IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

LastenlauluhelvettiKeskiviikko 27.02.2013 21:35

Juicella on hyvä:
Aurinko on typerä
kun se paistaa kesällä
kahta väkevämmin
vaikka muutenkin on lämmin

Mutta sitten joku ihmeen karhulaulu. Karhut tallustraa sinne tänne, aina pienin saa ison ruokakasan ja muut ei ollenkaan. Sitten ne menee nukkumaan, ja yllättäen pienin saa unta, mutta muut ei. Ai miksi? No se pienin vissiin kuorsaa (ehei, kyse ei suinkaan ole siitä, että muilla olisi nälkä, ja siksi ei unikaan maistu). Kiva siinä sitten itku kurkussa lauleskella isompia karhuja säälien. Vetäisivät pikkukarhua turpaan ja söisivät sen (eväät).

terveppä teille, kukas täällä onkaan. No onkos amanda-tyttö? No on Amanda-tyttö. No onkos Jaakko-poika? No on Jaakko-poika. No onkos Kaisaleena-tyttö? No on Kaisaleena-tyttö. No onkos Mikaela-poika? No on Mikaela-poika. Ja niin edelleen. Koska tärkeintähän on jakaa lapset tyttöihin ja poikiin, karsinaan vaan, ja ovi säppiin.

"On se kiva, että tuli uusi poika, kun meillä on täällä ollut niin vähän peniksia, niitä aina tarvitaan" eli mitä väliä sillä on, onko uusi muksu tyttö vai poika, mitä arvoa se antaa ryhmälle, että siinä on tyttöjä ja poikia paljon kumpiakin? Miten olisi "kiva kun tuli uusi nuhanenä, meillä onkin ollut aika paljon tervettä porukkaa". Tai "tervetuloa uusi lapsi, kiva kun tulit". Jos lapseni olisi tyttö, olisiko ohjaaja sanonut, että "harmi, että on tyttö, kun niitä meillä piisaa".

Ja pakkohan sinne on mennä, koska lapsen suomenkielentaito. Vanhat lastenlaulut vaan on niin ärsyttäviä, että tekisin mieli purra kieli poikki, ettei joudu niitä laulamaan.

"Metsämies kun vaanii mua..."
Se on METSÄSTÄJÄ. Mikään ihme metsämies...

MacOngelmaMaanantai 18.02.2013 07:07

Ongelma on seuraavanlainen:

Napero painoi jotain, ja nyt aiku oleva ikkuna (?) eli tämä internetselain on liian iso näyttöön. Ja näyttö on ikäänkuin liian iso fyysiseen laitteeseen. Kun liikutan kursoria koko ruutu heiluu, jotta pääsisin joka kulmaan. Vaikea selittää, ja siksi kai Hopeinen Omena ei autakkaan. Siellä on tähän vastaus, mutten nyt enää löydä sitä.
Eli kun liikutan nyt hiiren osoitinta vaikka tästä * osoiteriville, osoitin liikkuu ylöspäin, mutta samalla koko näytön kuva alaspäin.
Osaako joku neuvoa?

Commandit ja rullaukset on kokeiltu. Kone on MacBook vuosimallia noin 2009

Terveisiä uudesta asunnostaPerjantai 15.02.2013 16:00

Ja mikä on täällä parasta?

Uusi isohko (lue: jätti) jääkaappi.

Ja mikä siinä on parasta?

Se megaiso laatikko, jossa se tuotiin. Hoo hoo, mitä kaikkea siitä voikaan askarrella. Mutta taidan tyytyä tekemään vaan pikkumökin.

"Nyt viisisataa palaa yhden hinnalla!"Tiistai 05.02.2013 11:45

"Laatikko kaupan päälle."

Eli mun piti kirjoittaman kostosta ja katkeruudesta (eli miksi rangaistuslaitos ärsyttää eivätkä kunnimurhat ole sitä barbaarisempia eikä me mitenkään parempia (ja mikä muu, kuin kunnimurha, on kännitappo jossa kohteena nyksän löytänyt eksä - yököttää, että siitä puhutaan intohimomurhana tai vaikka laajennettuna itsemurhana)), mutta nyt kävi näin.

Mainoksessa lukee, että "kaksi tavaraa - yksi hinta". Kyseessä tuote, jonka kahta osaa ei yleensä myydä erikseen. Niin mietin, että jos palapelejäkin markkinoitaisiin samaan tyyliin...

Jee kävin pandan tehtaallaTorstai 17.01.2013 16:27

söin ihan hirmuisesti karkkeja

Kirjaston ylistysTorstai 10.01.2013 13:28

Heti Suomeen laskeuduttuani kiisin kirjastoon. Tai no kolmantena päivänä ylös noustuani. Pitihän sitä ensin levätä matkaväsymys ja lukaista kaikki kotiin ilmestyneet kirjauutuudet.

