IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Vihdoin: latausautomaatit tulevatMaanantai 01.04.2013 15:53

Viimeisen viiden vuoden aikana junien 230 Voltin vaihtovirtapistokkeiden käyttö on lisääntynyt asiakkaiden toimesta niin paljon, että niihin on tulossa vihdoin rajoituksia. Alun perin siivouskäyttöön tarkoitetut pistokkeet (jotka junakansa on mieltänyt PC-pistokkeiksi), kytketään ajastimen taakse ja ovat käytettävissä vain normaalin vuorokausihuollon yhteydessä.

Ongelmaksi on koettu, että asiakkaat varastavat yhtiön maksamaa sähköä omin lupinensa, eikä pistorasioita pystytä muuttamaan kohtuullisin kustannuksin maksullisiksi.

Asiakkaita pyydetäänkin jatkossa lataamaan kannettavansa ja puhelimensa jo asemien lipunmyyntiautomaateilla, joiden käyttöliittymiä uudistetaan. Lipunmyyntitapahtuman yhteydessä voi ostaa sähköä (230VAC / 50Hz) seuraavasti:
  • 6 min = 1€
  • 10 min = 1,5 €
  • 15 min = 2€
Käyttämättä jääneestä ajasta ei anneta hyvityksiä, vaikka pistoketta käyttäisi lyhyemmän ajan.

Lipunmyyntiautomaatit, joissa on latausmahdollisuus, tunnistaa avoimesta alaosastaan, jonne mahtuu kannettava tietokonekin kätevästi. Lisäksi automaattien alaosassa sijaitsevassa muovipussissa on muutama erilainen Nokian laturi, mikäli asiakkaalla ei ole omaa laturia mukana.

Latausmahdollisuudella varustetun lipunmyyntiautomaatin prototyyppiä esitellään tänään Jyväskylän Matkakeskuksen katutasollahttp://jlf.fi/f19/3064-pc-pistokkeiden-kaytto/#post151498

34Tiistai 26.03.2013 01:59

[Ei aihetta]Maanantai 21.01.2013 01:58

Kun televisiomaksusta tulikin ylevero, oli kovin monet sitä vastaan. Itse odotin muutosta kovasti, koska näin sen oikeudenmukaisimpana tapana, sillä maksusta pinnaajia löytyi erityisesti omasta ikäluokastani.

TV-maksun suuruus oli 2kk maksuvälein 42,79€, joten tuo kerrottuna kuudella, tuli koko vuoden summaksi 256,74€. Jatkossa maksu onkin enää vain 140€/vuosi tässä taloudessa, joka verotetaan vain omista tuloistani. Ei huono muutos lainkaan :)

En tiedä paljonko tähän mennessä olen maksanut televisiomaksua, mutta jostain sen jälkeen, kun tuli hankittua digiboksi tähän talouteen. Paljon sitä on maksettu silti, vaikken ole juurikaan katsonut mitään suorana, saatikka Ylen kanavilta. Radiovastaanotossa YLE onkin täyttänyt sen aukon, mitä television puolelta on jäänyt saamatta.

* * *

Vuoden vaihtuessa, nousivat myös arvonlisäverot. Kovin monia tuotteita ei olekaan vielä näkynyt, joiden hinta olisi alempi tai pysynyt samana, vaan kuluttajahintoihin on lisätty vähintään tuo alv:n nousu. Monesti enemmän.

Pääasiassa hinnat ovat tulleet alas joulun sesonkituotteilla, esim suklaa ja glögi. Luulisi kyllä suklaan maistuvan valtaosalle ympäri vuoden, mutta kovin on kaupalla sitä varaa myydä vielä puoleen hintaan, kun joulukaupasta on saatu hyvät katteet. Joulun molemmin puolin myytiin glögiä 1,19€/tölkki. Nyt sitä saa 0,40€/tölkki, vaikka tuote säilyy vielä kuukausia avaamattomana. Tuskin tappiolla menee nytkään. Ompahan sitten lantrinkia pakkaspäiville.

* * *

Ja kun tuotteiden hinnat nousivat, alkoi myös keskustelu palkka-alesta. Tämä kuulostaisikin mielenkiintoiselta yhdistelmältä: vähemmällä saisi vielä vähemmän. Vai olisiko tuotteiden hintaa sittenkin varaa laskea, jos työntekijäkuluja saataisiin pienemmäksi? Teoriassa kyllä, käytännössä tuskin.

