IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Sisustan, siis elänLauantai 30.03.2013 15:38Joko yllä tai alla näet kuvan kirjahyllystämme. Siellä on vieläkin randomia sälää ja toisaalta koloja. Hyllyt on maalattu itse, samoin reunus. Hieno on joo.

Ja sit toisessa kuvassa on roskitaidetta. Jos haluat tietää esillä olevista teoksista enemmän, käy katsomassa kuvaa oletusalbumissa. Huomiot kertovat.Ps ja onpas huono tämän tietokoneen kamera.
Ensin tuli nälkä, sitten todella paha olo:
https://www.youtube.com/watch?v=r9RpCOroyG4

Löysin kolme ikeakassillista taas kaikkea. En viitsi luetella. Kaikkea mahdollista.

Mm. teetä.

Jee mä olen tosi ituhippi ja ostan jotain kivnoaa. Sit se ei kiinnostakkaan ja heitän sen roskiin. Mitä väliä, että sen tuottanut ihminen ei ole saanut siitä edes kunnon korvausta. Ei, hän on saanut siitä sen verran, että saa ostettua halvempaa maissia, jota on sinne rahdattu kaukaa. Jos tuottaja olisi itse syönyt kvinoansa, selviäisi paremmin. Mutta lapset olis kiva kouluttaa. Ja mitä teen minä? Heitän nuo kvinoat roskiin. Mutku ei kato oikeen maistunut.

Mutta mikä oli kyllä hieno löytö: pullollinen vettä. Siis pullovettä. Ei tullut mieleen vaikka... juoda sitä? kaataa kukille? kaataa maahan? olla ostamatta ollenkaan? ei, pullo vesineen vaan roskikseen.

Ihanku roskis olisi joku musta aukko, jonne voi heitellä vaan kamaa humpsis, ja poissa silmistä poissa mielestä. Paistsi auta armias, jos joku muu ottaisi niitä sun poisheittämiä kamoja sieltä, varkaus, poliisi.

Ei kaikki tietenkään, mutta tällainenkin ajattelumalli on olemassa, itseasiassa yleinen.

Seriously, people, 3 ikeakassillista (huom. ikeakassi myös dyykattu - itsehän en ikeaa hyväksy, mutta naapurit heittää sitä roskiin sillä tahdilla, että kertyyhän tuota).

Tyynyjä yms. on löytynyt kanssa, ei meille mitään sohvaa tule, jos kaipaan niin voit askarrella itelles semmosen.

Kultaharkkojako kun pitää löytää ennen kuin sä innostut kurkkaamaan jätesäkkeihin viedessäsi sen pienen vaatimattoman roskapussisi?

Koska yksi merkintä tunnissa ei riitäTorstai 28.03.2013 12:41

Löysin tosiaan säkillisen jonkun lapsen kamoja roskiksesta. En tiedä, onko itse ne kerännyt ja laittanut vai kuinka. Futiskortit kuuluisivat paperinkeräykseen - kierrätystä opetellaan jo nuorena, hopi hopi.
Ajoittain löytyy pikkuvikaisia leluja. Muovileluja ei kuitenkaan oikeen korjata mitenkään.

Millaisen viestin tämä nyt sitten antaa. Kun vertaa itse tehtyihin käpylehmiin, jotka ei tuottaneet jätettä, ja olivat täysin lapsen hallittavilla.

Haitallinen kulutus vaan jatkuu ja jatkuu.

Pelottavaa.

Mietin, että jos olen pitkään poissa kotoa, voisi naapurin lapsen varmaan pyytää kastelemaan kasvit. Mietin, että mikähän olisi sopiva summa tästä maksettaksi. Väärin väärin väärin. Lapset voi johdattaa vaihtotalouden ja yhteisöllisyyden saloihin heti tuoreeltaan.

Miksi en siis ehdottaisi, että kun hän kastelee kasvit, minä puolestani vaikka opetan ompelemaan. Tai leivotaan yhdessä. Tai maalataan. Tai pelataan lautapelejä, järjestän vaikka lautapeli-illan. Mikä nyt sitten häntä kiinnostaa, missä hän kokee, että minä voisin vuorostani auttaa häntä.
Joo, pyyteetön auttaminen ja mitä vielä. Mutta jos ajatuskulku on (mitä en tiedä, teen vain teoriaa), että en viitti tehä mitään jos siitä ei saa vastinetta, niin tämä olisi jo alku parempaan.

