IRC-Galleria

Rian tottistaTiistai 30.10.2007 22:34

Ripsulan kans käytiin taas tottistelemassa.
Pääasaissa noutoja treenattiin, mutta tehtiin sit loputkin liikkeet vähän pikaisemmin. Ihmisryhmääkin tehtiin ja oli kyllä tytsyllä virtaa :D

Tessa pääsi tänään vaan fillarilenkille. Laitoin kyselyä menemään joskohan päästäisi uuteen lajiin mukaan reenimään :)

TreeniäSunnuntai 28.10.2007 19:46

Arvata saattaa kuka oli tuntia etuajassa dobberikoulutuksessa tänään.. Ja lähdin vielä siihenkin nähden ajoissa että kerkiän jälen tallaamaan ennenkuin kenttä on porukkaa tulvillaan. Joo, kerkisin hyvinkin tehdä vaikka mitä :D

Ria oli vaan mukana tottistelussa. Eli ensin tallasin peltojäljen. Varmaan lähelle 150 askelta, siellä täällä namittomia kohtia ja kaksi esinettä. Kulmia ei ollut nyt yhtään. Oikeen hyvin meni namiosioilla, mutta namittomilla vauhti alkoi selkeästi kovenemaan. Esineen ilmaisut meni oikein hyvin, ja nyt Ria luultavimmin hoksasi, ite kun tein aluksi niin kuin muut neuvoi, eikä niin kuin itestä tuntui parhaalle. Ja nyt sitten tein oman pään mukaan, ja toimi :)

Tottistelussa otin moneen otteeseen noutoja tasamaalla, hypyllä ja esteellä. Estenoudot menee jo niinkin hyvin että saan seisoa paikallani kun Ria menee hakemaan kapulaa, eli ei tarvia mennä enää vastaan varmistamaan takaisin tuloa. Pari kertaa meno matkalla yritti ohittaa hyppyä, mut ei onneksi saavuttanut sillä mitään. Eteenmenoa treenattiin myös kovasti.

Saijan kans nopsaan kahveelle miun luo ja eikun Tesun kanssa hakuilemaan. Ja se on muuten kumma että taas toimii kuin ei mitään. No, semmostahan se on.

Tänään oli kaistoja, ja Tessa eteni kivasti ja melkeen suoraankin. Ukot löytyi ja ilmaisut meni oikeen hyvin irtorullalla. Ja näytöt myöskin. En ehken jaksa niin tarkkaa hakutreeni päiväkirjaa pitää enää, kun treenaillaan vaan omaksi iloksi enää, ilman mitään tavoitteita...

MöllihakuLauantai 27.10.2007 20:08

Tänään käytiin Tessan kanssa testaamassa koulutustasoa haun möllikisoissa. Kisan sai suorittaa sovelletusti jos vielä koirakolla on puutteita koulutuksessa. Tuomari oli kuitenkin ihan oikea kisatuomari, ja mölli arvosteltiin oikean kokeen mukaisesti.
Tessallahan on treenit menny tosi hyvin niin maaston kuin tottiksenkin osalta, niin myönnetään, odotukset oli jo vähän kohonneet viime vuodesta. Mutta äkkiä palattiin kyllä maanpinnalle.

Ensin oli henkilöhaku.
Eka lähetys oik etukulma, joka oli tyhjä, toinen lähetys vas etukulma. Ei mennyt kulmaan, vaan oikaisi ja eteni puoleen väliin aluetta kerralla ja siellä olikin ukko. Jotain häikkää oli rullapannan kanssa, koska näin että koira yrittää ottaa rullaa suuhun, mutta ei saa jolloi alkaa se haukku, mihin kyllä olin varautunutkin. Viimein Tessa tuli takaisin omasta tahdosta ja lähetin uudelleen ja samaa rataa haukku jatkui. Siinä vaiheessa tietenkin oikeassa kisassa olisi hylky jo tullu. Viimein Tessa sai kamppailtua rullan suuhunsa ja ilmaisi, näyttö meni oikein hyvin. Tässä välissä räpelsin rullapantaa ja kyllä se vaan oli samalla lailla ku treeneissäkin..
Seuraava lähetys oik, tyhjä, seuraava vas, tyhjä. Takakulmassa oik löytyi ukko, ja taas haukku, Tessa tuli takaisin, uusi lähetys, ja sitten tuli rullan kanssa. Kolmas maalimies jäi sitten käymättömään etukulmaan, jonka tarkoituksella jätin sitten käymättä kun meni niin vaikeeksi se ilmaisu. Eli saldona kaksi ukkoa, joista molemmat vahvisti sen että Tessa yritti ottaa rullaa, mutta ei sitä yltänyt, että rulla olisi liian lyhyellä (vaikka siis oli samalla kohdin kuin treeneissäkin). Mutta tämä siis oli suurin ongelma tänään. Muuten saatiin hyvää palautetta alueen läpikäynnistä ohjattavuudesta, hallinnasta, ymym. Ilmaisut vaan tökki.