Kilpailuvirastokin puuttui jo hinnoitteluun, ja käsi Valion nostaa jo ennestään kallista maidon hintaa entisestään. Tuntuu, että kilpailuvirasto ei olekaan tavallisen kuluttajan asialla.

LiikennekulttuuriMaanantai 14.01.2013 01:59

Suomalaiset maailman nopeinta kansaa? No, niin ainakin takavuosina hoettiin. Kaikenlaista kohellusta tien päällä nähneenä ja sopivasti Suomen surkein kuski -ohjelman alettua, ihmettelen vain kuinka vähän vahinkoja lopulta sattuu.

Vaan kohelluksen määrässä venäläiset ovat ihan omaa luokkaansa. Youtube onkin täynnä videoita, jotka on otettu autojen kojeladuoilla olevilla kameroilla ja sitä menoa seuratessa, ei me suomalaiset sittenkään painita samoissa sarjoissa naapurikansamme kanssa.


ДТП 2012 Июнь - Часть 1

ДТП 2012 Июнь - Часть 2

http://youtu.be/Y4Ac8b2M-NM
ДТП 2012 Июнь - Часть 3

http://youtu.be/bv8EIZh2fhU
ДТП 2012 Июнь - Часть 4

http://www.youtube.com/watch?v=kG4W91khSfg
ДТП 2012 Июнь - Часть 5

Ja jos nämä klipit eivät vielä vakuuta, kannattaa katsoa melkein tunnin mittainen kooste

http://www.youtube.com/watch?v=1c4UjdcguCY

LoppiainenMaanantai 07.01.2013 01:58

Loppiainen tuli taas, kuten aiempina vuosinakin se on tullut samaan aikaan. Tällä kertaa päivä osuikin sunnuntaiksi, joten sitä ei huomannut oikein muusta, kuin että kaupat olivat kiinni, vai olivatko?

* * *

Aluehallintovirastoilla oli kovin vaihtelevia käytäntöjä sen suhteen, saako kaupat pitää auki. Oletuksena toki kaupat olisivat kiinni, mutta keskuskauppakamarit voivat hakea poikkeuslupia. Pääsääntöisesti aukioloihin poikkeusta haettiin venäläisten turistien lomilla ja heidän rahansa käytöllä.

Joissain maakunnissa sai pitää kaikki kaupat auki, joissain koko maakunnan kaupat olivat kiinni tai sitten niin kuin Tampereella; keskustan kaupat sai olla auki, Ikea ja ideapark, mutta muut ei.

* * *

Itse lähdin ottamaan selvää, onko loppiaisshoppailu sen kummallisempaa, kuin muinakaan päivinä. Suurin epätietoisuus tuntuikin olevan: "ai onko se auki" toisaalta jossain herätti ihmetystä "ai, kaupat ovatkin kiinni tänään, miksi?". Lähdin Ikeaan, enkä huomannut parkkipaikalla ainuttakaan venäläisillä rekisterikilvillä varustettua autoa. Itse myymälässäkään ei kuulunut vieraita kieliä.

Ikeaan sai tarve lähteä ostamaan kaksi (2) artikkelia. Kun lopulta ostokset oli maksettu, huomasin että niitä on viisi (5). Osta kaksi, maksa viisi. Hienosti on kyllä tuotteet siinä myymälässä asetettu, kun mukaan lähtee 2,5 kertainen määrä, kuin tarkoitus :)

* * *

JÄtekatoksessa ei muuten näkynyt ainuttakaan joulukuusta. Jokohan moinen perinne alkaisi olla ohi?

Vuosi 2012Maanantai 31.12.2012 01:58

Kieltämättä liian aikaista tehdä mitään yhteenvetoa, mitä vuonna 2012 on tapahtunut.. Onhan ko vuotta vielä jäljellä kokonainen vuorokausi.

* * *

Twitterissä kuitenkin suosituimmat twiitit on koottu yhdelle sivulle. Ne voi käydä lukaisemassa jo ennakkoon osoitteesta https://2012.twitter.com/en/golden-tweets.html

Yllättäen suosituimmaksi twiitiksi päätyi Obaman kirjoitus neljästä lisävuodesta. Kuitenkin Sauli Niinistö katselee seuraavan 6 vuotta presidenttinä, mutta ilmeisesti ko asia jäi twiittaamatta ainakin presidentin itsensä toimesta tai se vaan ei kiinnostanut koko maailmaa.

