IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Ärrinin murrin kirjastot.
Suomessa aina aika ajoin sain juosta kirjastossa hyllyjen välissä etsimässä kirjoja jotka olin palauttanut, mutta hupsis vaan, kirjasto oli jättänyt ne leimaamatta sisään.
"Ollaan tosi pahoillamme, kuinkas nyt noin." Kaikki tekee virheitä, mikäs siinä. Mutta tuollaisten virheiden seuraukset saan minä (tai joku muu asiakas) maksaa. Ja kun noin ei käynyt edes harvoin, vaan aina vaan useammin ja useammin - vaikka lainaankin paljon, ja niin todennäköisyyskin on suurempi.

Nyt täällä englannissa. Minulle tuli viesti, että jokin kirja on jäänyt palauttamatta. Pikkupaniikki, käänsin huoneen nopeasti ympäri, ei löydy. Nimi (tai tekijä) ei kuullostanut lainkaan tutulta, pistin netin hakuun että saisin kansikuvan. Tuli montakin, mutta yksikään ei näyttänyt edes etäisesti tutulta - noista mitään en ole kyllä kotiini kantanut.
Menin tänään nyt selvittämään. Vakuuttelin virkailijaa että en tosiaan ole tätä lainannut, mikähän on homman nimi (ja englanniksi niin, tunsin itseni jo valmiiksi avuttomaksi). Hän haki kirjan kopion hyllystä, ja sama (tuntematon) kansi siinä tuijotti kuin netistä löytämäni. Hän lupasi tehdä jotain (en ihan saanut selvää) ja ilmeisesti pyysi odottamaan - kun en ihan saanut selvää selailin lähistön kirjoja ja sivusilmällä seurasin miten hän puhui puhelimeen jonkin aikaa.
Lähti tulemaan takaisin tiskille, väläytti leveän (teko)hymyn, ja kertoi että kirja oli löytynyt jostain sivukirjastosta, että pahoittelevat ja ottavat sen pois kortiltani.

Mutta ah tätä autuutta, pitääköhän a) seistä vieressä ja tarkistaa että jokainen kirja palautuu (pyytää kuitti) ja b) varmistaa että oman kortin tapahtumat on suljettu ennen poistumista.
Ja kun länsimaisessa yhteiskunnassa ei ole toista palvelua jota arvostan ja rakastan yhtä paljon kuin kirjastoja.

"Bäätmään ei aantanuut sinuulle lääkettä.. Tohtoori, tohtoori, antoi sille lääkettä..." Laulaa hostveikka taustalla...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.