IRC-Galleria

Touhua koko päivän mitallaTiistai 29.04.2008 22:19

Aamulla luokan yhteinen kouluprojekti kusi oikeen kunnolla, puu oli turvonnut kosteudesta, vaikka sisätiloissa olikin, ja liitokset ei enää sopineet, joten paipa sekreteeriprokkis. Pääsin siis koulusta jo 10, joten hyvin aikaa päivän projektille, pihalaatoitus.

Ensin mutalaan kaffelle, siitä kauppaan työläisille sapuskaa hommaamaan, taas mutalaan hakemaan peräkärri ja vein sieltä työvälineitä kotiin. Peräkärrin kanssa työläiset hakemaan ja siitä suoraan laatat ja hiekkaa hakemaan kahdessa erässä. Auto ei oikein tykännyt moisesta rumbasta, vilkutteli akkuvaloa koko ajan, kierros ja bensamittarit laskivat tappiinsa ja välillä heilui miten sattui... Hiukan hirvitti ajella, mutta kyllä vanha kunnon fiesta vaan kulkee :D

Atte ja Paula ahkerasti kaivoi laatoille paikan maahan ja puoleen väliin jo laatoittivatkin. Itse lähinnä häärin keittiössä työläisille kunnon ateriat kasaan, ja vähän hiekan siirrossa olin mukana :) Työ piti keskeyttää kun tasoitushiekka loppui kesken. Mutta huomenna hommat jatkuu.

Tessa on ollut tosi kipeä, nyt melkein 2 vrk täysin syömättä, ei sentään oo nyt oksennellut, tietenkään kun maha on aivan tyhjä. Ulkona ei oikein viihdy, paitsi sitten jos ihan lenkille lähdetään, siellä on kivaa :)

Jospa tänä iltana ruoka maittaisi, toivottavasti.

TottistaMaanantai 28.04.2008 01:41

D-koulutukseen aamulla. Vähän oli vasyny olo ku kaverin kans sit eilen päädyttiin viihteelle. Mut reenejähän ei väliin jätetä :D

Rian kans koe liikkeet oikein hyvällä menestyksellä. Luoksetulossa taas törmäsi.. Taitaa olla vaan päivästä kiinni koska törmää ja koska ei. Liikkeestä jäämiset meni hyvin ja seuraamiset ja sivulle tulotkin suht hyvin. Noutoja otin pariinkin otteeseen, ja hyvin mänöö. Ja loppuun eteenmenoa suoralla palkalla.

Jykkiksen kanssa pyörittiin mukana menossa, tehtiin vähän tottista ja enemmän leikkiä. Harjoiteltiin myös näyttelyjuttuja molempien koirien kanssa.

Vielä pitäis muutama päivä odottaa niin sit saa Tessalta tikit pois, ja mammankin kanssa touhuamaan :)

Kotipihassa sitten illemmalla tehtiin vielä pientä tottiksen tapaista, ja siitä innokas kuvaaja sai meitä myös ikuistettua :)

Hakua ja esineruutuaLauantai 26.04.2008 16:15

Aamusta oli taas hakutreenit Rialla.
Otettiin viisi ukkoa, olis pitäny jättää kolmeen.
Ekat kaksi oli puolipakoja, mutta niin ettei Ria nähnyt minne ukot meni. Hyvin löytyi ja ilmaisu ekalla ukolla meni täysin nappiin, tokalla oli vauhtia niin paljon että unohtui irtorulla ottaa matkalla, joten uuden lähetyksen kautta sitten tuli rullakin mukaan. Kolmas ukko oli pimeä, ja Riallahan ei koskaan aiemmin olla pimeitä vielä otettu. Lähetin ukolle, ja Ria kiersi sinne missä ukko oli ekalla kerralla ollut. Pari lähetystä ja sit mentiin jopa suoraan :D Ja viimein tuli ukosta haju, ja ilmaisukin meni oikein hyvin. Neljännelle ukolle lähtö oli jo hankalaa, pimeä sekin. Vähän haahuilua ja pähkäilyä. No viimein meni sitten ja ilmaisu jälleen meni hyvin. Otettiin viides sitten paikkaava, eli puolipako, Ria ei nähnyt paon loppua ja suora palkka, meni hienosti!

