IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Useimmilla ihmisillä on jossakin vaiheessa elämää myös seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia tai häiriöitä toiminnallisella puolella. Ongelmia on laidasta laitaan ja jokainen kokee ne omalla tavallaan.

Suurimmalla osalla meistä ihmisistä on parantamisen varaa kommunikoinnissa, ainakin seksiin liittyvien asioiden osalta. Jos ihmiset uskaltaisivat puhua avoimemmin, siis harrastaa ”suuseksiä”, ilmaista itseään ja toiveitaan paremmin, moni harmi jäisi vähemmälle. Tuntuu siltä, että on helpompaa kertoa toiselle se mistä ei pidä, kuin se mistä pitää. Aikuisillakin ihmisillä on paljon minäkuva- ja itsetunto-ongelmia, tai käsitys omasta seksuaalisuudesta on selkiytymätön tai vääristynyt. Seksuaalisuus saattaa palvella myös muita tarkoitusperiä ja tarpeita, esimerkiksi valtaa ja riippuvuutta. Ahdistuneisuus ja syyllisyys, rutiini ja seksittömyys haittaavat parisuhteen toimivuutta. Seksuaalinen haluttomuus sekä miehillä että naisilla on tyypillisempi toiminnallinen häiriö kuin arvaammekaan.Monesti kuulee ihmisen sanovan, että hän on haluton, mutta kun sanaa hieman pilkkoo, niin huomaa, että haluja on – mutta jokin muu tulee ilmaisulle esteeksi. Seksiä korostetaan, mutta käytännössä nykymeno ruokkii seksittömyyttä, haluttomuuttakin. Kiihottuminen on myös yksi puhetta herättävä toimintaan liittyvä ongelma, samoin orgasmiin liittyvät vaikeudet ja erektiohäiriöt sekä herkkä siemensyöksy. Erilaiset kivuntuntemukset etenkin naisilla haittaavat nautintoa. Lista tuntuu loppumattomalta, mutta apua on tarjolla, kun vain lähtee rohkeasti liikkeelle.

Elämiseen liittyy elämisen taito: tulla toimeen, oppia valitsemaan ja elää rohkeasti tätä päivää. Seksuaalinen elämäntaito on perustarve, johon kuuluu mm. hellyys, aistillisuus, läheisyyden tarve, avoimuus, turvallisuus ja yhteenkuuluvuus. On tärkeää opetella nauttimaan seksistä sellaisena kuin se kunakin hetkenä ja ajanjaksona onnistuu.

Monet ongelmat ovat luonteeltaan sellaisia, etteivät ne mahdu yksinkertaiseen syyn ja seurauksen malliin. Keskustelu on perinteinen, mutta edelleen loistava keksintö ongelmatilanteessa. Keskustelun avulla voimme oppia toisesta jotakin ja tämä on tietysti tarkoituskin. Kerro itsestäsi, käytä minä -viestejä ja tee näin itsesi toiselle tutuksi. Viljelemällä runsaasti ”Sinä olet...” viestiä, saattaa syntyä epätasapaino teidän välillenne. Kumppanisi saattaa lopettaa kuuntelemisen tai kuunteleminen heikkenee ja viestisi ei mene perille toivomallasi tavalla.Totta on myös se, että ellei osaa sanoa kunnolla ei kun ei halua seksiä, ei todennäköisesti osaa sanoa kunnolla myös kyllä, kun seksi tuntuisi hyvältä ajatukselta. Jokaisella on vastuu myös omasta nautinnostaan, ja siinä suhteessa seksi on melko itsekästäkin puuhaa. Jos haluat, että sinua kuunnellaan, käytä siis minä - viestejä. Kaikki tämä pätee myös palautteen antamisessa. Anna palaute myös minä -viestin muodossa: ”Kun sanot/teet noin, minusta tuntuu hyvältä”.

Negatiivinen palaute pitäisi aina antaa toisen käyttäytymisestä, ei siitä millainen hän on luonteeltaan tai ihmisenä. Puhuttaessa seksiin tai seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ollaan herkällä alueella myös loukkaantumisen suhteen. Huomioi aina kumppanisi. Jokainen on viimekädessä vastuussa omasta ilmaisustaan sekä siitä, miten ottaa vastaan toisen viestit. Puhuminen ei yksinomaan riitä ratkaisemaan ongelmia, eikä pelkillä odotuksilla ja toiveilla muuteta mitään, vaan tarvitaan myös konkreettisia tekoja. Toisinaan on hyvä sopia siitä, mitä kumpikin on valmis kokeilemaan ja tekemään. Etsitään ideoita ja vaihtoehtoja syyttelyn sijasta.

