IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Yleisen myytin mukaan miehet haluavat aina seksiä. Luulisi, että varsinkin ihmisen seksuaalisuutta tutkivat miehet olisivat erityisen kiinnostuneita seksistä myös henkilökohtaisella tasolla. Aina näin ei kuitenkaan ole. Historiasta löytyy todella merkittäviä miehiä, jotka ovat vaikuttaneet pitkälti käsityksiimme seksuaalisuudesta. Heidän omat kokemuksensa seksistä ovat kuitenkin jääneet hyvin vähäiselle tasolle.

Maissihiutaleilla itsetyydytystä vastaan

Lääkäri John Harvey Kellogg (1852–1943) tunnetaan varmasti parhaiten maissihiutaleista (Kellogg’s Corn Flakes), joita tosin alkoi markkinoida hänen veljensä Will Keith. John Kellogg on oikeastaan nykyisen fitness-kulttuurin ja kasvisruokavalion isä. Kelloggin mukaan hyvä terveys saatiin aikaiseksi oikealla ravinnolla, liikunnalla, suoralla ryhdillä, raittiilla ulkoilmalla, riittävällä levolla sekä selibaatilla.

Kellogg perusti terveyskylpylän Battle Creekiin, jossa rikkaat ja kuuluisat oppivat elämään hyvin. Tarjolla oli muun muassa vesikylpyjä, suolentyhjennystä, yhteisjumppaa, kuntosaliharjoittelua, sähköhoitoja sekä kasvisruokaa. Kelloggin hoitolaitokseen mahtui 600–700 asiakasta ja hoitohenkilökuntaa oli peräti 800–1 000 henkeä. Kyseessä ei siis ollut mikään aivan pieni laitos. Kellogg oli erittäin arvostettu lääkäri ja hän julkaisi lähes 50 kirjaa ja suoritti noin 22 000 kirurgista operaatiota. Hänellä oli myös yli 30 patenttia, jotka käsittivät terveyttä parantavia ruoka-aineita ja hoitolaitteita. Niihin kuuluivat maissihiutaleiden lisäksi esimerkiksi pähkinävoi, mentolia sisältävä nenäsuihke sekä sähköhuopa.

Kelloggin ”ansiona” voidaan pitää myös yhdysvaltalaiset miesten ympärileikkausta. Kellogg oli nimittäin sitä mieltä, että suurin synti on Onan synti eli itsetyydytys. Kellogg oli kaiken muun ohella erittäin laajasti perehtynyt ihmisten itsetyydytykseen ja pyrki selvittämään itsetyydytyksen aiheuttamia terveyshaittoja.

Kellogg määritteli peräti 39 erilaista tunnusmerkkiä, joiden perusteella lapsen vanhemmat saattoivat huomata, harrastaako heidän lapsensa itsensä turmelemista sukuelimiään hyväilemällä. Mitä heikompi henkilön hermosto alkuaan oli, sitä nopeammin rappion seuraukset olivat näkyvissä. Seuraavat onanian oireet pätivät toki muihinkin kuin lapsiin.

Rappeutunut onanisti voitiin tunnistaa vaaleanharmaasta kasvonsävystä, raukeista sinisten renkaiden ympäröimistä silmistä, veltosta ja hitaasta kävelystä, kylmistä jaloista ja käsistä, iho-ongelmista, kaljuuntumisesta, kainostelevasta ja ujosta käytöksestä, luonteen ärtyisyydestä, välinpitämättömyydestä sekä ajatuksen ja tahdon velttoudesta (joka johtui aivojen ripeyden raukeamisesta).

Kynsien pureskelu, tupakointi, sängyn kastelu, huono nukkuma-asento, unen aikana esiintyvät siemensyöksyt, peniksen jatkuva erektio, turvonnut esinahka, pinnallinen hengitys, ruokahalun heikkous, saven syöminen, sydämen epäsäännöllinen toiminta, jatkuva päänsärky ja väsymys, huimaus, korvien suhina, kirvely ja poltto kiveksissä sekä peniksessä, polvien vapina, säärien ja jalkojen kutina, hajamielisyys, pyöreät hartiat, heikko selkä, tylsä ilme ja heikentyneet aistit olivat muita merkkejä raivokkaasta itsetyydytyksestä.

Ympärileikkaamalla miehet, tuosta synnistä pyrittiin pääsemään eroon. Myös maissihiutaleiden alkuperäinen käyttötarkoitus oli itsetyydytyksen ehkäiseminen. Kelloggin mukaan yhdyntä oli tarkoitettu vain lisääntymiseen. Seksi nautinnollisissa tarkoituksissa oli hänen mielestään täysin turhaa ja vaarallista. Erektio oli hänen sanojensa mukaan lipputanko miehen haudalla. Kellogg itse elikin kuin munkki ja kaikki heidän lukuisat lapsensa olivat adoptoituja. Kellogg ei tiettävästi koskaan harrastanut yhdyntää eikä myöskään masturboinut.