Esineruutu. Ahneella on paskanen loppu, miks mie en sitä muista... Eka esine löytyi tosi hienosti takakulmasta, vaikka menikin vähän pitkäksi alkuun. Toinenkin esine löytyi pienen hyörinnän jälkeen tpoisesta takakulmasta. No, mie tietty aattelin et se "helpoin" keskiesine vielä otetaan... Just.. Hirveet haahuilut ja pyörimiset ja alueelta lähtemiset, kuset ja paskat alueelle ymym... No löytyihän se sitten viimein, mutta miks en voinut jättää kahteen onnistuneeseen, vaan pitää ahnehtia ja kuvitella koirasta enemmän kuin se on... No, vielä viimeinen paikkaava esine ja sit loppu :)

Kolme tuntia siellä metässä taas vaan venähti välillä kahvitellen :) Tosi ihana päivä on tänään, käyn vielä fillaroimassa illemmalla Ripsun kanssa.

PeltojälkeäTorstai 24.04.2008 00:04

Jykälle tallasin kaksi muutaman metrin mittaista jälkeä. Eka jälki meni meiningillä; diipadaapa, katos nakki, ziibidiibi, katos nakki ;D Ja kova into jäi kun nostin jäljeltä pois vähän ennen loppua. Toiselle jäljelle suoraan, ja siinä ei ollu yhtään diipadaapaa, vaan nenu pysyi maassa ja niitä nakkeja etsittiin siitä jäljeltä :) Ja taas nostin pois kesken syömisen.

Rialle talloin helpon, noin 30-50m jäljen yhdellä kulmalla, mutta en sit varmistanu, vaan lähin talven jäljiltä ajamaan samalla lailla ku viime syksynä. Koheltamistahan se oli.. Tein sitten toisen suoran ja nyt varmistin nykyin, ja hyvin meni :) Eli muistutellaan taas jokunen kerta ennenkuin pääsee taas oikein ajamaan.

Käytiin sitten kaverin kanssa vielä koiria juoksuttamassa metässä ja illalla Tessakin pääsi vähän pidemmälle hihnalenkille, ja hyvin jaksaa, virtaa on kuin pienessä kylässä :D Kunpa mamma nyt toipuis nopsaan niin päästäis reenejä suunnittelemaan.

JälkeäTiistai 22.04.2008 01:00

Metästä löytyi tänään isompi sulanut maaläntti.
Tallasin Rialle n. 500m jäljen. 6 keppiä, tosi monta kulmaa, reilu 10m jana ja sisältäen yhden "äimän", eli jäljen tarkoituksellinen hävittäminen.

Janalla Ria lähti ensin vinoon, otin takaisin ja sit meni suoraan ja hyvin. Lähti jäljestämään oikein, mut kääntyi ja kävi sitten takajäljen tarkastamassa. Suurimmaksi osaksi oli tarkkaa työskentelyä, mutta äimän jälkeen lumi osuudella sitten vähän mentiin miten sattuu :D Äimän suoritti oikein mallikkaasti. 4 keppiä nousi. Eka keppi janan jälkeen jäi ja sitten äimän jälkeinen jäi.

On se hiano likka kun kattoo neitiä työn touhussa :)

Eiliset tottikset.Maanantai 21.04.2008 11:31

Pikainen treeni Rialla. Kaikki kisaliikkeet kävin läpi.
Seuraaminen ok, käännökset sujuu tosi mallikkaasti. Liikkeestä istuminen ja maahanmeno todella ripeä. Luoksetulossa tällä ketää ei törmännyt!! Vaan niin siististi napsahti tuohon eteen. Siinä jo oli suuri yllätys. Noudoissa ei muuta ongelmaa, kuin irrotuksen jälkeinen perusasento jää lähes aina vinoon. Samoiten itseasiassa luoksetulossa. Lopuksi vielä eteenmeno maahanmenon kanssa, ja EKALLA KÄSKULLÄ maahan! Siitä Ripsu pääsi sitten kunnolla leikkimään ja sit autoon. Lopussa otettiin vielkä noudot kertaalleen.

Jykä sai taas leikkiä ja touhuta kentällä, ja ihan vähän nakkitottista tehtiin. Eniten harjoiteltiin leikkiä, ja vielä enemmän rauhaa. Hyvin menee :)

Eilen hakutreenitSunnuntai 20.04.2008 10:41

Ripsulainen pääsi pitkästä aikaa ihan kunnolla hakuilemaankin.
Otettiin viisi ukkoa, ja alkuun varovammin kun on pitkä tauko takana ja kaikkee tässä ollut.

