IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Tätä et tiennyt orgasmistaPerjantai 18.12.2009 22:31

Orgasmi on orgasmi, mutta mikä se oikeasti on. Tiesitkö esimerkiksi, että miehellä orgasmi ja siemensyöksy eivät ole sama asia?

Tuntuuko orgasmi naisesta ja miehestä samalta?

Orgasmin mittaamiseen ei ole yksikköä; ei naisilla, eikä miehillä. Niiden tutkiminen perustuu lähinnä kertojien kokemuksiin. Sekä naisten että miesten kuvauksissa ovat varsin samankaltaisia. Jokaisen orgasmi on kuitenkin yksilöllinen kokemus, oli sitten mies tai nainen, koska jokainen ihminen on omanlaisensa kokonaisuus. Meillä jokaisella on erilainen lantio ja lantionpohjan lihaksisto hermotuksineen. Tämä kaikki vaikuttaa siihen, miltä orgasmi tuntuu.

Onko orgasmeja erityyppisiä?

Jokainen orgasmi on omanlaisensa eli sama ihminen voi saada hyvin erilaisia orgasmeja. Useimmiten naisen orgasmi syntyy klitoriksen ja/tai vaginan stimulaatiosta, mutta sen voi saada myös unissaan tai pelkistä mielikuvista. Niin kestossa kuin voimakkuudessa voi olla isoja eroja. Orgasmi on reaktio, jonka kokemisen voi oppia.

Miehen orgasmi ei ole yhtä monisyinen asia, mutta myös miehillä laukeamiskokemus voi olla erilainen. Välillä voi niin sanotusti tulla ja toisella kertaa TULLA. Siemensyöksy voi tapahtua ilman orgasmia, mikä on monelle miehelle yllätys. Mies voi myös saada orgasmin, vaikkei siemensyöksyä tapahtuisikaan. Useimmiten ne kuitenkin tapahtuvat samaan tai lähes samaan aikaan.

Onko naisten sarjaorgasmeja olemassa?

Kyllä on. Yhden orgasmin jälkeen alttius seuraavalle tietyllä tavalla kasvaa. Mikään automaatio tämä ei kuitenkaan ole ja liittyy vahvasti myös siihen tunnesuhteeseen, joka naisella on seksikumppaninsa kanssa.

Kuinka suuri osuus naisista saa orgasmin yhdynnässä?

Noin puolet, mutta tutkimustuloksissa on eroja tämän suhteen. Dosentti Osmo Kontulan Halu&Intohimo-teoksessa todetaan, että vuonna 2007 tehdyssä tutkimuksessa naisista 46 prosenttia ilmoitti saavansa orgasmin yhdynnässä melkein aina tai useimmiten.

Onko rakastelu epäonnistunut, jos ei saa orgasmia?

Ei missään tapauksessa, jollei se siltä tunnu. Monen mielestä antoisinta seksuaalisessa kanssakäymisessä on läheisyys, hellyys, kasvava halu ja mielihyvä, ei orgasmi. Mutta jos orgasmittomuus vaivaa mieltä, siihen kannattaa tarttua ja hakea apua.

Kuinka yleisiä naisten orgasmivaikeudet ovat?

Jokaisella voi olla joskus vaikeuksia saada orgasmi. Yksistään stressi ja mieltä vaivaavat asiat hankaloittavat orgasmin kokemista. Vuonna 2007 tehdyssä tutkimuksessa yhdeksän prosenttia naisista ilmoitti, ettei ole koskaan saanut orgasmia yhdynnöissään. Moni voi saada orgasmin kuitenkin itsetyydytyksessä.

Aiheuttavatko erektiovaikeudet orgasmivaikeuksia?

Heikosta erektiosta kärsivän miehen on useimmiten vaikea myös kiihottua ja saada siemensyöksy. Siemensyöksy vaatii tyypillisesti vähintään kohtuullisen erektion. Hyväkään erektio ei kuitenkaan takaa aina siemensyöksyä, saati orgasmia. Erektiovaikeuksien lisäksi monelle miehelle aiheuttaa päänvaivaa liian nopea siemensyöksy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.