Tietty verot tosta pitää maksaa. Voisinkohan mennä vaikka johonkin lastentarhaat tunniksi apukäsiksi, olisiko se suunnilleen sen arvoinen, mitä laskennalliset verot tuosta vaihtokaupasta? Ja voinko kuitata molempien puolesta ne verot?

Ruokablogi tekee paluunTorstai 28.03.2013 12:00

En ole dyykannut seuraavan ruokakombon aineita. Pari kulhoa kyllä.

Tämä on ateria, jonka suunnitelin ja valmistin henkilölle, jolla on fruktoosi-intoleranssi (ei sokeria kasveista) ja joka ei halua syödä eläinperäisiä tuotteita.

Sitruunariisi
Pistä pari desiä riisiä ja tuplamäärä vettä kulhoon. Tää on jotain ruokalehtihapatusta, veikkaan, enkä oikeen tajua, että mitä järkeä. Käskivät pitää kymmenen minuuttia. Pidin viisi tuntia ja keittoaika lyheni puoleen.
Kun vihdoin alat keitellä, laita kattilaan oliiviöljyä. Sitten riisit, pari teelusikallista raastettua luomusitruunan kuorta ja pari ruokalusikallista saman sitruunan mehua. Jos ostit ison sitruunan tai vaikka monta üpientä pussissa voit raastaa kaiken kuoren ja kuivattaa ja säilöä, ja mehun voi puristaa ja pakastaa vaikka jääpalamuotissa (laita muotit vaan puolilleen, ettei tule liikasuuria annoksia).
Pyöräytä kuumenneessa öljyssä ja lisää vettä. Sopivasti. Ja kun riisi on parin minuutin päästä palanut pohjaan, laita lisää vettä. Tästä osiosta sun pitää selvitä ite, mä en kykene riisiä ilman kerroskattilaa turvallisesti keittämään.

Soijapullat
Kun riisit oli laitettu veteen, alkoi soijapullien valmistelu. Keitä kattilassa vaikka 2dl soijarouhetta ja 4dl vettä. Viitisen minuuttia. Laita sekaan valkosipulia maun mukaan. Paljon, koska muuten nää on mauttomia. Jäähdytä vesineen, sekoita joukkoon kaurahiutaleita että tulee muotoiltava tahna. Muista lisätä myös öljyä. Muotoile parhaasi mukaan palloiksi pellille.
Laita uuniin kun alat keittää riisiä. 200 astetta 20 minuuttia.

Soijapullat taviksille
Keitä tuplamäärä soijaa tuplamäärässä vettä. Ota puolet fruktoosi-intolerantikko-vegaanille omaan kulhoon. Vältä rinstikontaminaatiota kaikin keinoin. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaksi munaa, yksi raastettu porkkana, yksi raastettu kesäkurpitsa (noin 12 cm pitkä), pari sipulia ja desi kaurahiutaleita. Jos on liian vetistä, lisää kaurahiutaleiden määrää, mutta ei liikaa. Punaisia linssejä voi myös laittaa.
Pyörittele ja paista. Laita pellille (paperille) öljyä. Erikoispullat ehdottomasti puhtaalle leivinpaperille omalle pellilleen, ja jos molemmat samaan aikaan uunissa niin tavispullat alempana.

Tuli yllättävän hyviä, roskajauhelihaa en vamaan enää osta. Seuraavaksi koitan tehdä soijapihvejä purilaisiin, ja jos toimii jää kyllä jauhislihis kauppaan.
Riisi myös tosi hyvää, saatan tulevaisuudessa koittaa maustaa sitä muinkin tavoin. Meillä ei ole sitruunoita kovin usein, nyt oli luomusitruunat tarjouksessa. Hmm, olisikohan pitänyt ostaa kymmenen ja laittaa pakkaseen osa... voikohan sitruunan, joka on tarkoitus käyttää ruuanlaitossa, pakastaa sellaisenaan?

Me vietetään tänä viikonloppuna joulua, kun luntakin on tullut niin kivasti. Pipareita, muovikuusi (dyykatty joo...), kinkku (tai kani, jos sellainen löytyy).

ajatus abortistaKeskiviikko 27.03.2013 12:36

Koska ärsyttää kommenttitulva ja ilmeinen haluttomuus ymmärtää tossa raiskausmerkinnässä, ei muuta ku lisää lunta tupaan kirjoittamalla abortista.

