IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kesän projektiMaanantai 05.04.2010 15:53



Talo pitäisi maalata. Tosin siihen nyt ei montaa päivää mene.

Kuvassa näkyy luoteeseen osoittava seinä, joka on vielä ihan kohtuullisessa kunnossa - tosin melko homeinen. Etelään osoittavat seinät sen sijaan ovat hyvinkin rapessa kunnossa. Auringonvalo kun on puun pahin vihollinen. Jokunen lauta on myös alaosastaan laho ja vatii korjaamista.

Seinät on maalattu aiemmin ainakin kolmeen kertaan. Aluksi jollain vaalealla öljymaalilla ja sen jälkeen ah niin ihanalla vaaleanruskealla lateksimaalilla ja 80-luvulla vielä tummahkon sinisellä lateksimaalilla, joka tosin on haalistunut ihan harmaaksi. Vähän aikaa aluksi ihmettelin kun naapurit puhui meidän talosta sinisenä, vaikka mielestäni se oli harmaa. Raaputtamalla kyllä paljastui sinistä maalia...

Lateksimaali on vaan huonoin ratkaisu melkein mihin vaan, mutta erityisesti vanhaan taloon, jossa ei ole lautaverhoilun takana tuuletusrakoa. Talon sisäpuolinen kosteus siirtyy seinän läpi ulos, ja jää lopulta hengittämättömän (vesihöyryä läpäisemättömän) lateksimaalin alle. No eihän se lateksi siinä kovin hyvin pysy, vaan lähtee riekaleina irti. Pahimmassa tapauksessa maali vielä lahottaa laudoituksen.

Olisi hölmöä maalata talo poistamatta ensin vanhaa (lateksi)maalia. Ja sehän tuossa onkin se varsinainen kesän projekti. Toistaiseksi kuumailmapuhallin ja lasta on parhaaksi osoittautunut tapa. Kovin nopeeksi touhua ei kyllä voi sanoa - tunnissa jyystää reilu neliömetrin. Täytyy joko pitää talkoot (palkkioksi grillausta, saunaa, kaljaa) ja/tai palkata joku teini kesätöihin. Tietääkö kukaan työtä vailla olevaa henkilöä, jolle kelpaa IT-alaa pienempi liksa?

Kokeiltiin maalata pieni läntti todennäköisellä maalityypillä (Uulan petroliöljymaali) ja potentiaalisella värillä (oliivin vihreä tjsp). Täytyy nyt katella tota pari kuukautta. Eiköhän se siinä ajassa ala nyppimään jos on alkaakseen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.