IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

En tunne yhdynnässä mitäänTorstai 29.12.2005 16:45

Kuvailet tilannetta, jossa olet todennäköisesti dissosioinut itsesi pois yhdyntätilanteesta. Dissosiaatio tarkoittaa, että ikään kuin poistut itsestäsi henkisesti ja tunteellisesti, etkä aisti mitä tunnet ruumiissasi ja sydämessäsi. Onko joku loukannut sinua seksuaalisesti joskus, esimerkiksi koskettelemalla epämiellyttävästi? Vanhat traumat saattavat vaikuttaa näin. Myös kielteinen suhtautuminen seksuaalisuuteen ja omaan ruumiiseen voi heijastua kuvaamallasi tavalla. Tutustu omaan seksuaaliseen menneisyyteesi, ohessa on kysymyksiä. Tutustu myös omaan ruumiiseesi peilin avulla ja koskettelemalla itseäsi.

Opettele hengittämään kunnolla. Hengitä reilusti sisään ja ulos, siten, että alavatsasi pullistuu. Älä hengitä vain keuhkojen yläosalla, vaan täysin pallealla ja alavatsalla.

Opettele pitämään peppusi rentona, ikäänkuin hengittäisit myös peräaukolla. Tällöin lantionalueesi on vastaanottavaisempi tuntemuksille. Ota mukaan seksuaalisia mielikuvia, fantasioi. Voit myös lukea eroottisia novelleja ja tutkia, millaisia reaktioita ne saavat sinussa aikaan. Antaudu aistimuksille.

Tunnetko sukupuolielimissäsi mitään, jos koskettelet itse itseäsi? Puhtaasti fyysiset tuntopuutokset voi käydä tarkistamassa myös lantionpohjan lihasten hoitoon erikoistuneella fysioterapeutilla. Se, että ko. tilanne johtuisi tuntopuutoksista on kuitenkin äärimmäisen harvinaista. Lähde harjoittelemaan lantionpohjan lihaksistoasi, sillä sen avulla saat kontaktia omaan ruumiillisuuteesi.

Seksuaaliterapia tai psykoterapia voi olla tarpeen, mikäli haluat tutkia terapiassa menneisyytesi, asenteidesi ja uskomustesi vaikutuksia tämän päivän kokemuksiisi. Terapiassa voit oppia tuntemaan niin fyysisesti kuin emotionaalisesti, sillä seksuaalisuus on yksi perustunne. Eli sinun ei tarvitse olla loppuelämääsi samanlainen. Lähde rohkeasti tutkimusmatkalle itseesi.

Mukavia vinkkejä fyysiseen itsetuntemukseen on Orgasmikirja-kirjassa, jonka kirjoittaja on Katerina Janouch. Henkisempiä harjoituksia on kirjassa Kuinka tulla paremmaksi rakastajaksi?, sen kirjoittaja on Linda De Villers

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.