On ihmisiä, jotka ei halua tehdä aborttia missään tapauksessa. Se on heille sallittua (vaikka minusta abortti pakolliseksi -yhteisöllä on pointtinsa).
On ihmisiä, joilla on joku syy tehdä abortti, ja he sen tekevät, raskain tai kevyin mielin.
Jos abortti olisi täysin laiton, kuten vaikka Pohjois-Dakotassa melkeimpä on (totally WTF?!), niin kuten tiedämme menneisyydestä, abortteja tehtäisiin silti eri syistä eri keinoin, joista toiset on vaarallisempia, toiset ei.

Jos kuitenkin, kuten monet ehdottavat, aborrtti olisi sallittu vain tapauksissa, jossa henkilö on raiskattu, millä todennettäisiin, kuka on raiskattu, kuka ei?

Itse voin tässä suoraan sanoa, että jos tulisin raskaaksi ja haluaisin abortin, jos sitä ei muuten irtoaisi niin kyllä kirkkain silmin väittäisin tulleeni raiskatuksi.

Tietysti mua ei oikeen kiinnostakkaan lain seuraaminen, vaan oman moraalin ja päättelykyvyn käyttö. Tutukittaessa selviää, että jos kulttuurin yms. vaikutukset otetaan pois, kaikki ihmiset ajattelee aikalailla samoin moraalikysymyksistä - vaikka lait vaihtelevat eri syistä paljonkin.

Mutta siis minä näen tossa vaarana sen, että joku saattaisi tulla tuomituksi raiskauksesta syyttömänä. Jos muuten olisin mies, niin menisin vankilaan jos se takaisi sen, että henkilö, joka haluaa abortin, sen saa.

Loppuun tämä yksi ihana laulu, jota voit soittaa täysillä naapurien iloksi: http://www.youtube.com/watch?v=mg_4O6XmKAQ
Pitäisköhän opetella soittamaan kitaraa.

Ai niin, mä voin kyllä yrittää selventää tätä, jos joku asia vaikuttaa ihan päättömältä, mutta en suostu käymään suurempaa keskustelua aiheesta. Kiitän kommenteista, mutta vääntöön en lähde. Sulla on oikeus mielipiteeseesi ja sen esittämiseen, mulla on oikeus olla välittämättä sen sisällöstä. Ja jos et edes ymmärrä, mitä mä selitän, niin älä nyt hyvänen aika heti ala väittää vastaan. Stalkkereilleni on varmaan selvää, etten puhu teistä, kaikki kommenttinne vaan valaisevat päivääni <3

RoskaaKeskiviikko 27.03.2013 10:31

Istun täällä valtavassa kasassa roskiskamaa.

Kymmenen peililaattaa.
Toimivat karttapallo (eli Venäjä löytyy, samoin valo)
Kasa lastentarha-tehtäväkirjoja, näin opit lukemaan jos olet pikkumuksu
Aurinkotuolien päällysiä, näistä teen lattiatyynyjä (mulla on visio. enkä suostu sen toteuttamiseksi ostamaan yhtään tyynyä. mutta näyttää siltä, että ei tartte, niin paljon erinomaisessa kunnossa olevia koriste-yms.tyynyjä löytyy)
Pari laukkua, jotain kenkiä, tätä peruskauraa (vaatevaihdon suhteen kävi hyvin, kaikki rumat verhot meni ja olin löytänyt just tarpeeksi kasseja, niin että kaikki vaatteet mahtu niihin - ja kassit siis jäi sinne)
FC München-fanikamaa ja samoin Saksa-. Ei kukaan haluaisi autonsa sivupeileihin sellaisia saksanlippusuojuksia? Löytyy myös Argentina-seinälippu
Litran purkillinen palloja. Pomppiksia, jongloorauspallot, marmorikuulia, kaikenlaista
Pehmoleluja, pikkuisia, ainakin viisi
Vanerilevyjä, otin kun koitetaan tehdä erinäisiä huonekaluja ite (tosi pieniä huonekaluja nyt aluksi, ei siis sänky minikoossa vaan pieni kirjahylly jne.)
Vesivärit. Melkein käyttämättömät. Hyvin laadukkaat. Sellaisessa rasiassa, että kun olet käyttänyt yhden värin loppuun, niin klik, värinappikotelo irti, ja klik, uusi tilalle. Oli myös kymmenisen sivellintä
Jalkapallokortteja ja -tarroja.
Pyssy
Kaikenlaista pikkusälää, pinnejä, nauloja, aarrearkku, erikoisia kiviä (joo, kaatopaikat ei täyty tarpeeksi nopeaan, heitetään pari kiveä sekaan) jne.
Sellainen verkkosysyteemi, joka laitetaan roikkumaan katosta, ja sitten siinä on sellaisia erillisiä kolojuttuja, joissa voi säilöä vaikka pehmoleluja. Näitä on löytynyt vasta kaksi - aion tehdä seinämän kun löydän kymmenennen.

