IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Star trek yököttää nytTorstai 11.07.2013 12:33

Vaikka Spok onkin ihana.

Ja se on koska Uhura. Aikoinaan kun ekoja tuotantokausia kuvattiin koenäytettiin ihmisille versio, jossa kannella oli huippuälykäs nainen. Sitä vastustettiin, etenkin naisten toimesta, "who does she think she is". Joten Uhurasta (musta nainen - tummaihoisia on usein päässyt mukaan juuri naisina, ikään kuin hoidetaan nyt nää kaksi ongelmaa yhdellä kertaa, kts. vaikka Jump Street) tehtiin kielitaituri, se kun on siedettävissä. Harmi, itselleni alkuperäinen Uhura-ajatus olisi ollut tarpeellinen esikuva.

Star Trek jatkui, ja kaikenlaista tapahtui. Lopulta päästiin jopa naispuoliseen kapteeniin, mikä nyt on itsestään selvyys. Kumma kyllä hänestä ei puhuta internetissä... Battlestar Galacktikako on se, missä ne taistelee niitä tyyppejä vastaan, jotka on kaikki saman näkösiä ja jotka haluaa tappaa ihmiset pois tieltä... okei toi nyt kyllä kuvaa tosi monta sarjaa. No joku semmonen kuitenkin, siinä on se yksi nainen, joka on tosi rämäpää, ja kaikin puolin siisti tyyppi - siis esittää roolia, joka on usein kirjoitettu miehelle - mutta nainen. Skifillä on omat sääntöntä, ja skifissä ainakin melkein aina voi rikkoa todella kauaskin rajoja. Koska eikö ole selvää, että tulevaisuudessa naiset ja miehet voivat molemmat olla kapteeneja? No, todellisuudessahan yhä siellä on yksi nainen per viisi miestä, mutta ainakin tuo nainen on aktiivisessa roolissa.

Sitten tullaan uusimpaan Trekkiin. Uhura on alennettu seksuaalisen huomion kohteeksi. Siinä se. Tää on häirinnyt mua ekasta katselukerrasta lähtien. Olisi ollut niin paljon potentiaalia, vaikka mitä, mutta ei. Uhura marssii ilmoittamaan, että hän haluaa palvella eri tähtilaivalla: ei pääse sinne siksi, että on ihan helvetin hyvä, vaan siksi, että on suhteessa asiasta päättävän kanssa. Koska eihän nainen nyt muuten uskaltaisi vaatia mitä ansaitsee, saati voisi sitä saada. Mikään ei ole muuttunut sitten sarjan alun - "who does she think she is".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.