ihan perinteisin, vievät historian pyörät meidät kauas, kauas vuosituhansien taakse, kuten jo historiaosuudessa kerroimmekin. Fallos on ollut kautta historian hedelmällisyyteen ja erotiikkaan liittyvä symboli. Siitä vähitellen muodostuneet seksivälineet, sauvat, ovat olleet paitsi tunnetuimpia, myös suosituimpia. Seksivälineiden suosio on kasvanut tasaisesti 2000-luvulle tultaessa. Niin naistenlehdet kuin myös ns. saippuatelevisiosarjatkin ovat nostaneet seksivälineet rohkeasti pöydälle ja kaiken kansan tietoisuuteen, jopa trendituotteiksi asti.

Suomessakin saatiin maistaa suuren maailman tyyliä, kun mainostoimisto PHS, muotoilija Stefan Lindfors ja erotiikkaliike Sin City yhdessä lanseerasivat vuoden 2004 lopulla Serpent-nimisen vibraattorin. Tuotteen julkistamista seurasi Euroopankin mittapuulla ennennäkemätön ja ennenkokematon hype eli median ja sitä kautta kuluttajien innostus yksinkertaista ja perinteistä seksivälinettä, sauvaa, kohtaan. Uutinen uutisessa oli itse asiassa median oma reaktio ja aitoa uteliaisuutta tuotetta kohtaan!

Näitä falloksen muotoisia, miehen penistä ulkonäöltään muistuttavia ja sitä korvaavia seksivälineitä kutsutaan tekopeniksiksi. Ensimmäiset fallos-sauvat olivat valmistetut puusta tai luusta. Sittemmin materiaalit ovat monipuolistuneet ja perinteinen fallos-muoto on saanut matkan varrella erilaisia lisäsiivekkeitä ja -osia (mm. klitorikseen osuva lisäosa, jne.). Sen ulkonäköä on muotoiltu siten, että se ei enää muistuta niin tyypillisesti miehen penistä.



Joissakin tekopeniksissä on tyvipäässä imukuppi, jonka avulla ne voidaan kiinnittää sileään pintaan, esimerkiksi tuolille tai seinään. Osassa mukana ovat myös kivekset. Tekopeniksiä on saatavana myös kaksihaaraisina, joissa on ikään kuin pienempi penis vieressä. Se on tarkoitettu laitettavaksi samanaikaisesti peräaukkoon. On myös kaksipäisiä tekopeniksiä, joita voidaan käyttää partnerin kanssa samanaikaisesti. Samoin on saatavana ns. alaharness- eli vyö-dildoja, jotka voi pukea päälleen ikään kuin penikseksi itselleen.

Tekopeniksiä on ulkonäöltään monenlaisia. Niitä on olemassa aitoa penistä muistuttavina, ns. realistisina sauvoina, ja falloksen muotoisena, mutta aitoa penistä ulkonäöltään muutoin hyvin vähän muistuttavina, ns. dildoina. Dildoja on todella monen näköisiä, sileäpintaisista hullunhauskoihin kuvioihin - vai mitä sanoisitte delfiinin, porkkanan, banaanin, käärmeen, myyrän, lohikäärmeen tai kaalimadon näköisistä sauvoista?

Toinen jakoperuste on sauvan käyttämä energianlähde: onko sauva varustettu moottorilla vai onko sauvaa tarkoitus käyttää käsikäyttöisesti. Tällä perusteella sauvat voidaan jakaa hieromasauvoihin eli vibraattoreihin ja moottoroimattomiin sauvoihin eli dildoihin.

Vibraattoreihin saadaan moottorilla aikaan värinä, joka voi olla joko yksinopeuksinen tai joko portaittain tai portaattomasti säädettävissä. Osassa hieromasauvoja kiihotinvaikutus perustuu hieromasauvan pyörivään kiertoliikkeeseen tärinän sijaan. Tätä sanotaan rotaatioksi. Värinän tai kiertoliikkeen tarkoituksena on lisätä seksuaalista mielihyvää ja kiihotusta. On empiirisesti todistettu, että monet naiset, jotka kärsivät orgasmin puutteesta, ovat saaneet apua juuri emättimen seinämiä hierovalla rotaatiosauvalla, jossa on mukana myös klitoriskiihotinosa. Nykykäsityksen mukaan myös värinän taajuuksilla on merkitystä, ja siksi moottorien värinän taajuudet vaihtelevat. Eräissä monimutkaisemmin toteutetuissa sauvoissa värinän syketiheys on huomioitu siten, että niiden syketiheyttä (pulssia) voidaan vaihdella.