No siinäpä olikin jo tarpeeksi. Ai löysin myös isoja putkilöjuttuja, joista askartelen aurinkovarjotelineen.

Vielä ilmainen vinkki. Kun sukkahousujen vyötärö alkaa olla hyvin venynyt, eikä ne meinaa pysyä päällä, voi ne saada taas sopivan tiukoiksi laittamalla verhonkannatinnipsulla sitä sukkisten yläreunaa yhteen. Että se siis pienenee.

Pettureita ovat kaikkiTorstai 21.03.2013 23:35

Sinun ensisijainen tehtäväsi on yhä allekirjoittaa kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliiton puolesta, kts. ed. merkintä.

Sitten muihin aiheisiin. Ai että roskikset tyhjennetään maanantaisi? Ehei, siellä ne olvat tyhjinä kun innoissani menin tänä aamuna tonkimaan. Olivat tyhjentäneet varmaan perjantaina. Sikamaista touhua.

Löysin vain:

Parikymmentä kirjaa, sellaisia kuin J.R.R. Tolkien, Eoin Colfer... ja jotain saksalaisia, niinku Goethe, joita ei lue kukaan, mikälie puoskari. Osa jopa englanniksi. Kirjahylly täyttyy, jee, siellä olikin vielä ikäviä aukkoja (joo en otaanut kirjoja vaan hyllyntäytteeksi..)

Pyörän etukorin. Joko pitää viritellä, koska tossa ei ollu vastakappaletta mukana, tai todennäköisesti siitä tulee kauppakori, kun mennään hakemaan kellarin ruokavarastosta jotain (ja toisaalta kun viedään sinne jotain).

Sellainen pussi, jossa ostamasi tyyny saattaa olla, jos se haluaa uskotella olevansa laatutyyny.
Juttuhan on niin, että mulla on kasoittain ideoita, mitä tehdä roskista. Tai siis materiasta. Tarvisin mm. kirkkaita muovipulloja, isoja korkillisia kartonkitölkkejä ja just tollasen tyynypussin. Nyt mulla on sellanen.

Punaisen kartonkiboxin, jollaista olin just katellut jossain kaupassa, mutta päätynyt olemaan ostamatta.

Sängynaluslaatikon. Ei tosin ole sänkyä, mutta kai sinne voi laittaa talvivaatteet ja viedä varastoon. Tai jotain muuta.

Silmälasikotelon. Ilman laseja. Näitä on jo viisi... Pitää keksiä jotain fiksua käyttöä.

Henkarin.

Jääkaappilaatikon, jonka pohjassa on särö. Jeesusteipillä paikkaamme sen. Sitten siitä tulee aamiaisboxi, eli laatikko, jossa säilömme jääkaapissa aamupalatarvikkeet, että ne saa kätsysti ulos ja takaisin.

Punaisen korin täynnä ovensaranoita. Tosi surkeita, siis sellaisia erikoisen mallisia, en keksi käyttöä. Mutta kori on hieno. Ja siellä oli myös nauloja, ruuveja ja, heh, 10 sentin kolikko.

Miesten kengät. Laatikossa on nyt 11 paria löydettyjä käyttökelpoisia kenkiä. Onneksi tänään on vaatevaihto.

Tyhjän tulitikkurasion. Näitä tarvitaan aina pikkutavaroiden säilömiseen. Tai oikeastaan mulle on vaan jäänyt trauma lapsuudesta, kun en näitä saanut koskaan :´(

Lisää retrohyllypaperia.

Lisää merkkejä keräilyvihkoon, jolla voin lunastaa itselleni eväslaatikon, t-paidan tai, gasp, pehmolelun. Kaikissa tietysti isolla firman logo. Mutku ilmaista!

