IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Sairauden tai vamman aiheuttaessa toiminnallisia häiriöitä apuvälineistä voi olla monenlaista hyötyä. Apuvälineellä voi lisätä mekaanista kiihottamista yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.

Selkäydinvammoissa usein ongelmana on juuri hyvin voimakkaan kiihottamisen tarve mm. siemensyöksyn aikaansaamiseksi, tällöin esimerkiksi moottoroiduista apuvälineestä on varmasti konkreettista hyötyä. Tärkeää on valita laite, jossa on värähtelyn taajuuden säätely mahdollisuus. Liian nopea taajuus saattaa aiheuttaa puutuneisuuden tunnetta ja mm. siksi on tärkeää oppia tunnistamaan itselle sopiva voimakkuus.

Tuntopuutokset vaikkapa peniksen alueella saattavat aiheuttaa erektio- ongelmia ja orgasmiin sekä laukeamiseen liittyviä vaikeuksia. Usein kuitenkin peräaukon ympäristö tuntee herkästi ja esimerkiksi orgasmin voi oppia tuntemaan peräaukon seudussa. Hieromasauvan eli vibraattorin avulla voi etsiä alueet joilla tuntoa edelleen on. Erotiikkaliikkeissä on saatavana myös moottoroituja pesusieniä, joilla on hyvä etsiä herkästi tuntevia alueita ruumiista. Keskustelemalla ammattitaitoisen myyjän kanssa löytyy varmasti ratkaisu vibraattoreiden laajasta valikoimasta. Joskus, riippuen vamman tai sairauden laadusta, voivat luovatkin ratkaisut olla tarpeen, niin että seksiapuvälineen käyttö mahdollistuisi vaikkapa lisälaitteen avulla. Reumataudeissa esimerkiksi saattaa ongelmaksi muodostua sopivan otteen löytäminen apuvälineestä.

Emättimen kuroutuminen voi olla seurauksena paikallisesta sädehoidosta esimerkiksi gynekologisten syöpien yhteydessä. Emättimen laajentaminen on tällöin tarpeen ja apuna voi käyttää vaikkapa tekopenistä sormien lisäksi. Valikoimasta on helppo löytää itselle sopivan kokoinen ja oloinen malli. Tekopenis voi olla ulkonäöltään klassinen tai moderni, ja ne ovat miellyttävän pehmeästä silikonista tai kumista valmistettuja, hauskan näköisiä ja jopa humoristisiankin välineitä.

Tekopenistä apuna käyttäen voi etsiä myös lantionpohjan lihakset, joilla on merkitys virtsanpidätyskykyyn ja rakastelussa käytettävien lihasten kuntoon: puhutaankin rakkauslihaksista. Emättimeen laitettavia treenipalloja ja ns. Geishapalloja on erimallisia, erikokoisia, erilaisista materiaaleista valmistettuja (mm. silikonista) sekä erivärisiä. Niiden avulla voi myös harjoittaa lantionpohjan lihaksia ja lisätä oman ruumiin tuntemusta ja nautintoa. Kierukan käyttäjällä saattaa ilmetä palloja käyttäessä verenvuotoa ja tällaisessa tapauksessa käyttö tulee lopettaa. Varovaisuutta on myös noudatettava, kun poistaa pallot emättimestä. Kierukan langat saattavat kietoutua pallojen välisen langan ympärille.

Seksivälineillä voidaan kompensoida tai helpottaa vamman tai sairauden aiheuttamaa seksuaalisen toimintakyvyn muutosta. Tällöin puhutaan seksiapuvälineistä. Apuvälinearvion tekee toimintaterapeutti yhdessä seksuaaliterapeutin kanssa. Lausunnon apuvälineen tarpeesta tekee toimintakyvyn arvioija ja usein tarvitaan vastuulääkärin suositus seksiapuvälineen tarpeellisuudesta. Lausunto lähetetään apuvälineen maksavalle taholle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.