IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Seksineuvoja tuoreille isillePerjantai 16.01.2009 16:38

Kauanko pitää odottaa synnytyksen jälkeen ennen kuin voi aloittaa seksin harrastamisen?


Lääkärit suosittelevat odottamaan neljästä kuuteen viikkoa synnytyksen jälkeen ennen kuin aloittaa jälleen seksin harrastamisen. Synnytyksen aikana kohtu ja kohdunkaula kokevat valtavia muutoksia, ja ne tarvitsevatkin aikaa parantuakseen. Parantumisjakson aikana kohtu on altis infektioille, mikä tarkoittaa että mikä tahansa, kuten yhdyntä tai tamponi, voi tuoda bakteerin ja aiheuttaa infektion.

Jos äidille on tehty esimerkiksi episiotomia eli välilihanleikkaus, toipuminenkin kestää pidempään.

Vaikka ette voikaan harrastaa seksiä synnytyksen jälkeen, on tärkeää pysyä silti fyysisesti läheisinä esimerkiksi suukkojen, halauksien, hierontojen tai vaikka kädestä pitämisen avulla.

Onko totta, että synnytyksen jälkeen ei tarvitse huolehtia ehkäisystä?


Vaikka nainen ei ole hedelmällinen heti synnytyksen jälkeen, ei voi mitenkään ennustaa, kuinka kauan tämä jakso kestää. Siitä huolimatta, että äidillä ei välttämättä ole ollut kuukautisia pitkään aikaan, hänen kehonsa luovuttaa ensimmäisen synnytyksen jälkeisen munasolun ennen kuukautisia. Näin ollen äiti ei voi tietää ovuloiko hän vai ei.

Meille on näytetty vihreää valoa seksille, mutta puolisoni ei näytä olevan innostunut asiasta.


Fyysisen ja emotionaalisen valmiuden välillä voi olla suurtakin eroa. Vaikka synnytyksestä on kulunutkin jo kuusi viikkoa ja vaikka tuore äiti kertoisikin olevansa taas valmis seksille, hän ei välttämättä siltikään ole. Hän voi pelätä kipuja, hän voi tarvita lisää aikaa ja hän voi olla vain yksinkertaisesti uupunut. Miehen tulisikin antaa tilaa ja hellyyttä, mutta ei kannata painostaa.

Äiti totuttelee synnytyksen jälkeen uuteen rooliinsa äitinä, eikä hänellä vain ole energiaa fyysisiin rakkaudenosoituksiin. Mutta se ei tarkoita, että hän ei rakastaisi miestään. Itse asiassa monet parit kokevat synnytyksen jälkeisen ajanjakson erittäin romanttiseksi, vaikkeivät kokisikaan sitä seksuaaliseksi.

Kuinka saan puolisoni sille päälle?


Tuore vanhemmuus voi olla molemmille hämmentävää, lumoavaa ja toisaalta ahdistavaa aikaa. Äiti voi kokea muutoksia hormonitoiminnassaan ja kehossaan, ja isää voi vaivata esimerkiksi unenpuute.

Miehen pitää "liehitellä" puolisoaan samalla tavalla kuin suhteen alkuaikoina, koska tavallaan nainen ei ole enää sama henkilö kuin hän oli silloin, kun suunnistitte sairaalaa kohti. Hän on edelleen puolisosi, mutta hän on nyt myös äiti.

Joten muistuta, että hän on edelleen viehättävä ja haluttava. Koita saada hänet tuntemaan itsensä naiseksi, pelkän äitinä olon rinnalle. Voi kestää aikansa, ennen kuin palaatte suhteen normaalitasolle seksissä, mutta kyllä sekin puoli elämäänne vielä palaa.

Olemme valmiita suurta tilaisuutta varten. Mitä pitää ottaa huomioon?


Ottakaa asiat vastaan rauhassa ja edetkää hitaasti. Etsikää mukava asento ja antakaa naisen ottaa vastuu, sillä hän voi edelleen kokea arkuutta, pelkoa ja kipua. Älkääkä unohtako esileikkejä. Synnytyksen jälkeen emätin on usein kuiva seksin aikana, joten vaikka nainen ei olisikaan kostea, ei se tarkoita, etteikö hän olisi kiihottunut. Käyttäkää siis liukasteita.

Lisäksi olkaa valmiita keskeyttämään "hommat", jos vauva sitä vaatii. Vauva voi herätä oikeastaan koska tahansa, mutta sen ei saa antaa vaikuttaa yleisesti seksin harrastamiseenne. Aina on toinenkin ilta tai hetki.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.