IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Mietteitä viikon lopuksiMaanantai 17.12.2012 01:59

Sitten kun joskus kasvan isoksi, olisi kiva kirjoittaa blogimerkintöjä pakinan tai kolumnin muotoon. Pahoin pelkään, että sekin innostus lopahtaa yhtä nopeasti kuin alkaakin.

* * *

Tänään oli päivä, jolloin olin asettanut deadlinen eräälle webbisivujen tietokantaprojektille. Tiedot sain kasaan, mutta sitten tulikin jäätävä viesti:
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 1 bytes) in /mbnet/b/b10m/tsb/yrityslista.php on line 117

Hetkinen, olinko tehnyt sitten tietokannastani liian suuren? Nyt tekstitiedostona se on yli megatavun kokoinen. Onneksi ei ollut siitä kyse, vaan huonosta koodista. Jostain syystä olin lukenu kaikki taulukon solut muistiin, joita ei olisi tarvinnut. Ehkäpä tästä tulee jatkossa tarkemmaksi, että ei päästä niin huonoa koodia enää palvelimelle asti. Hyvin se kuitenkin toimi tähän päivään asti, kunnes tietokanta paisui liian suureksi.

* * *

Joulu on kohta ovella. Onneksi meillä on ovi lukittuna.

* * *


Kuinkahan paljon pitäisi olla unituloja, jotta niistä voisi maksaa univeroja? Univelat kyllä tiedän ja niitä kertyykin jatkuvasti. Saispa joskus unipalautuksia...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.