IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

SisustuslehtiMaanantai 17.11.2008 01:42

Kun varasi suunnitteluajan sinne jokin aika sitten kiroamaani Keittiömaailmaan, sai puoleksi vuodeksi Avotakka-lehden. Mukaan sai heti yhden irtonumeron.

Olen vähän järkyttynyt. Imelää kitschii koko lehti täynnä. Itse olen enemmän funktionalismin kannattaja - mööpeleiden muotoilu menee käyttötarkoituksen ehdoilla. Lundia-hylly rulettaa vaikka se nyt ei mitään funkista olekaan! Trendinä sensijaan tuntuu olevan kaikennäkönen "persoonallinen" turhake jota voi tsägällä .. ehkä .. käyttääkkin johonkin.

Etenkin arkkitehtuurissa mutta myös mööpeleissä on kullakin aikakaudella oma helposti tunnistettava tyyli. Barokki, rokokoo, jugend jne kestivät melko pitkään, mutta rakennustaiteen kehitys on ollut kiihtyvää. Monilla on varmaankin mielikuva vaikkapa 1920-, 1950-, 1970- ja 1980- lukujen taloista.

Niin takaisin siihen lehteen. Tuntuu että nykyään trendikästä on joku käsittämätön synteesi eri aikakausien ja kulttuurien tyyleistä. Pitää olla tosi vanhan näkösiä lipastoja jotka melkein antavat ymmärtää että "älä koske, olen laho ja romahdan", on buddhan päitä, on pinkkejä silkistä tehtyjä tyynyjä, räikeitä värejä. Lehdessä muuten mainittiin että lattian voi maalata valkoiseksi niin värien runsaus ei mene överiksi.

Kitschi tuosta tulee ekana mieleen.

On myös coolia olla ekologinen ja käyttää olkkarin sisustukseen puisia kuljetuslavoja (niitä mistä saa tikkuja ja joita voi kuskata trukeilla). Lisäksi jossain kaupassa myydään kalliilla sellasia valkoisia sylinterejä joita voi pinota päällekkäin ja tehdä niistä hyllyn. Moni on varmaankin nähnyt tien poskessa betonisia kaivonrenkaita tai siltarumpuja pinottuna päällekkäin. Mielestäni ne eivät palvele tarkoitusta hyllynä mutta tänä päivänä onkin tärkeää että se on magee.

Tää homma vaatii vielä sulattelua. Niitä Avotakkoja tulee vielä ilmeisesti kuusi numeroa seuraavan puolen vuoden aikana.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.