IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Onko pidempi parempi?Perjantai 23.07.2010 19:21

Jo vuosisatojen ajan peniksen koko on mietityttänyt miestä ainakin jossain elämänvaiheessa. Useimmiten miestä huolettaa, onko oma penis tarpeeksi pitkä. Onko pituus tärkeä tekijä naisen tyydyttämisessä?

Peniksen koko mietityttää ja puhuttaa: Internetistä löytyy laaja kirjo ja joukko palveluita ja sivuja, jotka on omistettu peniksen pidennyskeinoille. Keskustelupalstan pullistelevat peniskysymyksiä ja -keskusteluita. Normaalin peniksen pituutta kysytään usein myös Rakkaudeksi.fin Kysy asiantuntijalta -palveluun lähetetyissä kysymyksissä.

Väestöliiton mukaan erektiossa peniksen pituus on 9-17 senttimetriä. Levossa kookkaat peniksen kasvavat jäykistyessään vähemmän kuin pienemmät. Jäykistymättömän peniksen pituus vaihtelee kuudesta sentistä yhdeksään senttiin.

Saksassa vuonna 1996 tehdyssä tutkimuksessa velton peniksen keskimääräiseksi pituudeksi saatiin 10,2 senttimetriä. Täydessä erektiossa olevan peniksen mitta oli keskimäärin 14,5 senttimetriä.

Yli 16-senttinen on harvinainen

Vain prosentilla se oli pitempi kuin 16 senttiä. Tutkimuksessa oli mukana noin tuhat miestä ja mittauksen suoritti tutkija, ei mies itse.

Samana vuonna julkaistussa amerikkalaistutkimuksessa vastaaviksi keskiarvoiksi saatiin 8,8 senttimetriä ja 12,9 senttimetriä.

Peniksen koosta on tehty lukuisia tutkimuksia. Monen tutkimuksen ongelmana on se, että mittaa peniksestä ei ole ottanut puolueeton tutkija, vaan mies itse.

Peniksen pituus mitataan häpyluun alareunasta peniksen kärkeen. Kannattaa huomioida, että kokoon vaikuttaa lämpötila. Kylmässä siitin on pienempi.

Emätin mukautuu

Ei se pituus, vaan se, miten sitä käyttää, sanoo sanonta. Amerikkalaistutkimuksen mukaan naisen seksuaalisen nautinnon kannalta peniksen pituudella ei ole suurta merkitystä. 2000-luvun alussa tehdyssä tutkimuksessa päädyttiin toteamaan, että peniksen paksuudella on nautinnon kannalta suurempi merkitys kuin pituudella.

Tutkimuksessa haastateltiin tosin vain 50 naista. Peräti 45 naisen mielestä paksuus oli pituutta tärkeämpi tekijä seksuaalisen nautinnon kannalta.

Kannattaa muistaa, että naisen emätin on pituudeltaan noin 7-10 senttimetriä pitkä. Emätin antaa periksi mukautuen kumppanin peniksen kokoon.

Miehen sukupuolielämän tyydyttävyyskään ei ole peniksen pituudesta kiinni, jollei mies siitä itse tee ongelmaa. Suorituspaine, epävarmuus ja mahdolliset pelot sitä vastoin voivat vaikuttaa suurestikin seksuaalielämän nautinnoista.

Lähde ja lisää tietoa: Rakkaudeksi.fi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.