Psykoanalyysia ja erektiohäiriötä

Itävaltalainen lääkäri ja psykoanalyysin perustaja Sigmund Freud (1856–1939) oli vielä neitsyt mennessään kolmekymppisenä naimisiin Martha Bernaysin kanssa. Freud pisti töpinäksi ja siitti kuusi lasta ensimmäisten yhdeksän aviovuoden aikana. Siihen heidän seksielämänsä sitten jäikin. Freud antoi ymmärtää, että sukupuolielämällä ei ollut heille paljoakaan merkitystä. Tämä on melkoinen paradoksi, sillä Freud itse esitti ensimmäisenä ajatuksen, että seksuaalisuus on ihmisen sielunelämän tärkeimpiä osa-alueita.

Seksuaalisuudesta tuli 1900-luvun alussa Freudin tärkein tutkimuksen kohde. Hoitotyössään Freud joutui hyvin usein tekemisiin potilaiden tukahdetun seksuaalisuuden kanssa. Tästä hän veti sen johtopäätelmän, että torjuttu seksuaalisuus oli erittäin merkittävä tekijä ihmismielen toiminnalle ja se saattoi aiheuttaa joissakin tapauksissa jopa psyykkisiä sairauksia.

Henkilökohtaisella taholla Freudista tuli impotentti viidentoista avioliittovuoden jälkeen. Kyvyttömyytensä syyksi Freud ilmoitti vaimonsa seksuaalisen haluttomuuden. Tämä kuvastaa hyvin Freudin patriakaalisia taipumuksia. Freud ei nimittäin koskaan oikein hyväksynyt naisia miesten veroisiksi. Hän oli ilman muuta sitä mieltä, että miesten kyvyttömyyden taustalla oli nainen. Freudin käsitys naisten alempiarvoisuudesta tulee hyvin esille myös siinä, että hän loi käsitteen naisten peniskateudesta.


Rakkautta ilman seksiä

Kuuluisa Henry Havelock Ellis (1859–1939) teki erittäin merkittävää tutkimusta seksuaalisuuden parissa. Hän kirjoitti seitsemän teosta, joissa hän tarkastelee esimerkiksi ujouden, rakkauden, sukupuolisen valinnan, unien ja sukupuolikäyttäytymisen suhdetta muihin yhteiskunnallisiin tekijöihin. Hänen teoksensa ovatkin siihen asti vaikuttavimmat sukupuolisuuden sosiologiaa ja psykologiaa käsittelevät julkaisut.

Ellisillä oli kuitenkin muutamia merkillisiä seksuaalisuuteen liittyviä ominaisuuksia. Ellis kiintyi lapsuudessaan äitinsä virtsaamiseen. Hänen äitinsä saattoi esimerkiksi virtsata kädelleen, koska hän uskoi virtsan olevan hyväksi iholleen. Ellis tarkkaili salaa äitinsä toimia. Kun äiti huomasi poikansa tekoset, hän virtsasi tahallaan aina poikansa nähden. Urolagniasta tulikin oleellinen osa Ellisin seksuaalisuutta.

Ellis sai erittäin voimakkaan uskonnollisen kasvatuksen, jolla oli selvät vaikutukset häneen ja hänen sisariinsa. Kukaan Ellisin sisarista ei koskaan mennyt naimisiin, eikä ollut milloinkaan sukupuoliyhteydessä.

Ellis itse ei koskaan masturboinut, koska pelkäsi sen aiheuttavan sukupuolitaudin. Ellis nai Edith Leesin ollessaan 32-vuotias. Lees oli seksuaaliselta suuntautumiseltaan lesbo. Leesillä oli useita suhteita naisiin, toki Ellisin suostumuksesta. Myös Ellisillä oli rakkaussuhteita muihin naisiin, mutta ilman seksuaalista kanssakäymistä. Leesin kuoltua, Ellisillä oli suhde esimerkiksi yhdysvaltalaiseen runoilijaan Hilda Doolittleen. Ellis sai kuitenkin ensimmäisen kunnon erektionsa Francoise Delislen kanssa lähes 60-vuotiaana. Ellisin henkilökohtaiset kokemukset yhdynnästä jäivät siten erittäin vähäisiksi.



Mitä leuka kertoo kantajastaan?

Kansa on jälleen kerran tehnyt ratkaisunsa ja valinnut kovapalkkaiset pätkätyöläiset päättämään yhteisistä asioista. Näin jälkeenpäin on hauska hiukan leikkiä pientä ihmistuntemusleikkiä. Tässä tarvitaan vain oman ehdokkaan vaalikuva ja tarkkaa silmää. Ihmisen leuan muodosta voi nimittäin melkoisen hyvin päätellä, minkälainen henkilö on kyseessä. Katso ensin ehdokkaasi leuan rakennetta ja tutkaile sen jälkeen, mitä hänestä sanotaan. Pitivätkö omat arviosi ehdokkaasta lopulta paikkansa?

