IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Voihan vehnäleip... patonkiSunnuntai 15.11.2015 01:56

"A couple of hundred people in Paris died... a couple of thousand of people die of hunger everyday. But they are not white and not rich and we are used to this fact. If a bomb would go off in Munich I wouldn´t care much either, unless it causes the S-Bahn to be delayed, that would be bad.."

Jos minä olisin hallitus, ja haluaisin saada kansalaiset luopumaan yksityisyyden suojasta, tämmönen terrori-isku olis tosi näppärä. Mutta ei siinä vielä kaikki. Jos olisin terroristisolu, joka on soluttautunut valtion tarkkailuelimiin, tekisin tämmöisen terrori-iskun, että kansa on ihan innoissaan lisäämässä valvontaa, koska sillon mä saan myös ne kaikki tiedot. Ps. Tekisin sen myös terroristisoluna niin, että näyttäisi, kuin se olisi hallituksen inside job, jotta myös poliitikkoja pitää tietty valvoa, ja tarkasti.

Edit: Kirjoitin vähemmän salaliittosen myös:
Solidaarisuus ja lipun värien lisääminen facebook-kuvaan toki voi osoittaa julkista terrorisminvastustusta. Mikäli ihminen on vaikka kaikkea väkivaltaa vastaan, antaa mennä tämäkin kannanotto.
Kuitenkin mikäli kyseinen ihminen on esimerkiksi vastaanottokeskusten polttopullotuksen puolesta, ollaan ongelmallisemmassa tilanteessa. Jos oletamme, että lipun värit kertovat terrorismin vastustuksesta, tulee sellainen kuva, että henkilö on polttopullovastainen, mutta henkilö itse ei ehkä laskekkaan sitä terrorismiksi. Ehkä tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan saa hyökätä, mutta täällä meillä meitä kohtaan ei saa.
Kun valkeat lähellä kuolee, se onkin huomionarvoinen juttu. Eikä siitä voida syyttää pelkästään mediaa: "tuhat kuoli keniassa tylsässä heimotappelussa" saa paljon vähemmän klikkauksia kuin "sata kuoli pariisissa terrori-iskussa". Koska silleen me ihmiset toimitaan, samannäköiset ja samoin toimivat ja maantieellisesti lähellä olevat merkitsee enennän, koska heihin on helpompi samaistua ja koska he osoitaa, että suhunkin voi sattua.
Mua ärsyttää, kun toisten kokema kärsimys ei saa yhtä paljon huomiota. Maailma on niin täynnä tuskaa, että eihän sitä kukaan kestä ajatella, mutta älkää nyt sitten ruvetko välittämään, kun jotain tapahtuu naapurissa.

Edit: Oho, huomasin, että aika moni on, jopa pitkän tauon jälkeen kirjautunut galleriaan, kirjoittaakseen jutun liittyen Pariisi-hässäköihin. Koska en ehkä stalkkaa just sua, laitahan kommentti tähän alle niin käyn lukemassa sun ajatuksen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.