Rakastelu vaatii aikaa ja paikan. Tämä aika, jota elämme, on kiireen valtaamaa aikaa ja kiire sekä stressi ruokkivat haluttomuutta ja seksittömyyttä. Illalla väsyneenä on vaikea kuvitella jaksavansa vielä rakastella nautinnollisesti, vähintäänkin illan pitkä elokuva korvaa ainoan yhteisen hetken. Televisio makuuhuoneessa on seksintappaja.

Pienten lasten vanhemmilla aika on myös kortilla, välillä unohtaa olevansa nainen ja mies kun äitiys ja isyys vievät meidät suorastaan sukupuolettomiksi. Varaa aikaa yhdessäololle. Aikaa rakastelulle saattaa löytyä paremmin vaikkapa aamulla, älä ole iltasidonnainen. Vaihda välillä rakastelupaikkaa, etenkin jos lapset nukkuvat vanhempien makuuhuoneessa. Nautinnolliselta rakastelulta katkeaa kärki, jos täytyy koko ajan pelätä, että lapsi tai lapset heräävät. Luonnollisesti on selvää, että lapsille opetetaan koputtamisen taito ennen vanhempien makuuhuoneeseen astumista ja tämä koskee vastavuoroisesti myös vanhempia kun he menevät lastensa huoneisiin. Toisinaan paikan vaihtaminen voi myös tuoda kiihottavaa jännitystä, joka syntyy juuri kiinnijäämisen pelosta.Paikkoja rakastelulle on runsaasti jokaisen kotona, lähinnä on kiinni tavasta ja tottumuksesta kuinka vaihtelevasti paikkoja käytetään. Toisinaan on hyvä muistella vaikka menneitä mukavia rakastelupaikkoja ja tehdä oikea matka tai mielikuvitusmatka sinne, missä hekuma ja kiihko valtasivat koko kehon. Suomessa vuodenajat ovat rikkaus, vaihtelu löytyy kesällä ulkona rakastelusta ja paikkoja on rajattomasti, onhan Suomi pienten sivuteiden luvattu maa.

Esileikin voi aloittaa vaikka suihkussa. Toisen peseminen ja pestyksi tuleminen voi kiihottaa ja saippuan liukastamaa kehoa on mukava tutkia. Lihaksista katoaa jännitys. Puhtaus on osa toisen huomioon ottamisesta ja luonnollinen kehon tuoksu on puhtaana miellyttävä, kiihottavakin.

Tarkista roolisi ja siihen liittyvät tapasi toimia. Esimerkiksi jos sinulla on tapana odottaa miehesi aloitetta seksiin, tee aloite välillä itse. Miehelle naisen aloite on tärkeää, se on viesti siitä, että mies on edelleen haluttava naisen mielestä. Muista, että jatkuva torjunta turhauttaa ja saa toisen vihaiseksi. Pahimmillaan voi käydä niin, että kosketus omaan seksuaaliseen haluun katoaa.

Ota aistit käyttöön ja etsi herkkyyttäsi kuunnellen itseäsi ja toista. Vanha sanonta kuuluu. ”Mies nauttii silmillään ja nainen kuulollaan”. Huomioi tämä. Ole läsnä enemmän kuin aikaisemmin. Aloita itsestäsi ja kysy: olenko hississä, jossa joku toinen painaa nappia ja menen mukana ilman omaa halua?

Rutiini on aviorikoksen näkymätön ja erittäin vaarallinen muoto. Seksi ei saa olla vain miehen masturbointia naisen emättimessä.

Suostu vieteltäväksi, aina seksin aloittaminen ei vaadi kiihottumista etukäteen, puhumattakaan erektiosta. Matkalla voi huomata, että tämä oli juuri nyt tarpeellista itselleni, vaikka en heti mukaan lähtenytkään. Viettelyssä voit käyttää apuna vaikkapa seksikkäitä - tai humoristisia alusasuja. Rooliasut saattavat olla piristävä kiihoke arkisen puurtamisen keskellä, yllätä toinen.

