IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Käydessäni lääkärissä minua ihmetyttää, kun henkilökunta ilmoittaa kieltäytyessäni jostain toimenpiteestä "mutku tää on niinku normi, kyl tää pitää tehdä".
Kuin loukkaantuisivat, kun sanon ei. Kuin olisin pikkulapsi, jolla ei asiassa ole sananvaltaa: "näin on aina tehty, näin tullaan aina tekemään".
Ymmärrän, että minulle "puhutaan järkeä" tai selvitetään jonkin aisian tärkeys, mutta en ymmärrä sitä agressiivisuutta.
Ilemisesti asettuessani poikkiteloin haastaan heidät, ja pakotan olemaan toimimatta automaatilla.

Eniten ne ovat ihmeissään, kun osoitan tuntevani tilanteen, olevani tietoinen riskeistä, ja ottavani ne mielelläni omalle kontolleni. Anna vaan se paperi, kyllä minä allekirjoitan sen vastuuvapautuslausekkeen.
Aivan kuin olisin niin tyhmä, että kieltäydyn jostain hoidosta, ja sitten puoli vuotta myöhemmin haastan heidät oikeuteen sen puutteesta. Aivan kuin kuvittelisin heidän olevan niin tyhmiä.

Neulakammon kohdalla saa joka kerta selittää samat asiat. Joka kerta hoitaja kuvittelee, että hänellä on jotain valtaa pelkooni, että hän voisi jotenkin auttaa. Kysyvät samat typerät kysymykset, ja ilmoittavat, että puhun asiasta niin rauhallisesti, etten voi oikeasti pelätä. Ok, en sitten pelkää, mutta turha tulla lähemmäs sen neulan kanssa. Pitäisi kirjoittaa kirjelmä pelosta, ja liittää se jokaiseen lääketieteelliseen dokumenttiin minusta. Sieltä voisi jokainen hoitsu vuorollaan lukea, mitä päässäni liikkuu, eikä samaa tarvitsisi jauhaa kaikkien kanssa. Jonkinlainen UKK.

"Kun sä nyt käytät meidän palveluja, niin kyl sun sit pitää kaikki ottaa, et voi valikoida" tuntuu olevan monilla mielessä. Tääh? Menetän itsemääräämisoikeuteni heti lekurin kynnyksen ylitettyäni. Paras vaan pitää suu kiinni, antaa henkilökunnan tehdä mitä tekee, kyllä ne tietää.

"Kyl meidän nyt pitää tästä kertoa tonne lääkärille." No kertokaa. Onko tuo jonkinlainen uhkaus? Lääkäri sitten laittaa minulle jauhot suuhun? Viimeksi hoitaja oli niin negatiivinen, että hyvä ettei heittänyt minua ulos koko paikasta (huom. olin itse rauhallinen ja ystävällinen (kyllä, halutessani voin olla)), kutsui paikalle lääkärin, joka ihmetteli, että mikä oikeen on ongelma: jos potilas ei rauhan aikana halua tulla pistetyksi, niin sitten tutkitaan asiaa ensin muin keinoin. Kunhan ymmärrän, että hättätilassa ei paljon enää kysellä.

Pitääkö tässä nyt lukea lääketiedettä ja vanheta kolmekymmentä vuotta, että hiljenevät henkkareiden "tohtori"-kohtaan?

Oikeasti vaan halusin ottaa osaa, kun monet opettajat ensin kuulee legendaa siitä, että "meidän Jusu-Marikki ei nyt tuu pariin viikkoon kouluun, mennään etelään" ja sitten vuoden lopussa samat vanhemmat skitsoaa "miten se nyt sai noin huonoja numeroita". No kai nyt, kun ei koskaan tehny mitään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.