Seuraavaksi esineruutuun. Aloitettiin tuulen alapuolelta vas reunasta. Tessa teki tosi nättiä pistoa, mutta nenä oli kiinni. Alue käytiin kertaallen läpi juoksemassa, ja sitten kun nenä aukesi, löytyi esinekin. Tietenkin. Mutta tuomari rokotti nenän kiinni pidosta pisteitä, jolloin maastosta kokonaisuudessaan huikeat 23 pistettä :D Hieman surkuhupaisaa kyllä joo, eli henkilöhaku meni ihan nollille.

Tottis.. Paikallaanmakuuta en ottanut kisaliikkeena, vaan liinan kanssa. Vaikka reeneissä pysyy, niin tunnen sen verran hyvin Tessan et tulee lähtemään, ja niinhan se lähtikin ekan laukauksen aikana. Otettiin vaan uudelleen ja treeninä ja palkkailin välillä. Sen minkä oon huomannu, niin mitä enemmän tulee Tessalla ikää lisää, se alkaa olemaan herkillä noissa paukuissa. Seuraamisessa lähti lätkimään kun tuli laukaukset. Joskus reagoi, joskus ei, ja tänään reagoi todella voimakkaasti. Seuraamiset jatkui hyvin. Liikkeestä istuminen meni hyvin. Liikkeestä maahan ei yllätys mennyt.. Tai käväisi, mutta lähti sitten liikkeelle siitä. Noudot meni rodella hienosti, pientä kapulan pureskelua, mutta muuten hyvin meni. Ja loppuun miun yllätykseksi eteenmeno meni nappiin, ainut vaan että lähti kaartamaan ja nopeammin olisi voinut mennä maahan. Mutta meni kuitenkin :) Tottiksesta pisteittä jäi liikkeet paikalla makuu ja seuraaminen lopuista ropisi edes jotain pisteitä.

Kokonaispisteet koko kokeesta 88p.

No, mutta ennemmin käyn tyrimässä maksuttomassa möllissä kuin kokeessa jossa ei pääse edes paikkaamaan mokia. Tosi mukava et oli tämmöinen järkätty :) Paska fiilis tienkin on siltä kannalta et turha on haaveilla kisomisesta, mutta jatketaan omaksi iloksi harrastamista. Siitä Tessakin tykkää enempi :)

Reissusta kotiintuneenaLauantai 27.10.2007 01:45

Huhhei vaan oli rankka reissu, viimein kotona.

Eli torstaina lähin molempien koirien kanssa 12 aikaan päivällä ajelemaan kohti leppävirtaa. Kävin Saijan myymälällä shoppailemassa ja muutenkin turisemassa mukavia. Muutama tunteroinen siinä vierähtikin, ja sit tuli kiirus lähteä ennen pimeän tuloa ajamaan.

