IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Try explaining Hitler to an adult.Maanantai 13.02.2012 20:57

Pohdittuani tätä Hitlerinselitysdilemmaa, päässäni muotoitui varsin vaivattomasti selitys juutalaisvainoista.

Käytin punasukkaisia ja sinisukkaisia ihmisiä, joista toiset eivät yhtäkkiä saaneetkaan mennä mihinkään kotoaan. Sain selityksestäni mielestäni jokseenkin lapsenpitävän, mutta koska minulla ei ole testauskappaleita saatavilla, voi "idioottien nerokkuus" todellisuudessa viedä pohjan ajatuksiltani.

Ongelma onkin siinä, että Hitler ei ole sen enempää selitettävissä parilla sanalla kuin kukaan muukaan. Toki hänestä voi antaa lyhyen kuvauksen, Saksalainen hirmujohtaja toisen maailmansodan aikaan nön nön nöö. Lapselle tämä ei kelpaisi, aikuiselle ehkä. Jättäisi silti hyvin pintapuoliseksi kuvan.

Ehkä kysymystä tulisi tarkastella kysymällä, mitä ei voi jättää sanomatta, kun puhuu Hitleristä. Nuoruuden vankilareissu ei oikeastaan ole kovin tärkeä, eikä itsemurhakaan. Toisaalta, ne kuuluvat olennaisesti Hitlerin legendaan, ja niiden poisjättäminen jättää paljon kertomatta. Puhumattakaan, jos unohtaa mainita viikset.

Eräs asia on itselleni selitystä keksiessäni hyvinkin oleellista, erityisesti lasten kuullessa; en ilmoita Hitlerin olevan paha tai hyvä. Se on aidan alittamista, helpolla pääsemistä, eikä minusta reilua kuulijaa kohtaan - päättäköön hän itse, kuten olen minäkin tehnyt.

Syön porkkanatikkuja, juon maitoa ja himoitsen lihaa. Koiranomistajiin ei ole luottamista. Pelataan aliasta: miten sinä selittäisit Hitlerin?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.