Eka ukko lähti pallon kans keskilinjalta takakulmaan saakka. Kun meni piiloon, päästin Rian. Suoraan posotti ukolle ja palkkautui pallolla. Toinen ukko oli sitten puolipako, ja kun ukko painui maihin, käänsin Rian ympäri jottei ihan suoraan tuijota kohtaa minne ukko jäi. Hyvin lähti ja löytyikin ja palkkaa sateli. No sitten vähän vaikeutettiin ja kolmannelle otettiin ilmaisun kanssa. Ekalla lähetyksellä tuli miun lui tyhjin suin kun ei pallo lentänytkään, mut toisella kertaa tuli rullakin mukana. Ilmaisu ja näyttö meni hyvin. Neljäs ukko oli taas suora palkka kommunikaatio ongelmien vuoksi :D Kukaan muistanut maalimiehelle sanoa että rulla mukaan :D Ja viidennellä otettiin taas ilmaisun kanssa.

Treenin lopuksi käytiin vielä koiria juoksuttamassa, ja Jykä sai makkararinkiä pyöriä :)

Tänään jälleen tottistelemaan 11.00, en kehtaa sitä suunnittelemaani kisatreeniä tehdä kun eilen jo oli aika rankat treenit takana. Joku muu päivä sitten.

TottistaLauantai 19.04.2008 00:52

Ria pääsi tänään tottistelemaan.
Otettiin kisan mukainen tottis noutoihin saakka, kun ei ollut estettä kaverin pihassa. Ria pelitti oikein hyvin, yllätin Rian luoksetulossa, kun tuota törmäilyä on nyt ollut. Kun oli ihan lähellä, nostin polven ylös. Ria teki pikaisen väistön ja sitten tuli uudesta käskystä siivosti eteen. Hyppynouto tehtiin vieraalla kapulalla ja vieraalla hypyllä, ja mie urpo en ottanu tasamaanoutoa ensin, en ymmärrä näin jälkeen päin ajateltuna edes jotta miksi. Ria hyppäsi esteen mutta ei mennyt kapulalle vaikka mikä oli. Tahkottiin moneen kertaan että menin esteen taa kapulaa näyttämään, jallitti hittolainen. Sit kun otin tasamaa noudon ja sen jälkeen hypyn kanssa, niin onnistui täydellisesti.

Ja huomenna hakuilemaan :D

TreeniäTorstai 17.04.2008 16:26

Kaverin kanssa mentiin taas mettään :)

Kaveri teki Rialle jäljen ja mie kaverille. Rian jälki oli sen 250m pitkä, kun ei siihen pläntille vieläkän sen suurempaa mahdu. Jälki oli tällä kertaa vähän hutiloivaa, yksi keppi olisi jäänyt mettään jos en olisi vaatinut tarkasti sitä ottamaan. Kuuliaisuus ei ollut nyt oikein huipussaan, luoksetulot ja sivulle tulot ym oli tänään vähän hakusessa. Kun jäljestäminen vaan olis ollu niin kivaa :)

Esineruutu meni loistavasti, kolme esinetta otin Rialla, ja hyvin löytyi esineet :)

Sai ne koirat vähän rallatellakin metässä, mut Rialla oli taas joku juttu että piti kaverin koiraa härkkiä vähän väliä.

Ihana ilma, ja kiva päivä toivottavasti tulollaan.

Lekuripäivä jälleenKeskiviikko 16.04.2008 17:26

Aamulla mentiin taas eläinlääkärille.
Ensin Ahti rottanen päästettiin kivuistaan ikuiseen uneen :(

Sitten Laitettiin Tessa päiväunille ja leikkaukseen. Puolen päivän aikaan tuli soitto että leikkaus meni hyvin ja koiran voi hakea. Koulun jälkeen puoli kahdelta lähdinkin sitten Tessaa hakemaan, ja voi sitä surkeutta mikä pienellä koiraparalla voi olla. Maate ei millään voi olla, seisoo polvet linkussa ja ulisee...

Jospa se kohta helpottaisi olo reppanalla.