IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

2011Lauantai 01.01.2011 04:30


No niin. Lähestymme sitten vappua, juhannusta, joulua ja seuraavaa uutta vuotta. Ja paljon muutakin. Noi on helpoimmat ehkä nimetä, vaikka sisällöllisesti eivät tarjoa mitään, mitä ei olisi jo ennalta koettu.

Vanha vuosi 2010 jäi taakse, ehkä vähän turhan aikaisinkin. Nyt saa taas opetella kirjoittamaan uuden vuosiluvun päivämääriin, voi olla että jokunen viikko menee harjoitellessa. Vuoden viimeiselle päivälle osui myös pientä epäonnea, kun halpa kameran jalusta hajosi lopullisesti.

Ehkä eniten vuodenvaihtumisessa jännitti tuo, miten meidän koira(npentu) tulee suhtautumaan jatkuvaan paukkeeseen, ensimmäinen uusivuosi vasta kohdalla. Jännitys aivan täysin aiheetonta, ei ollu sen koommin moksiskaan ja jopa hakeutui parvekkeellekin seuraamaan, mitä ihmettä pihalla tapahtuu, eikä lenkin aikanakaan tullut yhtään sen säikymmäksi - hyvä niin. Aiempiin uusiinvuosiin verrattuna jotenkin jäi sellainen käsitys, että tänä vuonna paukuttelukin olisi ollu hillitympää.

Tähän talouteen tuli ostettua RÄJÄHTEEKSI luokiteltuja tähtisädetikkuja, tosin vähän järeämpää mallia, mutta toimii kuten pienemmät versionsakin. Sanomattakin lie selvää, ettei mitään paukkuja ainuttakaan, johan tuota roskaa on taas pientareet pullollaan.

Jotain sääntelyä voisi olla kuitenkin paikallaan - tarviiko oikeasti jokaisen ihmisen hankkia omat paukut (ja varmasti niitä tänäkin vuonna oli kosolti sellaisten käsissä, jotka humalatilansa ja/tai alaikäisyytensä vuoksi ei sellaisia käsiinsä tarvitsiskaan)? Ihannetilanne olisi, että perheen pienimpiä varten olisi oma ilotulituksensa jonain tiettynä hetkenä klo 18-19 välillä ja se oikea ilotulitus sit tasan puolelta yöltä. Raketteja saisi vain taloyhtiöt ja asukasyhdistykset ja muut paukut saisivat jäädäkin myyntikieltoon. Sen sijaan että klo 18 alkaen alkaa yötä kohti kiihtyvä valo- ja äänishow, olisi sitten sitäkin näyttävämpi tulitus ja muu aika olisi rauhallisempaa. Luontokin varmasti kiittäisi, kun roskan määrä vähenisi ja kertyisi keskitettyihin paikkoihin.

Noh, sellaista holhoamista kuitenkin tuskin on koskaan tulossa, joten seuraavaa uutta vuotta jo odotellessa - tai lähinnä sen yli pääsemistä. Kaikki koirat kun ei ole yhtä sopeutumiskykyisiä, kuin tuo meidän Nelli.

Anyway, kaikille hyvää uutta vuotta!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.