IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kuvakooste 2.4.2012 kolmostieltäTiistai 03.04.2012 20:35

Joskus vaan olisi parempi pysyä kotona. Sellainen tunne tuli, kun ei tiennyt, mitä edessä on ja mitkä väylät ovat suljettuja.

Olin tulossa palaverista takaisin kotio. Helsingissä ollessa kuulin, että Lempäälässä ja Tampereella alkoi rytistä. Puhuttiin kymmenien autojen ketjukolareista ja kun ne olivat tapahtuneet moottoriteillä,. oli selvää, että kiertotiet ovat täysin tukossa, jos niitä edes on.

Helsingistä Hämeenlinnaan oli keli mitä mainioin, moottoritie sulana. Mitä pohjoisemmille leveyksille saavuttiin, sitä mielenkiintoisemmaksi ilma kävi.

Parolasta Iittalaan tuli jokseenkin jäätävää vesisadetta ja Iittalasta Lempäälään räntää. Ohituskaistat olivat käytännössä käyttökelvottomia, joten niitä ei ehkä onneksi juuri käytetty.


Akaa-Lempäälä osuudella näkyväisyys oli paikka paikoin varsin olematon, joten moottoritiellä vauhdit olivat jo laskeneet 60km/h tienoille, kunnes eteen alkoi tulla pysähtyneitä rekkoja.

Vaikka moottoritie oli auki pohjoisen suunnassa, oli joitakin keskeyttäneitä autoja myös ko suunnassa. Tämäkin kuvan Fordi oli ottanut hieman osumaa.


Lempäälän ketjukolaripaikalta riitti poiskuljetettavaa.


Itse onnettomuuspaikalla ei enää ollut montaa ajoneuvoa 18:50 aikoihin. Ne, mitä vielä oli pois hakematta, alkoi muistuttaa lähinnä igluja.


Tampereen kehäteillä ei mennyt myöskään hyvin, onnettomuuksia oli niin Rajasalmessa kuin vt9:n puolella Lahdesjärvellä. Infotaulu kertoo oleellisen.


Ikean tienoilta oli turha liittyä kolmostielle, kiire loppui kaikilta.


Ongelmia tuntui olevan kaikilla kumipyöräisillä kokoon katsomatta. Tässä ollaan lakalaivassa lakisääteisellä tauolla.


Jos 3-tie oli autio, syy löytyi Kuokkamaantien risteyksestä Nekalasta. Poliisi ohjasi etelään suuntautuvaa liikennettä todellakin Kuokkamaantielle.


Kaikesta huolimatta, Tampereella lähes aikataulussaan. Yhtä helppoa ei ollut etelään menevillä linja-autoilla. Noin 18:50 aikaan tuli Lempäälässä liittymän 34 kohdalla vastaan Paunulainen, lähtöaika Tampereelta joko 16:45 tai 17:15. Ja Satakunnan Liikenteen Urjalaan matkalla ollut, 16:20 lähtenyt bussi taivalsi 10 minuutin matkan ajassa 2 tuntia 50 min saapuen Kuljussa vastaan klo 19:10


Loppumatka kotio ei sekään ongelmitta sujunut. Jos lunta oli satanut polviin asti, oli paikallisliikenteessä useita vuoroja peruttu ja lopulta liikenteenohjaaja ohjasi senkin kiertotielle, kun myös Paasikiventie (vt12) oli tukossa.

Vakuutusyhtiöissä odotettavissa kiireinen viikko.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.