IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

This is now bit difficult to explain. I do believe that you wish no harm and that you don´t have bad intetions. But telling me that I look great... well, I don´t give a shit what you think of me. I don´t care how I look - I don´t care if it pleases you or not. It is compeletely uninteresting. Yet it is as well disturbing. It is the same if you would say that I am for example ugly. You have no right to tell my value. You just don´t have the pover to decide wether I am valuable or not (not that my looks would be the thing on what it is decided) (not that someone is more valuable that other). I please you not to keep telling to people that it matters how they look, that they need to please your eye to be worthy and that you somehow are above them, that you have the right to decide about their value.

Tätä on nyt vähän hankala selittää siten, että ei tule väärinkäsityksiä vaan mieluummin oikeinkäsityksiä. Olet epäilemättä mukava kaveri joka ei halua aiheuttaa pahaa mieltä, ja taidat olla vasta opetteluvaiheessa mitä tulee sosiaaliseen kanssakäymiseen. Siksikin haluan yrtittää valottaa tätä asiaa. Kun kirjoitat profiiliini "hyvännäköinen" tuet sellaista ajattelua, että sillä on väliä, miltä henkilö näyttää. Samoin osoitat, että sinulla on joku oikeus arvostella muiden ulkonäköä hyväksi tai huonoksi. Mä en välitä tippaakaan sun mielipiteestä. Se ei johdu siitä, että olet joku tuntematon skidi jostain mun mukavuusalueen ulkopuolelta. Mä en vaan välitä siitä, mitä muut mun ulkonäöstä aattelee, aatteleepa ne hyvää tai huonoa. Mä en ole täällä siksi, että ihmiset tykkäis musta tai varsinkaan mun ulkonäöstä. Tätä et toki voinut tietää, suuri osa ihmisitä kun on ihan innoissaan, jos heitä kehutaan, ja halunnet heitä ilahduttaa. Mistä päästäänkin sitten siihen, että jos sä voit sanoa, että mä olen kaunis, niin se tarkoittaa, että sulla on muka valtaa kertoa, minkä arvoinen mä olen. Minkä varmaan itsekkin näet epätodeksi. Mutta jos sulla olis tuollainen valta, mun pitäis ilmeisesti jatkaa sun miellyttämistä, tai musta tulis ruma eli arvoton. Mä en usko, että sulla on mainittua valtaa, mutta monet muut uskoo. Tosi monet tytöt kuvittelee, että sillä, kuinka moni poika heitä kehuu. Ikävä kyllä tää menee myös niin pitkälle, että tytöt tekee sellaisia asioita, joita he ei halua tehdä, koska he pelkää, että muuten heillä ei ole arvoa. Taas oletan, että sä et pidä tätä hyvänä juttuna. Mutta esittämällä, että sulla on muka valtaa arvottaa ihmiset (ulkonäön perusteella) ja tuet tätä hommaa. Kehuminen on tosi iso osa ihmisten välistä kanssakäymistä (niin huono juttu kuin se onkin), ja voi olla, ettet oikeen tiedä, mitä muutakaan voisit tehdä, ja monet tytöt varmaan kokee ittensä huonoksi jos et heitä kehu. Ei mullakaan ole tähän mitään patenttiratkaisua, mutta sekin jo riittää, jos tän tietää.

Semmosta. Jo lapsena ihmettelin, kun aina kaikki sano, että oletpas sinä kaunis. Ei mun vanhemmat ikinä, ja ne tietty ohjasi sitä, että mikä on ihmisessä arvokasta mikä ei (edit: en komemmentoi ovatko oikeassa vai eivät). Toki teininä olin ihan kauhusta jäykkänä, olenko mä nyt tarpeeksi hyvännäkönen, onko tarpeeksi isot tissit, kelpaanko kellekkään. No en kelvannut, koska vaikka olisin ollut kuinka ihana ilmestys, mun persoona oli niin outo, että eihän sitä kestänyt kukaan itsestään epävarma teinipoika. Tai sit olen vaan jotenkin tosi huono ihminen, jonka kanssa kukaan ei halua olla koska olen niin huono ihminen, mutta toistaiseksi olen kuitenkin aina löytänyt seuraa, siksi epäilen tätä teoriaa enemmän. Oho meni taas egoiluksi. Oon ihana, moi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.