IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Hoikilla suomalaisilla naisilla on suuri emätin

Vuonna 1707 syntynyt ruotsalainen luonnontieteilijä Carl Linnaeus on ehdottomasti kuuluisimpia ruotsalaisia tiedemiehiä. Häntä voidaan pitää ruotsalaisen nykytieteen isänä. Tänä vuonna Ruotsissa juhlitaankin Linnaeuksen syntymän 300-vuotisjuhlaa. Linnaeus teki tutkimuksia myös Lapissa ja julkaisi vuonna 1732 tutkimuksistaan kirjan nimeltä Iter Lapponicum. Linnaeus näytti siis tutkivan myös muutakin kuin kasvitiedettä, koska oli perillä suomalaisten naisten emättimen koosta.

Nuoren miehen mielenkiinnon kohde löytyi esimerkiksi kirkon seinästä

Carl Linnaeus oli 25-vuotias, kun hän samoili viisi kuukautta Lapin jylhissä maisemissa. Nuorena tutkijana hän ahmi kaikin aistein eteensä avautuneet kohteet. Linnaeus oli syntynyt Smoolannissa, joka eroaa suunnattomasti Lapin karusta ja jylhästä ympäristöstä.

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että sivistynyt Helmen lukija saa tässä kohdin varmasti eräänlaisen ahaa-elämyksen. Miksikö? Sen vuoksi, että myös kuuluisa Astrid Lindgren on syntynyt Smoolannissa ja häntäkin juhlitaan tänä vuonna Ruotsissa. Lindgren nimittäin syntyi vuonna 1907.

Mutta takaisin itse asiaan. Linnaeus oli nuorena miehenä kiinnostunut kasvitieteen lisäksi myös kaikesta muusta. Häntä kiinnostivat esimerkiksi kaikenlaiset reiät. Linnaeus löysikin esimerkiksi Luulajan vanhan kirkon pääoven oikealla puolella sijaitsevasta kiviseinästä kiehtovan aukon. Kyseessä ei ollutkaan ihan mikä tahansa korroosion kaivertama reikä. Kirkon tuomiokapituli nimittäin käytti kyseistä reikää arvioimaan miesten terskan kokoa.

Luit aivan oikein. Kirkon oppineet todellakin pyysivät ulkoruokintaan joutuneita naineita miehiä asettamaan peniksensä seinässä olevaan aukkoon. Mikäli terska oli huomattavasti pienempi kuin reiän pohjukassa oleva kuoppa, niin pääteltävissä oli etteivät aviomiehen seksuaaliset kyvyt riittänyt tyydyttämään vaimoa. Silloin naisella oli oikeus heivata mies sananmukaisesti pellolle. 1700-luvun Luulajan kirkonmiehet ovat siis harjoittaneet kovin edistyksellistä toimintaa. Moinen aukko voisi nykyäänkin olla perin käytännöllinen. Se nopeuttaisi huomattavasti avioerokäsittelyjä.



Suomalaisilla naisilla on isot rinnat

Linnaeus oli Lapissa samoillessaan perin ihmeissään siitä, ettei aurinko laske kesällä laisinkaan horisontin taakse vaan on täysin näkyvissä pitkin yötä. Linnaeus pisti merkille myös sen, että rautaa sisältävää mustaa hiekkaa oli huuhtoutunut pitkin rantaa.

Tuossa ei tosin ole mitään Helmen lukijaa kummastuttavaa. Onneksi Linnaeus ehti tarkastella myös hiukan naisia. Hän havaitsi, että suomalaisilla naisilla on suhteelliset isot rinnat. Vastaavasti lappalaisilla naisilla rinnat ovat pienet ja kiinteät. Lappalaiset pitivät rintansa moitteettomassa kunnossa tulevaa aviomiestään varten.

Perin mielenkiintoinen huomio Linnaeukselta on se, että hänen mukaansa hoikilla suomalaisilla naisilla on suuri emätin. Mitä hoikempi nainen on, sitä suurempi hänen emättimensä on. Vastaavasti tukevilla naisilla on kapea ja pieni emätin. Seksuaalisessa mielessä miehen kannattaa siten suosi hiukan tukevampia kuin hoikkia naisia. Mikäli mies taas sattuu pitämään kiinteistä rinnoista, kanttaa hänen ilman muuta suunnata matkansa kohti pohjoista.


Saako punainen miehet näkemään punaista?

Matadorin heiluttama punainen kangaskappale (muleta) saa härän raivostumaan ja hyökkäämään päätä pahkaa kangaskappaletta kohti. Todellisuudessa härät ovat kyllä värisokeita, eivätkä siis pysty erottamaan punaista. Mutta miten on miehen laita?

Tuleeko miehestä kuin raivoisa härkä nähtyään punaista? Tähän kiehtovaan kysymykseen halusi kansainvälinen tutkimusryhmä löytää vastauksen. Mukana oli tutkijoita niin Kanadasta, Tanskasta kuin Romaniasta. Onko vaatteiden värillä siis väliä?


Siniset vai punaiset kilpatrikoot ylle?

