IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Rakkaus kukkii vuokra-asunnossaMaanantai 23.02.2009 01:10

Vuokra-asunnossa asuva pari pysyy yhdessä varmemmin kuin omassa talossaan asuva, toteaa kanadalainen tutkimus.

Tutkimuksessa lähes kolmentuhannen ruotsalaisten avoparin elämää, ja tarkkailtiin päättyikö avoliitto eroon vai naimisiin menoon. Tutkimuksen mukaan vuokra-asunnoissa asuneet avoparit päätyivät useammin naimisiin kuin omassa talossaan asuneet.

Tutkimuksesta kertoi Aftonbladet-lehti. Lehden parisuhdeasiantuntija Eva Rusz arvelee tutkimustuloksen perustuvan siihen, että omakotitalossa asuminen tuo mukanaan runsaasti velvollisuuksia, jotka kuormittavat parisuhdetta. Työn ja talouden hoito vaativat niin paljon aikaa ettei parisuhteen hoitamiselle tahdo jäädä tilaa.

Suhdetta voivat kuormittaa myös talon omistamiseen liittyvät taloudelliset huolet ja velvollisuudet. Jos vaikkapa jääkaappi hajoaa, saa vuokralainen uuden kun ilmoittaa asiasta vuokranantajalle. Omistusasujan on hankittava kodinkoneensa itse.

Rusz neuvoo omakotiasujia jakamaan selvät vastuualueet: on sovittava siitä mitkä asiat kuuluvat millekin puolisolle. Näin asiat eivät stressaa kumpaakin.

- Sopikaa jo etukäteen, kumpi vastaa mistäkin, mutta älkää vertailko toistenne satsauksia, sanoo Rusz. Hänen mukaansa liittoon panostetut voimavarat eivät voi koskaan olla sataprosenttisesti tasapuolisia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.