IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Suuseksi ja suojautuminenPerjantai 14.12.2007 18:57

Suuseksistä

Kumppanin sukuelinten hyväilemistä suulla (imemistä, nuolemista, tms.) kutsutaan suuseksiksi. Myös oraaliseksi tarkoittaa suuseksiä. Miehen sukupuolielinten kiihottamista sanotaan fellaatioksi tai, kuten meillä Suomessa rohkeassa puhetavassa on tapana sanoa, "suihin ottamiseksi." Naisen sukupuolielinten suulla kiihottamisen toinen nimi on cunnilingus.

Heteroseksuaalisisissa suhteissa miehen suulla hyväileminen lienee monille naisille luonnollista, mutta useille myös outoa tai epämiellyttävää. Monet naiset jopa kieltäytyvät siitä ehdottomasti. Syitä on monia. Tilanne on samanlainen myös toisin päin. Monien naisten mielestä on nautinnon huippu, kun mies hyväilee suullaan naisen sukupuolielimiä, ja toisille asia on ehdoton tabu ja kielletty alue. Erittäin suuri osa miehistä pitää naisen antamaa suuseksiä parhaana tapana kiihottaa ja hyväillä miestä. Homoseksuaalisissa suhteissa suuseksin osuus seksuaalisessa kanssakäymisessä on tavallista.

Kieli ja suu ovat mitä parhaita seksin ”apuvälineitä”, joita voidaan käyttää kumppanin seksuaaliseen tyydyttämiseen. Kielen toimintaperiaate on kullekin tuttu, joten sen käyttö jännittyneenäkin onnistunee. Mitään EU-direktiiviähän ei ole ”oikeanlaisesta nuolemistekniikasta”, joten tyyli on vapaa, kunhan vain muistaa olla olematta liian kovakourainen – tai kovakielinen! Kieli on juuri sopivan pehmeä ja liikkuva, ja mikä tärkeintä, se tuo kosteutta kuivaankin vaginaan. Suuseksissä on vaikea tehdä mitään väärin, kun muistaa huulten ja kielen tarpeeksi pehmeän kosketuksen ja riittävän rauhallisen etenemisen. Kuka tahansa vasta-alkajakin voi onnistua tyydyttämään kumppaninsa jo ensimmäisellä kerralla. Kumppanin liikkeiden aistiminen tai ihan suoraan kysyminenkin on hyvä tapa tietää, miten hellästi tai kovaa ja millä nopeudella hän haluaa itseään tyydytettävän. Suuseksillä on myös hyvä aloittaa, jos toinen haluaa rakastella, eikä toinen osaa päättää, huvittaisiko häntä vai ei. Taitavalla "kielenkäytöllä" alkuun hieman halutonkin kumppani saattaa innostua ja lähteä leikkiin mukaan!

Seksuaalinen kanssakäyminen ja suuseksi ovat lähes yhtä yleisiä nuorten satunnaisissa kuin vakavammissakin seurustelusuhteissa, kertoo mm. vuonna 2002 tehty amerikkalaistutkimus, joka julkaistiin Seventeen-lehdessä lokakuussa 2002. Saman tutkimuksen vakava seurustelusuhde ei nuorten mielestä kuitenkaan tarkoita täydellistä omistautumista toiselle. Lähes neljäsosan mielestä pettäminen on yleistä seurustelussa. Nuoret kertoivat myös käyttävänsä kondomia vähemmän todennäköisesti ollessaan vakavassa seurustelusuhteessa. Samoin ehkäisystä ja sukupuolitaudeista keskusteleminen oli nuorten mielestä helpompaa vakavampien kuin satunnaisten seurustelukumppaneiden kanssa. Tutkimukseen haastatelluista 505:stä iältään 15-17 -vuotiaista nuorista yli 70% sanoi, että tytöt olivat oikeutetumpia pyytämään omaa poikaystävää käyttämään kondomia kuin poikaa, johon he olivat vasta tutustumassa.

Myös suuseksin välityksellä voi saada tartunnan ja tartuttaa sukupuolitaudin, kuten vaikkapa herpes-viruksen, joka voi tarttua sekä oireettomassa että oireilevassa vaiheessa. Sukupuolielimissä esiintyvä klamydia ei tartu kovin helposti suuseksin yhteydessä, mutta klamydian aiheuttama nielutulehdus on silti mahdollinen. HIV ei tartu suudelmien välityksellä, mutta suuseksissä, jossa suuhunsa voi saada HI-viruksen kantajan siemennestettä tai emätineritettä, on olemassa tarttumisen riski. Myös tippuri ja kuppa tarttuvat suuseksissä. Satunnaisissa suhteissa varma tapa välttyä ikävältä tartunnalta suuseksin välityksellä on suojautua joko kondomilla tai suuseksisuojalla.

Erityinen suoja suuseksiä varten

Suuseksisuoja suojaa suuseksissä. Varsinaisten kondomien lisäksi on saatavilla lähinnä suuseksisuojiksi tarkoitettuja lateksista valmistettuja liinoja (Glyde Dams ®), jotka asetetaan suuseksin ja hyväilyn ajaksi naisen sukupuolielinten tai peräaukon päälle. Hyväily tapahtuu tämän liinan läpi. Liina pysyy parhaiten paikoillaan, kun alle levitettään ohuelti liukuvoidetta.

Yksinkertaisen suuseksisuojan voi toki tehdä leikkaamalla auki ihan tavallisen kondomin, tosin se on kuluttajakokemusten perusteella osoittautunut liian pieneksi ja epävarmaksi keinoksi. Siksi on kehitetty varsinaisia suuseksisuojia, jotka ovat kooltaan isompia ja tarkoitukseen erityisesti soveltuvia.

Niin Glyde Dams® - kuin myös Beffy® -suuseksisuojat ovat yksittäispakattuja, kooltaan 20-25 x 15-20 cm eli reilunkokoisia, ne on valmistettu silkinohuesta lateksista. Glyde Dams-suojiin on lisätty tuoksuja: vanilja (valkoinen), cola (musta), mansikka (pinkki) ja metsämarja (lila), jotta ne olisivat mahdollisimman miellyttäviä käyttää, kun taas Beffy-suojat ovat mauttomia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.