Polaarinen seksi eli vastavuoroinen seksi antaa meille mahdollisuuden kokea uudenlaisia, ehkä unohdettujakin aistimuksia. Opimme koskettamaan ja ottamaan vastaan kosketusta nauttimalla siitä. Toisen hyväily on oleellinen osa rakkauselämää. Hyväillessä on huomioitava terveydelliset näkökohdat tartuntojen estämiseksi. Saatavana on erotiikkaliikkeistä suuseksin suojaksi ohut, lateksista valmistettu liina. Huomioitava on myös se, että jos sormi, penis tai seksileikkikalu on ollut kumppanin peräaukossa, ei anaalialueelta voi siirtyä emättimeen ilman pesua, puhdasta kondomia tai hansikasta.

Polaarinen seksi mahdollistaa myös omien aistimusten tiedostamisen eli sen mistä pidän ja mistä en. Harjoittelun kautta tulee rohkeutta oman nautinnon löytämiseen eri tavoilla sekä itseilmaisu paranee. Varmistakaa, että teillä on mahdollisuus tehdä harjoitus rauhassa ja voitte käydä suihkussa tai saunassa ennen harjoitusta. Huoneen lämpötilaan ja valaistukseen on syytä kiinnittää huomiota. Musiikkia voi käyttää taustalla, ei kuitenkaan niin kovalla, että ääni veisi ajatuksenne tilanteesta pois. Voiteiden tai talkin käyttö oman valinnan mukaisesti. Ensin kosketellaan 15 minuuttia selkäpuolelta, sitten sama vatsan puolelta ja kumpikin on vuorotellen aktiivisen ja passiivisen roolissa. Tarkoitus ei ole kiihottaa kumppania. Älä kosketa hänen rintojaan tai sukupuolielimiään. Käytä kaikkia aistejasi, tutustu uudelleen kumppanisi reaktioihin ja myös omiisi. Älä unohda nauttia ja keskittyä. Jos jokin kosketuksessa tuntuu epämiellyttävältä kerro se tai tartu hänen käteensä ja siirrä se toiseen kohtaan. Jutelkaa harjoituksen jälkeen miltä tuntui. On mukavaa kokea turvallisesti toisen kosketus, ilman pelkoa tai painostusta yhdyntään. Erektio tai orgasmi voi syntyä, mutta siihen ei pyritä. Seksuaaliterapiassa polaarisen seksin harjoitteluun kuuluu yhdyntäkielto.

Harjoituksen voi tehdä jatkossa myös koskettamalla toisen rintoja ja sukupuolielimiä, kuitenkin ilman kiihottamistarkoitusta. Opitaan pois yhdyntäkeskeisyydestä ja annetaan tilaa muunlaiselle seksinharrastamiselle.

Asennon voi ja se kannattaa vaihtaa. Kukaan ei halua seksin olevan kiinni vain siitä yhdestä aikanaan opitusta ja hyväksi todetusta asennosta. Vaihtelu on suotavaa, vaikka laatu onkin ratkaisevampaa kuin määrä. Rakastella voi selällään, kyljellään, seisten ja vaikka poikittain. Asentokirjoista löytyy variaatioita joka makuun ja vihjeitä saa näppärästi myös seksifilmeistä. Asennon vaihto saattaa helpottaa esimerkiksi kipua yhdynnän aikana. Naisen ollessa päällä ns. ratsastamassa, hän voi itse säädellä tahdin nopeutta ja peniksen työntymisen syvyyttä. Painetta voi kohdistaa vaikkapa klitorikseen asennon vaihdoksella ja mekaaninen ärsytys lisää näin nautintoa. Rakastelussa on tärkeää kuinka aktiivisesti toinen ottaa vastaan ja antaa takaisin liikkeen muodossa – tosin joskus on hyvä kokeilla ihan vaan passiivistakin vastaanottamista puolin ja toisin.

Visuaalisuus on myös tärkeää seksuaalisen nautinnon kannalta. Asentoa vaihtelemalla silmätkin saavat uutta katsottavaa. Rakastelu takaapäin antaa kumppanille myös mahdollisuuden hyväillä klitorista. Käsien vapautumisella asentoa vaihtamalla saadaan rakastelusta monipuolisempaa. Tyynyjä voi ottaa avuksi esimerkiksi tukemaan ristiselkää tai lantion aluetta. Huomioi aina kumppanisi mieltymykset ja fyysiset edellytykset, mutta tee kuitenkin aloite uuteen asentoon aika ajoin.

