IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Hiuksista ja niiden muokkauksesta.Perjantai 01.05.2009 14:13

Minun ikäisistä naisista (nykyään tosin myös osasta miehistä) harvoilla on aidot hiukset. Aidot siinä mielessä, ettei niitä ole värjättä, uitettu aineissa, ja täytetty muotoilutuotteilla.

Se hivenen häiritsee minua, sillä tahtoisin vertailla omaa hiuslaatuani ja -kuntoani muihin tarkistaakseni että kaikki on ok.

Jotkut ihmiset värjäävät hiuksensa koko elämänsä ajan. Ja kun sen kerran aloittaa, sitä on vaikea lopettaa: juurikasvu tunkee esille. Minun mahdolliset lapseni eivät tule värjäämään hiuksiaan kestoväreillä ennen kuin ovat 18 tai yli, toivottavasti eivät silloinkaan. "Mutta kun kaikki muutkin saa, ja onhan se nyt väärin estää ihan normaalia käytöstä tms." Mikäli hiusten värjääminen on normaalia käytöstä, eikä ilman sitä voi olla normaali tai kuulua joukkoon, joukko kuullostaa aika ikävältä. Sellaisiin joukkoihin en mahdollista lastani tahdo.

Olen itse värjännyt hiukseni kerran. Mustaksi, 48 pesua kestävällä värillä. Niistä tuli tummanruskeat, ja värin haalistuminen vei kauan. Sen lisäksi olen erinäisiä kertoja leikkinnyt kertaväreillä, punaista, violettia, oranssia. Turkoosia olisi kiva kokeilla. Samoin ihan sinistä. Aikanaan.

Muotoilutuotteita en koskaan ole oppinut kunnolla hydyntämään. Suu ammollaan katson mitä ystäväni saavat niillä aikaan (minunkin hiuksistani) mutta en itse vaan osaa. Tosin hiukseni ovat lajia, joka näyttää aina hyvältä. En koe tarvitsevani mitään tököttejä, paitsi kenties painovoimaa uhmatakseni joskus taiteellisista syistä.

Hoitoainetta en ole nyt käyttänyt puoleen vuoteen. Englannissa suihkun paine ei tunnu riittävän sitä pois pesemään, niin lopetin suosiolla. Mitään muutosta en ole hiuksissa huomannut. Samoin shampoonkäytön olen tiputtanut puoleen entisestä, ja se vähenee koko ajan, kunnes toivottavasti loppuu.

Pidän hiuksistani. Suurimman osan ajasta tosin olen aika välinpitämätön niitä kohtaan: siinähän tursuavat päästä.

Todennäköisesti, vaikka lyhyet hiukset olivat omalla tavallaan kivat, jätän taas kampaamokäynnit (tai siis edelleen, viimeksihän leikattiin kotona), ja nämähän kasvavat. Sitä odotellessa voinkin näprätä letin takatukkaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.