IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Aika aikaansa kutakinMaanantai 13.06.2011 01:40



Hyvin palvellut vanha palvelin saanee näillä näkymin siirtyä nurkasta jonnekin, toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan. Vakaahan se on ollut ja hyvin jaksanut, uptime olisi itseasiassa noin 240 päivää enemmän, ellen olisi eräänä päivänä irroittanut väärää virtajohtoa ;) Eli käytännössä hurrannut moitteetta sen koko ajan, mitä tässä asunnossa on asuttu.

Emäntä hankki kuitenkin juuri uuden läppärin itselleen ja vanha kone vapautuisi vallan palvelinkäyttöön. Ero on huima, kun 466MHz Celeron + 128MB RAMia korvautuisi 1.99GHz AMD Sempron 3400+ / 2.5GB RAM -kokoonpanolla. Vanhaan koneeseen ei enää jaksanut päivittää hyvin palvellutta Debian Etch 4.0:aa miksikään, vaikka itsellä on työpöytäkäytössä ollutkin potato, woody, sarge, etch, lenny ja nyt squeeze, joista viimeksi mainitulla jatketaan edelleen.

Oikeastaan tässä on nyt valinnan paikka. Menisikö squeezen mukana edelleen, vai ottaisiko kaiken uhalla testingin. Toinen valinnan paikka on sitten siinä, että olisiko siinä sittenkin konetta omaan työpöytäkäyttöön, pätkiihän se tämän 1.67GHz / 1.0GB RAM koneen mennen tullen...

Yksi mikä kuitenkin on selvää, ollut jo alusta alkaen, että mikä tahansa funkyn joskus korvaa, on siinäkin Debian/GNU Linux :)
debian.gif

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.