Kenkälaatikko, olen käynyt niitä kaupoista hakemassa mutta helppoahan se on, kun ovat kulman takana.

Iso kukkalaatikko. Kasvatan siinä vielä perunaa.

Kämmenenkokoinen puinen risti helminauhalla. Jo toinen. Nowotnyn joululahja (hys, ei kerrota hänelle)

Aiemmin dyykkaamani grillipihdit ovat yliveto. Ei enää kurkottelua. Vielä jakkara, ettei tarvitse kurkotella edes niitä painavia juttuja. Ja kässyt, että saa kaiken kerralla tuotua. Hmm... ehkei ihan noin pro tarvitse olla. Mutta ne pihdit on kätevät. Paras juttu hanskojen jälkeen.

[Ei aihetta]Torstai 21.03.2013 14:16

Vanhat sanonnat, kulttuuriperintö niissä. Kaikki sellaset "paras tyytyä omaan osaasi, rikkaat on tehneet nöitä oman onnensa eteen, sä nyt vaan olet tollanen luuseri, lopeta valittaminen, oot kiittämätön". Ne on muodostettu kaaaauan aikaa sitten. Silloin sananvapaus ei suinkaan ollut muodissa, ja mietitäänpä, mitä on tapahtunut.

Sä olet sikarikas, ja haluat asian pysyvän sellaisena, korkeintaan haluat parantaa asemaasi eli ruveta villisikarikkaaksi. Köyhät kyykkyyn. Sulla on kirjapaino, sä päätät, mitä tekstejä julkaistaan ja missä mittakaavassa.
Kumman julkaiset:
Kirjan, joka käsittelee sitä, miten tasa-arvo olis jees, rikkaiden rahat pitäisi jakaa kaikille ja kaikilla pitäis olla ihmisarvoinen elämä.
Kirjan, joka muistuttaa, missä on köyhän paikka, että rankalla työllä voi kuka tahansa saavuttaa rikkauksia ja että paras tyytyä siihen vähään, mitä on, ettei sitäkin oteta pois.
Tältä pohjalta siis vanhat sanonnat, ajatusmallit ja laajalle levinneet oikeuskäsitykset ovat siis meille tulleet. Hmmm.

Musta on myös hassua, että homous oli tosi pitkään sairaus (no monessa paikkaa on yhä), mutta uskominen esim. persoonallisiin jumaliin on ihan tervettä yhä. Että mulla ei ole vapautta viillellä itteeni, vaan pakkohoitoon vaan (ok, oikeasti mulla on, ja pakkohoitoon on aika hankala ketään laittaa), koska joku päättää, ettei "terve" (määrittelykysymys todellakin) niin tee, mutta kuvitteellisille hahmoille saa kyllä jutella sydämensä kyllyydestä, kunhan joku muu on ne keksinyt. (Uskovaisille: sun jumalas voikin olla olemassa, mutta koska on uskoja, jotka kieltää muiden uskontojen mahdollisen oikeassaolemisen, niin joku nyt vaan takuulla uskoo huuhaahan).

RaiskauksestaKeskiviikko 20.03.2013 12:23

Mä en suostu kirjoittamaan tästä kevyesti, vähätellen, naureskellen, viihteellisesti. Mä kirjoitan suuresta osasta asioita siten, osittain koska olen nainen ja naisten kuuluu vähätellä sanomisiaan, osittain koska mulla on sellanen tyyli. Aloitin tän merkinnän päri kertaa eri tavoin asiaa kierrellen. Mutta tää ei ole mikään olankohautusjuttu.

Arvaa mitä mies? Kun mä näen sut kadulla, mä joko tiedostaen (jos on esim. pimeää) tai tiedostamatta ollessani yksin pohdin, että olenko mä vaarassa. Että käytkö sä päälle ja teet mulle asioita, joita mä en halua sun tekevän. Varmaan olet tosi mukava etkä koskaan tekis mitään pahaa kellekkään, mutta mulla ei ole varaa ajatella sitä puolta. Mä varmistan, että mulla on tarpeeksi välimatkaa suhun, että pääsen tarvittaessa karkuun.

Ehdotan, että otat tän asian vakavasti ja aktiivisesti vähennät raiskauksen mahdollisuutta, sen glorifoimista kulttuurissa ja uhrin syyttelyä.

Mä en tykkää elää siinä pelossa, että joku voi halutessaan käyttää mun ruumista ilman mun lupaa.