IRC-Galleria

Dobermann leirillä savitaipaleellaPerjantai 25.07.2008 13:29

Lauantaina lähdin ajelemaan Rian ja Jykän kanssa kohti savitaipaletta. Perillä olin neljän maissa. Teltta pystyyn ja iltaohjelmien pariin.

Sunnuntaina aamusta pidettiin pientä teoriaa peltojäljestä ja iltapäiväksi lähdettiin pellolle. Jykälle tehtiin 3 makkararuutua. Ensimmäinen kouluttajaqn kommentii, koiralla ei ole nälkä... Ekassa ruudussa oli vähän muut mielessä, ihmisiä, lintuja ym, jokunen makkarakin kyllä maistui. Toisessa ruudussa jo hieman nuuskuttelua varmemmin ja ruudun rajat tuli selvemmäksi. Kolmannessa ruudussa tiesi jo mitä tehdään, ja veti innolla ruutuun, nuuskutti kovasti ja söi paremmalla ruokahalulla. Lopuksi tehtiin suora jossa makkaraa. Alku oli hieman huuhailua, mutta loppua kohden jo nuuskutteli, etsi ja söi hyvin.
Rialle tallasin kahden kulman laatikon, jossa 3 esinettä. Ria eteni tarkasti ja yvin jäljellä. Esineen ilmaisu meillä on ollut tuominen, mutta tässä opeteltiin maahanmenolla, joten pakotteen avulla maahan.

Maanantaina Jykälle suora, ja tänään ruokana kissanruoka, ja kylläpä alkoi nenälle olla töitä kun kaikki kökköset oli kerättävä, ja nyt oli jo nälkääkin vähän kasvateltu. Häiriöille oli vielä tosi altis. Jäljen päässä oli purkki palkkana.
Rian jälkeen lisättiin nyt pituutta reilusti, 4 kulmaa, 3 esinettä. Kulmat Ria työskenteli tarkasti ja loppua kohden vauhti hiipuii niin hyvin että meni löysällä liinalla, pakotteiden avulla vauhti pidettiin tasaisena, ja esineen ilmaisut varmennettiin.

Tiistaina Ria oli tauolla, mutta Jykälle tehtiin jälleen suoraa, nyt jo reilusti pidempää. Jykä tiesi autosta haettaessa jo mitä tullaan tekemään, eikä ollut enää turhia hötkyilyjä ja pörinöitä, paalulle menossa vain innokkaasti. Ruokana jälleen kisanruokaa isohkoja kasoja, ja käljen päässä oli jälleen purkki odottamassa. Syöminen oli tänään huomattavasti rauhallisempaa ja varmempaa.

Keskiviikkona Taas Jykälle suoraa, nyt niin että loppupurkilta otettiin maahan ja palkan jälkeen jälki jatkuikin vielä hetken matkaa. Alussa liinasotkut häiritsi ja alkoi taivastelemaan, mutta pian jatkoi itsenäisesti syömistä. Kova oli veto koko jäljen, ja saa ollakin intoa vielä tässä vaiheessa. Palkkapurkilta jäljen jatkuminen ok, siellä toinen purkki.
Rialle tein jo pitkän jäljen tänään, ja nyt otettiin tyhjiä askelia mukaan 4-6 askeleen sarjoissa. Yllätyksekseni vauhti pysyi hyvänä tyhjienkin aikana, kulmat oli tarkat. Kakkosesineella Ria tarjosi itsenäisesti maahanmenoa jo ennekuin ehdin käskyä antamaan, mutta oli kuitenkin hyvin epäileväinen maahanmenosta. Ohjeeksi sain että vielä pitkä tovi käskyllä ja pakotteella varmistus.

Torstaina alettiin jo koko porukka olla aikas naattia, Jykälle en enää tehnyt jälkeä, ja Riallekin oli tarjoitus tehdä helppo, kiva ja motivoiva jälki. Kahden kulman laatikko kahdeklla esineellä. Mukana oli kolme tyhjää kohtaa 10 askeleen sarjoissa. Maa oli jo kuivunut ja olikin vaikeampi kuin olisi tarvinnut. Motivoinnin vuoksi olisin voinut jättää makkarat isommiksi paloiksi, nyt Ria ei oikein jaksanut kaivaa jokaista murua heinien seasta. Tyhjät meni oikein hyvin, vauhti ei edelleenkään kiihtynyt mitenkään huomattavasti. Esineen ilmaisut normaaliin tapaan.

Torstaina sitten iltapäivästä lähdettiin ajelemaan kotia kohti, matkalla piipahdin Reetan ja Rambon luona, kiitos kaffetuksesta :)

Mielettömän mahtava leiri, ja tosi paljon hyviä oppeja jäi muistiin, ja eiköhän sitä nyt taas vähän uusin tuulin aleta treenailemaan :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.