IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Aarg! Yritän selvittää voinko laittaa suihkun yläpuolelle IP54-suojausluokitellun valaisimen. Internetistä etsimällä löytyy vain epämääräisiä ja pääsääntöisesti ristiriitaisia tietoja aiheesta. Ilmeisesti yli 225 cm korkeuteen voi asentaa melkein mitä vain (ehkä), mutta meidän saunaosaston katto tuleekin 215 cm korkeuteen.

Sähköturvallisuuslaki/-asetukset ei ilmeisesti sano tuosta mitään, vaan noista on olemassa joku standardi. Ja standardithan yleensä maksaa kuten myös se jossa tää olisi virallisesti kerrottu:

"Standardisarjaa on myyty pääasiassa käsikirjamuodossa ja uudestakin standardisarjasta julkaistaan heti SFS käsikirja 600 Pienjännitesähköasennukset ja sähkötyöturvallisuus. Uutta käsikirjaa myy Suomen Standardisoimisliitto SFS ja sen hinta on 154 € + alv."

Onhan se siistiä että pitäisi pulittaa rahaa jotta saisin tietää onko valaisin laillinen. Noh toisaalta en minä sitä saa kuitenkaan asentaa joten sähkömiehen vastuulle se tulee. Pitäisi vaan tietää mitä valaisimia hankkia ja mihin niitä laittaisi. Tuollasia olin kelaillut: http://www.airam.fi/tuotesivut%20html/valaisimet/sisustus/planet_hydra.html

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.