IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Sopiva kondomi, parempi seksiSunnuntai 11.07.2010 13:49

Käytittekö kondomia? Vai vähän sinnepäin?

Tuore tutkimus osoittaa, että kondomin jää usein vaillinaiseksi, vaikka sitä olisi vakaa aikomus käyttää. Vaillinainen kondominkäyttö ei ehkäise mahdollisia sukupuolitauteja, eikä raskauttakaan.

Yhdysvalloissa tehtyyn kondomitutkimukseen osallistui lähes 1 900 amerikkalaista, jotka pitivät kuukauden ajan päiväkirjaa seksuaalielämästään ja kondominkäytöstään. Päiväkirjatapahtumia kertyi lähes 30 000 ja niihin sisältyi lähes 9 000 seksuaalisesta kanssakäymisestä, jotka sisälsivät yhdynnän miehen ja naisen välillä. Näistä yhdynnöistä reilussa 6 300 käytettiin kondomia.

Yli 17 prosentissa yhdynnöistä, joissa kondomia käytettiin, oli käyttö vaillinaista. Esimerkiksi 12 prosentissa yhdyntöjä kondomia ei käytetty yhdynnän alussa.

Kondomia tulee käyttää koko yhdynnän ajan sekä sukupuolitautien ehkäisyn että raskaudenehkäisyn vuoksi. Pieniä määriä miehen siemennestettä voi erittyä jo ennen siemensyöksyä.

Yhteys usein erektion laatuun

Toinen tavallinen syy kondomin vaillinaiselle käytölle oli, että se sai lentää nurkkaan kesken yhdynnän, ennen laukeamista. Kolme prosenttia otti kondomin pois ennen yhdynnän loppumista ja kaksi prosenttia lipsui sekä alku- että loppuvaiheessa yhdyntää.

Erektion laatu oli usein yhteydessä vaillinaiseen käyttöön, samoin aiemmat vaillinaiset käyttökerrat. Oikeaoppiseen käyttöön puolestaan kannustivat edelliset onnistuneet käyttökerrat ja kondomin käyttömukavuus.

Seksuaaliterveyden edistämiskeskuksen tutkijoiden suorittamaan tutkimukseen osallistui 14-94-vuotiaita miehiä. Tutkimus tehtiin Indianan yliopistossa ja se julkaistiin tammikuun Journal of Sexual Medicine -tiedejulkaisussa.

Käyttömukavuuteen voi vaikuttaa

Kondomi saatetaan ottaa pois kesken yhdynnän, jos ajatukset siirtyvät seksiä harrastettaessa liiaksi kortsuun eli jos käyttömukavuus ei ole kunnossa. Kondomi voi olla esimerkiksi liian kapea, lyhyt tai leveä, jolloin se helposti rullautuu pois paikoiltaan tai heikentää erektiota.

Kondomin käyttömukavuuteen on mahdollista vaikuttaa. Aikuisenkin miehen on hyvä tietää ja muistaa, että kondomeja on erilaisia, koska peniksiä on erilaisia. Kondomeissa on eri leveyksiä ja pituuksia. Kannattaa siis kokeilla erilaisia.

Maailmalla suosittuja ovat "oikean koon" -kondomit. Seksi- ja seksuaaliterveysliikkeistä voi ostaa erikokoisia kondomeja, mutta päivittäistavarakaupoissa ja apteekeissa myytävissä kondomeissa on eroja. Pakkauksen tekstit kokomerkintöineen kannattaa lukea tarkasti.

Katoaako tunto kortsun kanssa? Esimerkiksi Rfsu:n uutuus Naked on vain 0,02 millimetriä ohut.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.