Seuraavaksi nokka kohti mikkeliä, Ramboa ja omistajiaan moikkaamaan. Kiitokset Reetta kestityksestä ja yöpaikasta :) Oli todella mukava nähdä :)

Tänään aamulla sitten lähdin mikkelistä jo puol 9 aamulla liikenteeseen. Seuraavaksi riihimäelle :) Käytiin Rian kasvattajaa moikkaamassa ja pieniä pentusia rutistelemassa, ja voi luoja että osasivat olla suloisia :))

Ja siitä sitten seuraavaksi hyvinkäälle, Tessan sulhon toista omistajaa moikkaamaan, ja Tessaa näyttämään hänelle. Käytiin kentällä vähän reenimässä ja sitten kahvittelemassa. Ja tämänkin omistajan siunaus pentusille saatiin :) Eli pentue todellakin on tulossa :D

Lähdin hyvinkäältä ajelemaan klo 16 lappeenrannan kautta kotiin päin. Pysähdyin matkalla vain lappeenrannassa ja kiteellä, ja äsken västä tulin kotio..

Todella rankka ja uuvuttava reissu, ei millään meinannu silmät pysyä auki enää loppumatkasta, mutta sinnitellen, ja vuoronperään puhelimessa höpöttäen ja vuoroin tupakkia vetäen päästiin viimein kotiin :)

Ja eikun nukkumaan :)

ReissaamaanTorstai 25.10.2007 11:39

Reissu varmistui, ja tänään lähden ajelemaan :)

Tottista ja purujaTorstai 25.10.2007 02:02

Rian kanssa kentälle. Tesu sai jäädä äitin luo kylättelemään treenien ajaksi hemmoteltavaksi :)

Otin Rian kans perusjuttuja, ja kohtapuoliin nuo noudotkin alkaa olemaan perusjuttua, aika hyvin jo hallussa.

Puruissa otettiin piiloa. Ensin piilon edestä, sitten useitä kertoja piilon takaa kiertämään lähetystä. Tosi hienosti meni, ja huomaa miten on ipana kehittynyt. Tosi hienosti vartioi piilolla ilman miun tukea ja lähellä oloa. Ja pitkässä liikkeessä ote piti todella hienosti, maalimies pyöritti Riaa kaksi kierrosta ilmassa ympäri ja hyvin piti :) Tosin nää on näitä harvinaisia kertoja ;) Mutta paljon on kehitystä tapahtunu, ja edelleen mie saan noottia siitä et oon koiralle liian kiltti... Hmm..

Tarkoitus olisi huomenna lähteä reissaamaan, saa nähdä meneekö suunnitelmien mukaan.

TottistaTiistai 23.10.2007 21:38

Käväistiin Ripsun kanssa pientä tottista touhuamassa.. Pääasiassa noutoja ja eteenmenoa. Oikeen hyvin meni :)

Muuten ollu kyllä niin vetelä olo koko päivän.

Hakua ja tottistaSunnuntai 21.10.2007 18:43

Aamulla taas nokka kohti hakutreenejä.
Painotettiin tänäänkin valepiilojen ilmaisemattomuutta irtorullalla treenaten. Tosin ihan niinkuin epäilin, niin ei olisi ehkä kannattanut.

Eka ukko: Etukulmassa, löytyi hyvin. Ukolla oli irtorulla, mutta ei ollut riittävän aktiivinen sen kanssa, eli rulla oli väärällä puolella missä Tessa kävi, joten kun ei ollut rullaa saatavilla niin Tessa tuli takaisin. Lähetin uudelleen, ja nyt oli maalimieskin herännyt rullan kanssa ja irturullalla ilmaisu onnistui. Näyttö meni hyvin.

Toka ukko: Toisessa etukulmassa, jälleen löytyi hyvin. Ukko oli mahallaan piilon alla, ja irtorulla pääpuolella, meni Tessa ensin jalkopäähän, ei rullaa, niin sieltä se haukku taas kumpusi... Mutta älysi sitten viimein ottaa rullan toisesta päästä ja näyttö meni hyvin.

Tässä vaiheessa jo meinasin että otan sen kiintorullan, kun sen kanssa ei tule haukkuongelmia varmasti, mutta vetäjän kehoituksesta jätettiin näin tekemättä.. sen takia kun kisoja miettien kiintorullalla se ei varmasti hauku, mutta valeilmaisu voisi olla mahdollinen.. Nooh.. näin jatketaan.

