IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Tykkäsin vaikken tykännytkään.Maanantai 07.03.2011 05:47

Törmäsimpä mielenkiintoiseen ilmiöön tuolla turvattoman epäsosiaalimedian puolella. Tiedä sitten, pitäisikö sanoa, että olin oikeastaan sen uhri. En tiedä edes sitä, viisastuinko asian tiimoilta.

Sanovat, että ei kannata klikata epämääräisiä linkkejä. Oikeastaan tätä voisi varmaan soveltaa niin, että ei kannata klikkailla mitään, jos olet kirjautuneena johonkin palveluun, esim facebook. Mutta toisaalta, kun se on tehty niin helpoksi.

Ilmestyipä siinä feedissä (vai miksi sitä kutsutaan) tieto, että pari kaveriani tykkäävät jostain linkistä ja päätin sitä sitten klikata. Ohjautui tsekkiläiselle sivulle, jossa olikin kuin olikin video. Kun itse videoklippiä klikkaa, mitään ei näy tapahtuvan, mutta seuraavalla klikkauksella se kyllä lähtee toistamaan itseään. Se mitä se eka klikkaus mukanaan tuo, on se, että se lisää juuri tiedon "seinällesi" vai miksikä sitä kutsutaan, että tykkäät siitä ja ketjureaktio on taas valmis.


Toisella selaimella testattaessa tuon linkin toimivuutta, tulikin eteen juuri tuo "Sign up for Facebook to personalize your experience with this social plugin." ja tämä jäi ekalla kertaa huomaamatta, kun sattumoisin oli jo kirjautuneena samalla selaimella.


Näin itse viisaimmaksi poistaa ko tykkäämismerkinnän pienen analyysin jälkeen, vaikka itse video sinänsä hauska olikin. Jos vaikka itse en jakaisi sitten kyseenalaista tykkäämistä eteenpäin.

No, ilmeisen tykätty pätkä oli, tässä tsekkiläinen ilmoitus: "397281 uživatelům se to líbí. Přihlášení a prohlédněte si, co se vašim přátelům líbí." Ja varmaan lisää tykkääjiä ilmaantuu :)

Vastaisuuden varalle, taidan kyllä suosiolla pitää rinnalla yhden selaimen, jossa ei ole kirjauduttu minnekään palveluun sisälle, ja toisesta palvelusta sitten näitä epämääräisiä linkkejä kopioida ja liittää toiseen. Ainakin näkisin, että mulla on oikeus päättää siitä, mistä tykkään ja mistä olen tykkäämättä ja kerronko sen muille :>

Ja tämän merkinnän kirjoittamisen aikana se 400000:n tykkääjän rajakin näemmä ylittyi :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.