IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ötökät perkele!Perjantai 01.08.2008 19:05

Suihkutin mun yrtit (basilika ja timjami) eilen illalla sopivan vahvuisella TOLU-liuoksella. No ei ei ollu mitään iloa. Noita vtun ripsiäisiä vilistelee tuolla entistä enemmän. Suihkutin noihin nyt roiman annoksen RAIDia. Saa nähdä onko siitäkään mitään iloa.

Ripsiäiset munii lehtien sisään, jolloin raidit, mäntysuovat, jne ei tehoa niihin. Kuoriuduttuaan ne imevät lehdistä nesteet ja kakkivat tilalle - lehdet muuttuu paikoitellen läpikuultaviksi ja tulee tummia pisteitä. Jossain vaiheessa ne sitten kai menevät mullan alle piiloon kasvamaan isommaksi, eikä torjunta-aineet sinnekkään tehoa!

Yksi mahdollisuus olisi hankkia jotain petopunkkeja - niitä saa tilattua internetistä postin tuomana hintaan ~20e per 5000kpl, mut en ehkä yksien yrttien takia jaksa tohon ryhtyä. Jos olisivat tomaattien kimpussa niin sitten ehkä.

Mainittakoot vielä että maistoin tollasta ihanan näköistä kirkkaanpunaista chilipalkoa .. ja se poltti öbaut yhtä paljon kuin salaattiin laitettava paprika! Voivv... ... Onneksi noi "koristechilit" on sentään kohtuullisen ärjyjä.

Tomaatit sentään on alkanu kypsyä ihan kunnolla. Tuolla on paljon ihania punaisia kirsikkatomaatteja, jotka maistuvatkin varsin hyviltä. Saavat kuitenkin kypsyä vielä vähän lisää. Lisäksi isot parveketomaatit ovat saaneet jo vähän punertavaa sävyä poskiinsa!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.