IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kaivuuhommia ja LEDejäPerjantai 13.03.2009 00:08

Broidi tuli kylään ja roudattiin sitä vääränlaista hiekkaa pihalle vajaa puolet. Hiekan seassa on ihan törkeenä kuvassa näkyviä murkuloita ja lapion upottaminen maahan on paikoitellen hivenen vaikeaa. Ajatuksena on poistaa noin 20 senttiä hiekkaa ja laittaa tilalle jokseenkin sama määrä lecasoraa - niitä kevyitä ruskeita papanoita joita näkee toisinaan kukkaruukkujen pinnalla.

Tuntuu että projektin perusteellisuus vain kasvaa. Kuvassa näkyvä siporex-harkoista tehty verhomuuraus täytyy ilmeisesti poistaa. Se on rakennettu alkuperäisen 50-luvun betonilattian päälle joka on piikattu jo ajat sitten pois .. paitsi ihan reunoilta. Seinät ovat siis periaatteessa tyhjän päällä eli voivat vaikka kaatua niskaan. Käytännössä näin ei ehkä kuitenkaan kävisi, mutta uuden betonilaatan liittäminen seinään menee melkosen vaikeeksi. Lisäksi ihan seinän vierestä ei voi kaivaa eikä korvata hiekkaa lecasoralla. Ensisijaisena tarkoituksena olisi estää kosteuden kapillaarien nousu ja toissijaisesti parantaa lämpöeristystä. Ensisijainen tavoite ei siis onnistu. Täytyy purkaa verhomuuraus ja tehdä se myöhemmin uudestaan uuden lattian päälle. Perusteellisemmaksi tässä hommassa ei voi enää mennä, sillä jäljelle ei jää mitään muuta kuin betoninen perusmuuri ja yläpuolinen betonilaatta. Kummatkin ovat kantavia rakenteita.

...

Kylppärin valaistus on mietityttänyt. Kattopaneeleihin upotettavat kohdevalaisimet olisivat kivoja, mutta suurin osa halogeeneista vaatisi 15 sentin upotussyvyyden! Katto siis laskeutuisi 16 senttiä yläpuolisesta betonilaatasta. Tulisi vähän turhan matala kylppäri. Tilasin kokeeksi 3W ledispotin joka vaatii vain reilu neljä senttiä tilaa yläpuolelleen. Kuusi tuollaista ehkä valaisisi kylppärin ihan hyvin, mutta noiden spektri ei oikein miellytä silmää. Täytyy siis jatkaa vaihtoehtojen tutkimista...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.