IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Kleopatra, sydämeni kuningatar.Maanantai 04.05.2009 00:53

Uskon että olen rakastunut Kleopatran hahmoon heti hänestä ensi kertaa kuultuani.

Historiasta löytyy (tai esille tuodaan...) harvoja kuuluisia ja merkittäviä naisia, se lienee osasyy ihailuni alkuun, vihdoin sain jonkun esikuvan ja todistusta siitä että kyllä nainenkin voi. En hetkeäkään epäile etteikö Kleopatra olisi kyennyt virkaansa toimittamaan juuri niin mallikkaasti kuin faaraon kuuluu.

Elokuva Asterix, Obelix ja Kleopatra vei rakkauteni uusiin svääreihin, mielestäni häntä näytellyt nainen onnistui siinä erinomaisesti, kuvitelmiani vahvistaen.
Muumien aikamatkailujakso ei sekään vähennä ihailuani. Kleopatra esiintyy persoonallisena ja kauniina naisena, joka tosin on rakkautensa armoilla.
Pääni pitää Sinuhen Nefernefernefer -kaunotarta suunnilleen samana hahmoja - kumma sinänsä koska Nefer (kaunis) on aikamoinen ilkimys vaikka asiaa objektiivisesti arvioisi.

Kleopatraa sen sijaan pidän viisaana ja taitavana hallitsijana, ja hänen rakkaustarinansa (fiktiivisiä varmaan suuri osa...) ovat ajatusteni romanttisimpia sopukoita hiveleviä - ihan toisella tasolla kuin vaikkapa Romeo ja Julia.

Olen luonut Kleopatrasta päähäni aika melodramaattisen kuvan, hahmon johon tahtoisin samaistua ja jollainen tahtoisin olla. Karismaattinen, ylväs.

Muinainen Egypti on siis sydäntäni lähellä (kuten tosin nykyinenkin) kaikin puolin.

Aikanaan mietin rinnoilleni nimiä, ja ajattelin Kleoptraa vasemmalle. Mutta en löytänyt yhtä vahvaa nimeä oikealle, niin jätin ajatuksen. Kleopatra nimenä tuo tosin minulle mielikuvan jostain kulmikkaasta. (Vrt. hänen nenä.)

[Osaako joku sanoa mikä jäi tavoittamatta, minusta tästä ei tullut kovin hyvä.]

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.