Otin mukaan sisaruksenkin, kantamaan kirjasäkkiä. Ei vaan korttia, koska omallani on viisi euroa myöhästymismaksuja, enkä kehtaa tunnustaa sitä. Siksi lainaan jonkun muun kortilla. Kirjoja varten otin pulkan.

Kävin läpi tavalliset hyllyt, eli lasten ja aikuisten uutuudet, kasvatuskirjat ja psykologian. Uutena sisustuskirjat koska muutto. Oma kirjastoni on siitä huono, että ne tilaa uutuuksia aina kaksi, ja sitten kuukauden kuluttua nuo kaksi pölyttyy hyllyssä hamaan ikuisuuteen, mutta ne ei tilaa mielenkiintoisia kirjoja edes sitä yhtä. Huono juttu.

Lainasin J.K.Rowlingin, Näin mieltä hallitaan ja ainakin viisi paksua painavaa värikuvaista sisustuskirjaa. Niin, ja lastenlaulukirjoja.

Sittemmin olen käynyt kirjastossa kolmesti. Keskimääräinen lainausmäärä lienee noin kymmenen kirjaa. Seitsemän on selailukirjoja, siis niitä sisustuskirjoja, ja yksi fiktiivinen ja sitten jää kaksi tieteellistä teosta.

Olen lukenut mm:
Survivalismista, yliturvallistetusta lapsuudesta, psykokulttuurikritiikkiä, Marie Antoineten elämäkerran, jousiammunnan tekniikasta, evoluutioteorioista, varautumisesta zombien varalle, kestovaippakulttuurista, ja viidestäsadasta eri tavasta ärsyyntyä siitä, että lastenhuoneen sisustus on jaoteltu "pikku prinsessoille, jotka rrrrakastavat kukkakuvioita" ja "pojille, jotka tykkää monstereista". Eiku sitä en lukenut, ärsyynnyin muuten.

Älkääkä luulko, että luen lastenhuoneen sisustuksesta, koska lapsi. Ehei, sieltä tulee vinkin joka huoneeseen. Pahvilaatikkolabyrintti. Plus. minä en sulje lasta jollekin sen omalle alueelle, vaan koko koti on ihan kaikkien koti. Sunkin, jos tuut käymään.

Kirjastot rulettaa. Paitsi tämä tuppukylän kirjasto. Se on siedettävä.

Ensi viikolla Tampereen ja Jyväskylän kirjastoihin. Hauskaa on valita joku kirja, aloittaa sen lukeminen Lahden kirjastossa ja sitten lukea samaa kirjaa Tampereella ja päästä loppuun Jyväskylässä (koska luen niin outoja kirjoja, että ei ne kuitenkaan ola lainssa). Ei siis lainata (koska en välttämättä saa palautettua) vaan istua kirjastossa lukemassa. Tai sitten voi lainata kirjan, aloittaa sen lukemisen kotona, ja jatkaa kohdalle sattuvassa kirjastossa.

Mutta nyt pitää mennä taas lukemaan. Tämän lukija voi painella vaikka kirjastoon, jos ei ole tullut hetkeen käytyä.

Saatiin eka alivuokralainenTorstai 03.01.2013 17:47

Jee.

www.eroakirkosta.fiMaanantai 31.12.2012 21:26

Sinne vaan, vielä on hetki aikaa (täysi-ikäisillä).

Samat täysi-ikäiset säästää siinä sopivasti rahaa mediamaksuun. Jää siitä vähän ylikin, voitte ostaa poppareita katsoessanne tuota kodin alttaria.

Jo nyt on saatanastaLauantai 29.12.2012 16:53

http://www.lahdenseutu.net/fi/asuminen/lapsiperhe/kerho-_ja_leikkitoiminta/?id=1075

"!Nastolassa lasten kerhotoiminnan järjestää seurakunta.!"

http://nastola.seurakunta.net/?sid=44

Mm: "Kerhopäivien ohjelmassa: alkuhartaus, kahvi (2 €/perhe), tietoa ja tarinoita."

ALKUHARTAUS!?!?!?!

Katso myös:

http://nastola.seurakunta.net/?sid=455

Tyttöjen ja pokien kerhot. Arvatkaa vaan, kummille tarjotaan sählyä...

Mihin mä nyt sitten meen? Tonne alkuhartauskerhoon nauramaan ja kiroilemaan? Ateistien pennuille ei sosiaalisia kontakteja?

Joo, harmittaa. Mä en mene minnekkään seurakunnan järjestämään käännytystilaisuuteen, ja mun on tosi vaikea lähteä yhtään mihinkään, niin nyt se sitten tarkoittaa, että mun lapsi ei tapaa muita pikkulapsia. Käsittämätöntä touhua.

Onneksi on kantoliinatreffit.

HohooTorstai 27.12.2012 12:12

*hallitsee mieliä*