Tutkijat Hill ja Barton havaitsivat mielenkiintoisen ilmiön vuoden 2004 olympialaisissa. He pistivät merkille, että nyrkkeilyssä, taekwondossa, vapaapainissa ja kreikkalaisroomalaisessa painissa voitettiin kultamitali pääasiassa punaisissa kilpatrikoissa. Erityisesti moinen ilmiö koski miespuolisia urheilijoita. Tulos on sikäli merkittävä, että vain neljässä erässä voitettiin sinisillä trikoilla. Eriä oli kokonaisuudessaan 21. Värillä on siis väliä – siis muunkin kuin mitalin värityksen suhteen. Tutkijat kuitenkin huomauttavat, että kilpailuasun värillä on merkitystä pääosin vain niissä tapauksissa, joissa kilpailijat ovat tasavertaisia.

Hillin ja Bartonin mukaan punainen väri osoittaa eri luomakunnan lajeilla miehistä dominointia, ja eläimillä punainen on myös testosteroniriippuvainen signaali uroksen laadusta. Ihmisillä punainen ihonväri on yleensä merkkinä aggressiosta, koska lisääntynyt pintaverenkierto saa kasvot punoittamaan. Aivan kuten Billy Ocean kasariaikoina lauloi, että red light spells danger.


Testausta laboratorio-oloissa

Hiilin ja Bartonin havainto haluttiin testata kansainvälisessä tutkimuksessa. Tutkimuksessa oli mukana 27 miestä ja 23 naista. Tutkimus suoritettiin niin sanottuna Stroop-testinä. Testihenkilöt istuivat rauhallisessa ja hämärässä huoneessa. Heille näytettiin tietokonenäytölle värejä (punainen, sininen, vihreä), jotka heidän tuli mahdollisimman nopeasti nimetä. Värien nimeämisestä tehtiin myös äänianalyysi.

Naiset nimesivät kaikki testivärit samalla äänensävyllä. Miehet nimesivät värit yleisesti ottaen naisia nopeammin ja punaisen näkeminen sai heidän äänensävynsä aggressiiviseksi. Tutkijat tulivat siihen tulokseen, että punaisen näkeminen todellakin vaikuttaa miesten käyttäytymiseen. Punainen väri näyttää virittävän miehet kilpailutilanteeseen. Taustalla on tutkijoiden mukaan vanha evoluutioperusta.

Kuten jo aiemmin kerroin, niin erityisesti eläimillä punainen väri toimii voimakkaana visuaalisena signaalina laadusta ja voimasta. Näin on varsinkin joillakin apinoilla ja tietyillä kalalajeilla. Miehet eivät siis tässä mielessä eroa kovinkaan paljon eläimistä, vaikka eivät he nyt ihan ahvenia ole, kun ne kidukset puuttuvat.

Muistan hyvin elävästi, kun edesmennyt suomalaisen verkostomarkkinoinnin kuningas Petteri Jussila alkoi puhua liikeideasta ja bisneksestä. Hänen naamansa lävähti hehkuvan punaiseksi, jopa niin punaiseksi, että hänen punainen puvuntakkinsa näytti perin värittömältä Petterin naaman rinnalla. Huomattavaa tässä on se, että Petteri ei suinkaan punastunut jännityksestä vaan siitä henkisestä latauksesta, jonka hän loi esityksen aikana. Jopa kaikkien sisäisten sankareiden isä Jari Sarasvuo naureskeli Petterin naaman väritykselle, mutta totesi, että kyseisessä kaverissa on enemmän virtaa kuin pienessä kylässä. Ja todellakin punainen tuntui olevan laadun, sisäisen tahdon ja voiman tae – kun vain olisi sittenkin ollut ne kidukset*.


Voittaja pukeutuu punaiseen

Tutkimusten perusteella miespuolisen kilpailijan kannattaa ehdottomasti pukeutua punaiseen kilpa-asuun. Valitettavasti esimerkiksi asfalttiemme jäämiehellä kesti aikansa tottua punaiseen väritykseen. Legendaarinen Michael Schumacher oli punaisessa värissä kotonaan kuin Punainen paroni (Manfred Albrecht von Richthofen) konsanaan. Itse asiassa kumpainenkin osoitti toisinaan jopa samanlaista röyhkeyttä saavuttaakseen voiton.

Meidän Kimiltä näytti alkukaudesta menevän vain kynnet sormista. Kimiä ei kuitenkaan ole ammuttu alas formulaeliitistä. Hän onkin osoittanut, että tämä pohjoisen poika ja karaokebaarien kuningas ei luovuta, vaikka muut olisivat häntä välillä jo tarpomassa suohon tai ainakin muuhun talliin Ferrarin sijaan. Punainen alkaa vihdoin istua myös Kimin päälle ja alle. Hän onkin näyttänyt kaikille arvostelijoille pitkää nenää ja taistelee varmasti suuren miehen lailla mestaruudesta kauden loppuun saakka.

Tämän artikkelin hentoinen opetus on se, että punainen väri on kilpailuissa sallittua dopingia. Ilman muuta se kannattaa hyödyntää, jos vain sattuu olemaan mies.

Lähteet: Red is a distractor for men in competition. Evolution and Human Behavior. (Article in press)

Red enhances human performance in contest. Nature 435.

* Petteri Jussila hukkui vuonna 2004 kotinsa edustalla pelastaessaan veden varaan joutunutta poikaansa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.