Hieromasauvat toimivat yleensä paristoilla. Paristopesä ja voimakkuuden säätö sijaitsevat joko johdon päässä laitteesta tai laitteen tyvessä, mutta myös johdottomia eli kaukosäätimellä toimivia laitteita on tullut markkinoille enenevässä määrin. Markkinoiden viimeisin uutuus ovat verkkovirralla ladattavat ja heti käyttövalmiit vibraattorit, joita tosin rasittaa vielä melko kallis hinta. Tulevaisuus näyttää, miten tämä uusi innovaatio saa kuluttajat innostumaan.

Moottorin sijainnilla itse laitteessa sekä pintamateriaalilla on merkitystä tärinän voimakkuuteen ja kohdentumiseen. Osassa hieromasauvoja on myös klitoriskiihotin, jonka tarkoitus on "kutittaa" klitorista työnnettäessä hieromasauvaa emättimeen. Tällöin puhutaan klitoriskiihottimella varustetuista sauvoista, klitoriskiihotin-sauvoista.

Paitsi käytetty voimanlähde, myös pintamateriaalit ja pinnan kuviointi erottavat sauvoja toisistaan. Sauvoja valmistetaan joko ei-huokoisista tai huokoisista materiaaleista, kovista tai pehmeistä raaka-aineista. Materiaalin huokoisuudella viitataan materiaalin pinnan rakenteeseen eli siihen, päästääkö pinta läpi kosteutta vai ei, ja kuinka helposti ulkopuoliset epäpuhtaudet sauvan pintaan tarttuvat.

Tällä on merkitystä lähinnä yleisen hygienian kannalta. Ei-huokoisesta materiaalista tehdyt sauvat ovat hivenen helpompia pitää puhtaana, mutta toisaalta ne ovat varsin kovia ja kylmiäkin materiaaleja sauvan raaka-aineiksi. Ei-huokoisia materiaaleja ovat mm. lasi, teräs ja akryyli. USA:ssa on kehitetty akryyli- ja lasisauvoja, joiden sisällä on lämmittämisen kestävää nestettä. Huokoisista materiaaleista valmistetut sauvat ovat käyttäjäystävällisempiä. Huokoisia materiaaleja ovat muovi, kumi, kumin ja silikonimassan sekoite sekä puhdas silikonimassa. Puhdas silikonimassa on noussut 2000-luvulla niin valmistajien kuin kuluttajienkin erityiseen suosioon. Vaikka silikoni on materaalina muita kalliimpaa, ovat kovaksi puristetun silikonin turvallisuusnäkökohdat muita materiaaleja paremmat. Silikoni sopii myös kumiallergikoille ja sen allergiaturvallisuus on selkeästi muita materiaaleja parempi. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan onkin kuitenkin mahdollista, että kumi raaka-aineena ei olisikaan niin allergisoivaa, vaan että allergiareaktion aiheuttajana on kumin pintaan lisätty talkki. Itse kumihan on kumipuusta saatu luonnon raaka-aine. Markkinoilla onkin jo kumisten seksivälineiden valmistajia, jotka kiinnittävät erityistä huomiota kumin puhtauteen ja talkittomuuteen. Monille ihmisille turvallisuus on tärkeä tekijä seksivälineitä hankittaessa.

Pinnan kuviointi vaikuttaa myös sauvan käyttöominaisuuksiin. Sauva voi olla joko kokonaan sileäpintainen, siinä voi olla joku yksittäinen kohokuvio vaikkapa tyvessä, tai sauvan varsi voi olla kokonaan kuvioitu esimerkiksi erilaisin ja erikorkuisin kiihotinnystyröin tai aaltokuvioin. Mitä enemmän sauvassa on kohollaan olevia kuviointeja, sen rajumpi sauva on. Sen sijaan nykyään suositut eläinhahmot ynnä muut sellaiset kuviot, jotka eivät juuri kohoa sauvan pinnasta, eivät vaikuta paljoakaan sen käyttöominaisuuksiin, ovatpahan vain hauskannäköisiä veijareita!



Lähde: Suuri Seksivälineopas - Sin City

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.