IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Indianan yliopiston tutkimuksessa analysoitiin miesten ja naisten käyttäytymistä treffien aikana.

Tutkimuksessa 28 naista ja 26 miestä saivat tehtäväkseen katsoa videolta pikatreffejä. Kaikki tutkimukseen osallistuvat katsoivat 24 tallennettua nauhaa pikatreffeistä, joissa miehillä ja naisilla oli muutama minuutti aikaa keskustella toisilleen, ennen kuin siirtyvät seuraavan mahdollisen kumppaniehdokkaan seuraan. Tutkimukseen osallistuneiden oli tarkoitus analysoida miesten ja naisten välistä viestintää, käytöstä ja ruumiinkieltä treffien aikana ja päätellä kuinka paljon parit olivat toisistaan kiinnostuneita.

Tutkimuksessa todettiin, että miehet ja naiset olivat yhtä hyviä arvioimaan miesten kiinnostuksen kohteita, mutta sekä miehet että naiset pärjäsivät yhtä huonosti arvioidessaan naisten tarkoitusperiä käytöksen perusteella. Tutkijoiden mukaan osa pikatreffeille osallistuneista naisista johti keskustelukumppaniaan harhaan.

- Kaikkein vaikeimmin analysoitavat naiset flirttailivat tapaamilleen miehille, mutta eivät silti olleet miehistä lainkaan kiinnostuneita. Tarkkailijaryhmässä sekä miesten että naisten oli mahdotonta ennustaa näiden naisten aitoa kiinnostuksen kohdetta heidän käytökseensä perusteella, tutkija Peter Todd kertoo.

80 prosenttia tarkkailijaryhmän jäsenistä oli vakuuttuneita viidestä eri treffivideosta, että nainen osoitti selvää kiinnostusta tapaamaansa miestä kohtaan. Todellisuudessa naiset olivat vain käyttäytyneet ystävällisesti ja kohteliaasti eivätkä olleet miehistä kiinnostuneita.

Taito arvioida muiden käytöstä tärkeää

Peter Toddin mukaan naiset saattavat hävitä enemmän kuin miehet huonon kumppaninvalinnan johdosta mahdollisen raskauden ja jälkikasvun huolehtimiseen liittyvien näkökulmien vuoksi. Naisen etujen parhaaksi on siis saada miehet avautumaan ja puhumaan rehellisesti, jotta nainen voisi arvioida tämän sopivuutta kumppaniksi.

- Pikatreffeillä naiset yrittävät saada tämän tiedon nopeammin kuin tavallisilla ensitreffeillä, mutta heidän strategiansa pysyy silti samana.

Tutkijat kiinnittivät huomiota ulkopuolisten tarkkailijoiden kykyyn arvioida muiden romanttisen kiinnostuksen merkkejä. Tutkijat väittävät, että muiden valinnat vaikuttavat myös omiin ratkaisuihimme ja taito arvioida muiden kiinnostuksen kohteita on evolutiivisesti tärkeää parinvalinnassa.

- Oma kumppanin etsintä tehostuu, jos joukosta tuntemattomia ihmisiä osaa karsia ne, joiden kanssa tutustuminen olisi mahdollisesti hedelmällistä ja karsia omasta näkökulmastaan epätodennäköiset tapaukset, Todd sanoo.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.