Täyteläinen ja pyöreä leuka

Tästä henkilöstä löytyy toimintakykyä ja kohtuullinen annos tarmokkuutta. Valitettavasti hänellä on usein taipumusta makeaan elämään. Kun tuo olemus valtaa henkilön mielen, tulee hänestä mukavuudenhaluinen ja laiska. Hyvin alkanut ehdokaskausi saattaa mennä loppuaikoina melkoiseksi velttoiluksi.

Terävä ja melkoisen pitkä leuka

Tällainen henkilö on älykäs ja viekas. Hänessä on usein kovuutta ja ahneutta. Tämän johdosta henkilö ajaakin monasti harkitun ovelasti omia etujaan. Tähän liittyy usein vilpillinen toiminta ja uskottomuus. Henkilö saattaa suhtautua ivallisesti myös kanssaihmisiin. Vaaliavustajat saavat palkaksi ehkä vain lämmintä kättä ja äänestäjät eivät edes sitäkään.

Pitkä, leveä ja suuriluinen leuka

Tämä henkilö on kova, kiivas ja härkäpäinen. Hän saattaa olla jopa julma. Mikäli hänellä on pitkän ja leveän leuan lisäksi samantyyppinen nenä, on hän pyrkimyksissään häikäilemätön ja vilpillinen. Tällainen henkilö ei ole ihan paras mahdollinen vaihtoehto edustamaan kansaa.

Pieni ja hyvinmuodostunut leuka

Henkilö on aluksi hyvinkin pidättyväinen suhteessaan muihin ihmisiin. Hän on ujo ja hivenen pelokas. Mikäli hän pääsee ajan kanssa tutustumaan kanssakumppaneihin, on hän loppupeleissä hyvinkin seurallinen ja pidetty. Vaatii kuitenkin pitkän tovin, jotta tämä henkilö kykenee avautumaan ja paljastamaan oman sisäisen minänsä. Tämä kansanedustaja tyytyykin aluksi olemaan tarkkailija-asemassa ja pitää suunsa visusti supussa. Loppukaudesta on kuitenkin odotettavissa erittäin reipas ja aloitekykyinen edustaja.

Erittäin pieni leuka

Tämä henkilö on sikäli väärässä paikassa, että hänen äänensä ei tule kuuluville. Muiden tahto saa nimittäin tästä kansanedustajasta helposti ylivallan. Hän on siis pelkästään vahvempien persoonien marionettinukke, joka sätkyttelee muiden mielihalujen mukaan ja lyyhistyy lopulta naru narulta maahan uupuneena ja murjottuna.

Sileä leuka

Tämä henkilö on erittäin kylmä, pidättyväinen ja mietiskelevä. Hänen olemuksensa on kuiva kuin berberien kaivo. Hän on myös tunteeton ja vailla mitään sympatioita. Hän on kuitenkin henkilö paikallaan silloin, kun halutaan tehdä päätöksiä puhtaasti järkisyihin vedoten. Näitä kylmäkiskoisia henkilöitä tarvitaan aina, jotta asiat rullaavat.

Kulmikas leuka

Kyseinen henkilö on erittäin viisas, teräväpäinen ja lujatahtoinen. Tällainen henkilö saa asiansa erittäin usein läpi. Tälle kansanedustajalle kaikkea ei tarvitse vääntää rautalangasta, sillä hän on niiden ensimmäisten joukossa, jotka ymmärtävät suuretkin kokonaisuudet. Tämä edustaja katsoo asioita pitkälle tulevaisuuteen.

Pullea leuka

Hoikillakin ihmisillä esiintyy toisinaan kaksoisleukaa eli kyseessä ei suinkaan ole ainoastaan tukevien ihmisten fyysinen olemus. Näillä henkilöillä on suuri mieltymys mukavaan elämään. He ovat flegmaattisia ja toisinaan patalaiskoja. Heillä on myös taipumusta teettää työt muilla ihmisillä ja kerätä itse sato.

Ulkoneva leuka, jonka keskellä on vako

Tällainen leuka on merkki erittäin viisaasta ja kunniastaan kiinnipitävästä henkilöstä. Mitä syvempi vako leuassa on, sitä viisaammasta henkilöstä on kyse. Järjen mukana samaan pakettiin tulee myös hengen kylmyys eli tällaiselta henkilöltä on aivan turha odottaa empatiaa. Hän tekeekin päätökset puhtaaseen tietoon pohjautuen. Se tarkoittaa siis sitä, että tulos tai ulos.


Lähteet:

Lailan Young, Kasvojen salaisuudet

Hanns Kurth, Oikotie ihmistuntemukseen

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.