IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Keski-ikäiset miehet voivat harrastaa seksiä niin usein kuin haluavat ilman, että yhdynnät lisäisivät aivohalvauksen riskiä. Päinvastoin näyttää jopa siltä, että vilkas seksielämä vähentää ainakin sydänkuolemien todennäköisyyttä. Tuoreessa brittitutkimuksessa todetaankin, että tieto on omiaan rohkaisemaan iäkkäitäkin miehiä nauttimaan seksin iloista ilman pelkoa sairaskohtauksesta yhdynnän seurauksena. Kyseessä on ensimmäinen tieteellinen tutkimus sydän- ja aivoinfarktien ja seksin yhteydestä. Tutkimuksessa todetaan, että aiemmat, lähinnä median levittämät kohu-uutiset seksinjälkeisistä aivohalvauksista perustuvat sattumaan. Infarkti iskee useimmiten öiseen aikaan ja aamuisin eli samaan aikaan kuin myös seksiä usein harrastetaan.

Bristolin yliopistossa tehdyssä 20-vuoden mittaisessa seurantatutkimuksessa oli mukana yli 900 miestä, joista lähes kaikki olivat naimisissa. Tutkimuksen käynnistyessä miehet olivat 45-59 -vuotiaita. Miehistä neljännes kertoi olevansa yhdynnässä vähintään kahdesti viikossa, vajaa neljännes harvemmin kuin kerran kuussa, loput asettuivat yhdyntäkertojen tiheyden suhteen näiden kahden ryhmän välimaastoon. Miesten fyysinen kunto kartoitettiin 4-5 -vuoden välein. Tutkimuksen kuluessa 65 miehistä sai aivohalvauksen ja heistä 26 menehtyi kohtauksen seurauksena. Koska joidenkin verenpainelääkkeiden tiedetään aiheuttavan impotenssia, tutkittiin verenpainettaan lääkitseviä miehiä omana ryhmänään. Lääkkeiden käyttäjillä aivohalvausta esiintyi jonkin verran harvemmin niillä miehillä, joiden seksielämä oli hiljaisempaa.

Oletukset seksin ja infarktien yhteydestä ovat perustuneet lähinnä joihinkin tapausselostuksiin. Miehellä yhdyntä nostaa tilapäisesti sydämen lyöntitiheyttä, verenpainetta sekä veren noradrenaliinipitoisuutta. PET -kuvauksilla on kuitenkin osoitettu, että yhdynnän aikaiset veren virtausmuutokset aivojen alueella eivät ole senkaltaisia, että niillä olisi yhteyttä aivoinfarktin riskiin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.