Orgasmin sanotaan olevan rakastelun fyysisen ja henkisen latautumisen huippuhetki. Yhdyntäasennolla on paljonkin merkitystä etenkin naisen kohdalla orgasmin saavuttamisessa. Usein varsinainen emätin-penis yhdyntä ei saata naista orgasmiin, vaan nainen tarvitsee lisäksi klitoriksen kiihottamista vaikkapa käsin tai lantion painalluksella. Tietysti myös muilla tilannetekijöillä on merkitystä: miten läsnä rakastelussa on ja kuinka vapautuneesti voi heittäytyä nauttimaan.

Sormella, kielellä tai klitoriskiihottimella voidaan kiihottumista lisätä ennen yhdyntää, sen aikana tai yhdynnän jälkeen. Nainen voi myös näyttää kuinka hän toivoisi itseään kiihotettavan tai hän voi itse hyväillä rintojaan, klitoristaan tai muuta herkkää aluetta kuten peräaukon seutua tai välilihaa kehossaan rakastelun aikana. Liukastinvoiteen käyttö lisää kosketuksen intensiivisyyttä.

Kiihottaminen voidaan viedä myös orgasmiin asti ja kun orgasmi lähtee liikkeelle mies työntää peniksen naisen sisään. Liike siirtää orgasmin tuntemuksena emättimeen.
Ns. G-piste on tai ei ole olemassa. Pisteen löytää tunnustelemalla varovasti sormella emättimen yläosien lihaspoimuja, muutama senttimetri emättimen aukosta sisäänpäin. Toisille naisille g-piste tuottaa erityisen suurta nautintoa orgasmiin asti, toisille naisille tunne voi olla epämiellyttäväkin.

Miehen orgasmi ja siemensyöksy eivät nykytietämyksen valossa ole sama asia. Mies voi kokea orgasmin ilman siemensyöksyä tai päinvastoin. Peniksen kiihottaminen käsillä, suulla tai vaikka naisen rintojen välissä, on tärkeä esileikki miehelle. Moni mies toivoisi juuri em. kiihotusta lisää kumppaniltaan. Naisen aktiivisuus ja spontaanisuus rakastelun aikana miellyttää useimpia miehistä. Asennon vaihto, kiveksien koskettelu rakastelun aikana ja peräaukon seudun hyväily lisäävät kiihottumisen astetta. Liukasteiden käyttö on sallittua myös miestä hyväillessä, erotiikkaliikkeiden hyllystä löytyy myös erimakuisia, tuoksuisia ja nieltäväksi sopivia tuotteita joita voi levittää kumppanin iholle ja nuolla pois. Varo raapimasta pitkillä kynsillä kumppanisi herkkiä limakalvoalueita.

Yhdyntä on yksi tapa saavuttaa orgasmia tai nautintoa. Hyväilemällä, hellyydellä, läheisyydellä ja kosketuksella voi saada uudenlaisen orgastisen kokemuksen.

Suurimpina esteinä seksuaalisen nautinnon kokemiselle nähdään ennakkoluulot, kielteiset asenteet, tietämättömyys ja kommunikointiongelmat. Hoidettaessa seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia puhutaan paljon tunteista ja opetellaan ilmaisemaan niitä. Annetaan lupa olla seksuaalinen ihan aikuisillekin ihmisille. Usein tilanteisiin liittyy asioiden normalisointia ja tämän kautta lievittyvät pelot ja ahdistuneisuus. Kotona tehdään harjoituksia ja niitä puretaan sitten seuraavalla kerralla edeten aina uusin tehtävin. Tärkeintä on varmaankin opetella kaikkea sitä mukavaa, mutta unohtunutta seksiin liittyvää hulvattoman hauskaa. Osataan kyllä, mutta on vain unohdettu. Mitään ei ole lyöty lukkoon lopullisesti. Aina on mahdollista avata uusi näkökulma. Luutuneiden rutiinien purkaminen tuo uutta vaihtelua ja joustavuutta sekä päästää mielikuvituksen valloilleen. Ilmapiirin luominen seksille mahdolliseksi on tärkeä askel onnistumisessa.

Seksin ja rakkauden yhteinen ilo on siinä, että ei ole mitään sääntöjä niin kauan kun molemmat nauttivat ja valikoima on itse asiassa rajaton.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.