* * *

Itsellä vuosi 2012 oli siinä mielessä historiallinen, että kävin ensimmäistä kertaa parturissa varmaan viiteentoista (15) vuoteen. Kävin toistamiseen kesällä ja ennen kuin vuosi vaihtuu, saatan käydä kolmannenkin kerran. Kerran kun saavat houkuteltua asiakkaaksi, niin pakko se on sitten käydä, ellei jostain syystä halua taas kasvattaa jotain epäsiistiä.

* * *

Vuorokauden päästä monet jälleen juhlivat vuoden vaihtumista. Kuten perinteisiin kuuluu, on niitä ilotulitteita ja muita papatteja pakko räjäytellä ikärajoista huolimatta. Jotkut ottavat muistokseen silmävammoja, toiset tuttuun tapaan heittelevät räjähteitään kohti lemmikkejä, ja muuta järkevää. Joskus vaan toivoisi vanhempien katsovan hieman enemmän jälkikasvunsa perään ja mitä heille antavat. Jos tuote on K-18, niin miten helvetissä se päätyy silloin alaikäisen käsiin? No, kun muutkin...

* * *

Kaikesta huolimatta, hyvää uutta vuotta, ja toivottavasti uusi vuosi tuo paljon hyvää elämäänne.

Audacity of HugeLauantai 22.12.2012 00:40Pari vuotta tämäkin biisi ollut koneen soittolistalla. Nyt vasta näin videon ko biisiin ja jaksoin jopa lyriikatkin lukea läpi.

Ei ole ollut kyllä tässä maassa radioiden soittolistoilla. Kuunnelkaa tekin. Ehkä yllättää positiivisesti.

Mietteitä viikon lopuksiMaanantai 17.12.2012 01:59

Sitten kun joskus kasvan isoksi, olisi kiva kirjoittaa blogimerkintöjä pakinan tai kolumnin muotoon. Pahoin pelkään, että sekin innostus lopahtaa yhtä nopeasti kuin alkaakin.

* * *

Tänään oli päivä, jolloin olin asettanut deadlinen eräälle webbisivujen tietokantaprojektille. Tiedot sain kasaan, mutta sitten tulikin jäätävä viesti:
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 1 bytes) in /mbnet/b/b10m/tsb/yrityslista.php on line 117

Hetkinen, olinko tehnyt sitten tietokannastani liian suuren? Nyt tekstitiedostona se on yli megatavun kokoinen. Onneksi ei ollut siitä kyse, vaan huonosta koodista. Jostain syystä olin lukenu kaikki taulukon solut muistiin, joita ei olisi tarvinnut. Ehkäpä tästä tulee jatkossa tarkemmaksi, että ei päästä niin huonoa koodia enää palvelimelle asti. Hyvin se kuitenkin toimi tähän päivään asti, kunnes tietokanta paisui liian suureksi.

* * *

Joulu on kohta ovella. Onneksi meillä on ovi lukittuna.

* * *


Kuinkahan paljon pitäisi olla unituloja, jotta niistä voisi maksaa univeroja? Univelat kyllä tiedän ja niitä kertyykin jatkuvasti. Saispa joskus unipalautuksia...

Muutama talvinen kuva....Maanantai 10.12.2012 01:58

Mukava yllätysMaanantai 03.12.2012 01:40

Olipa mukava huomata tuossa 1.12. aamupäivästä, että olin saanu kymmenittäin sydämiä ja useita kommenttejakin. Syy löytyi lopulta etusivulta, jossa killui ottamani kuva Päivän Kuvana.

Tuo hetki julkisuudessa toi noin 4000 kävijää lisää ko päivän aikana, mutta myöskin epäilyksiä, onko kuva muokattu.


Kuva 6.9.2007

Kuvaan päätyi Tampereen Rantaperkiössä sijainneen Filmtownin tilat. Vuokraamo joutui muuttamaan pois vanhoista tiloistaa, koska liikekiinteistö oli tarkoitus purkaa hyvin nopeasti. Kovin kauas ei tosiaan liikkeen tarvinnut muuttaa, kadun toiselle puolen. Kuitenkin karkkien hinta nousi muuton yhteydessä 0,89€/100g -> 0,98€/100g.

Ne, jotka ovat opiskelleet joskus 2000-luvulla Hatanpään koulussa, tai kulkenut tuosta ohitse koulu- tai työmatkoilla, on tässä muistin virkistämiseksi ko Hatanpäänhovin rakennus ajalta ennen Filmtownia.


Kuva 12.4.2004