Kolmas ukko: Aluksi tehtiin tyhjä pisto, joita ei ollakaan treenattu muista koska viimeksi, ja sen takia otin tyhjän, kun en tiennyt millä etäisyydella ukko on, ja kuitnekin alue pitäisi käydä kokonaan läpi. Ukko löytyi lähetyksellä hyvin, ei tullut haukkua, mikä oli ihan hyvä. Näyttö meni taas oikeen hyvin.

Neljäs ukko: Löytyi hyvin, yksi haukahdus tuli ja sitten otti rullan, ja näyttö taas hyvin.


Voi kun olisi se kristallipallo mikä kertoisi mikä on paras tapa kouluttaa, ottaako irtorullalla, jolloin eliminoidaan valeilmaisut, mutta jossa on riskinä kaksoinilmaisu. Vai ottaako irtorullalla jossa ei ilmaisee ukon todella hienosti, mutta valeilmaisun mahdollisuus suurenee.. Kun tietäis..


Hakureeneistä sitten dobberikoulutuseen. Tänään pääasiassa treenattiin Lulua, mutta otin tietty omillekin jotain kivaa. Tessalle perusjuttuja, ja loppuun eteenmeno maahanmenon kanssa, ja meni todella loistavasti. Rialle painotin taas noutoja ja eteenmenoa, ja aivan sikahienosti toimii :)

Kaffeteltiin tässä kotosalla vielä Saijan kanssa, ja on kyllä niin naatti olo rankan treenipäivän päätteeksi.

Remppa kuulumisetLauantai 20.10.2007 17:32

Eteisessä siis on jo sähköt, ja viimein lamppukin asennettuna :) Enää listoitukset pitäisi saada loppuun tehtyä ovien ja ikkunan ympärille.

Vanhan eteisen ikkuna on viimein saanut koolaukset valmiiksi ja pintalevytkin on paikoillaan. Eli seinän pääsisi käsittelemään heti kun jaksaisi.

Keittiöstä sain purettua eilen kaikki katto ja lattialistat pois, sekä puolipaneelin päälilistat. Tänään asensin yhdelle seinälle, sille missä on lasikuitutapetti, tasoitetapetin päälle. Eli seinä olisi nyt maalauskunnossa, kunhan saisi maalit hommattua. Toinen pieni seinän pätkä pitäisi purkaa paneloinnistaan ja asentaa levy ja puolipaneeli siihen päälle jatkumaan. On siis nyt koko paneeli seinä. Laatat pitäisi hommata ja laatoittaa..

Nuo kun saisi tehtyä vielä, niin sit riittää multa remppailut vähäksi aikaa :D

Tottista ja purujaLauantai 20.10.2007 15:02

Aamulla 9 treenaamaan Rian kanssa.

Ensin tottista, ja kaik sujui mielettömän hyvin. Estenoutoja ei otettu kun ei tuolla kentällä niitä ole. Mutta kivasti saatiin palautetta että on tottis todella hyvällä mallilla :)

Puruja otettiin taas pienen tauon jälkeen, kun maalimies on ollut kiireinen että ei ole kerennyt treeniä pitämään. Käynnistys kentällä, parit purut ja rauhan ja irrotuksen harjoittelu. Rauhassa oli alkuun pieniä vaikeuksia, mutta kun mällääminen saatiin pois niin sitten sujui. Irrotuksissa mie oon edelleen niin toivottoman hidas reagoimaan.. Ei irrottanut heti käskystä, ja pakko tuli liian myöhään, ei voi kun omaa päätä syyttää :D Mutta saatiin kuitenkin onnistumistakin siinä. Sitten alettiin harjoittelemaan piilon kiertoa, mitä silloin joskus ohimennen kokeiltiin, ja ei oikein tuottanut tulosta, mutta tänään oli eri nimi hommassa :) Ensin hetsaus ja ukko piilolle ja mie lähetin, ja siellä alkoi ihan hyvin haukkua, ja pysyi siellä vaikka mie olinkin kaukana koirasta ja pois näköpiiristä.

Kivaa palautetta saatiin siitäkin, ja maalimies sanoi että NYT lähdetään viemään koiraa eteenpäin. Ei enää junnata paikoillaan, sen verran on kehittynyt.

Käytiin sit treenin päätteeksi treenikaverin kanssa koissuja juoksuttamassa soramontulla :)